Primair onderwijs

11
Yes
detail
detail
None
1
1000000
Zoeken...
/basis-onderwijs/
Detail
Filter

Categorieën:

Subcategorieën:

Tags:

Dans primair onderwijs
The Match
1871,-
The Match Image

The Match is een flitsende, energieke, originele en humoristische voetbaldans / theatervoorstelling. Een dansvoorstelling met een knipoog waarin alle facetten van het voetbal voorbij komen:de warming-up, de coach, de betweterige reporters, penalty’s, hoekschoppen, rode- en gele kaarten etc. 

Naar aanleiding van deze voorstelling hebben Janine Schott (voormalig 2daPoint en huidig artistiek leider Schott in de Rose) en choreograaf Lonneke van Leth (artistiek leider van Ballet van Leth) hun krachten gebundeld voor een uniek nieuw educatief jongeren project: the Match. Na de voorstelling krijgen jongeren de mogelijkheid om de overeenkomst tussen topsport en dans te ervaren. Door middel van actieve participatie en film wordt dans binnen de eigen belevingswereld gepresenteerd en daarmee herkenbaar gemaakt.

Tijdens een workshop ervaren jongeren welke vaardigheden je als danser en topsporter iedere dag beoefent. Hoe kan je met bewegingen van sport tot een danscombinatie komen dat toch tof en stoer is! 

Algemene gegevens

Producenten: Lonneke van Leth Producties

Thema: Ontmoeting tussen dans en voetbal

Aantal spelers: 7

Leeftijd: 7/12 jaar

Uitvoerenden: dansers van Lonneke van Leth

Speelvlak (bxdxh): 15x10x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 240 / 240

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 1871,00 voor de eerste uitvoering, € 903,00 voor een tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Assepoes
1254,-
Assepoes Image

Assepoes noemen ze haar altijd lacherig…… omdat ze van haar stiefmoeder en stiefzusjes altijd de rot- klusjes moet opknappen. Zij hebben van alles het nieuwste van het nieuwste en Assepoes krijgt alleen de afdankertjes. Op een dag geeft de buurjongen, Prins Vollebeurs, een groot feest. Ieder meisje uit de buurt wil graag verkering met hem. Assepoester wil ook naar het feest, maar van haar stiefmoeder moet ze de badkamer schoonmaken. Haar stiefzusjes mogen natuurlijk wel gaan. Verdrietig staart ze naar haar kledingkast vol afdankertjes. Maar dan gebeurt er iets bijzonders…

Thema: Dansklassieker / Pesten

Leeftijd: 7 t/m 12
Publiek: 240

Prijs voor 1/2: 1254/1850

Grr..appje
Grr..appje Image
In deze voorstelling zien we een verlegen jongen met veel danstalent in aanmerking komen met social media. Hij grijpt deze kans om op deze wijze makkelijker vrienden te maken. In vertrouwen vertelt hij openhartig over zijn liefde voor dans en de muziek van Ramses Shaffy omdat zijn ouders hem vernoemt hebben naar diens grootste hit ‘Sammy’. Zijn muziekvoorkeur is grappig wordt Sammy vertelt en van grappig werd het stom en werd hij ineens stom gevonden.

Vind Sammy kracht in zijn muziek van Ramses Shaffy om zich door het cyberpesten heen te slepen…

Danser Redouan Ait Chitt (van “Je zult het maar hebben”, BNN) geeft met zijn fysieke beperkingen de voorstelling een extra laag.

Thema: (Cyber)pesten, en overwinnen van tegenslag
Leeftijd: 8-12
Publiek: 150/300

Prijs voor 1/2/: 1600/2133

Heimwee kat
998,-
Heimwee kat Image

Heimwee Kat

“Wij hebben jou niet nodig” snauwt Borre. “Whatever” gaapt de kat.
“Zelf whatever” blaft de hond.
Maar Roosje kan haar ogen en oren niet afhouden van de kat:

“wat miauwt hij mooi…” Borre gromt.
“Pf. Kattengejank!”

Roosje en haar hond Borre hebben het fijn samen. Totdat… de heimwee kat ver- schijnt… Roosje smelt voor zijn charmes, maar Borre verzet hemel en aarde om deze “irritante haarbal” buiten te houden. ‘Heimwee Kat’ danst, speelt, sprankelt, lacht, knort en zingt over vriendschap, jaloezie en… heimwee. Met live muziek en zang!

Het verhaal is geïnspireerd op het prenten- boek ‘Borre en de nachtzwarte kat’.

Lesmateriaal is aanwezig, incl. instructievideo meezing liedje en dansje.

The making of

Algemene gegevens

Thema: Heimwee en jaloezie

Leeftijd: 4 t/m 8

Publiek: 150 / 250

Prijs 1,2 of meer: 998,-/1374,-/1749,-

Ik ben Ik
1494,-
Ik ben Ik Image
Tekeningen ontstaan en komen tot leven op het podium. Drie danseressen dansen met, tegen of in de tekeningen. Een nieuwe wereld ontstaat, ergens tussen realiteit en fictie. Dans en beeldende kunst komen samen in de interdisciplinaire voorstelling ‘Ik ben ik’.

Wie ben ik? Waar hoor ik bij? Hoe zie ik er uit? Wat gebeurt er met mijn lijf? Heb ik de goede kleren aan? Ben ik wel leuk genoeg? In de beeldende dansvoorstelling ‘Ik ben ik!’ geven beeldend kunstenaar Elmar Noteboom en Dansstorm Oost, via een combinatie van en de interactie tussen live tekeningen en dans, op een grappige en herkenbare manier vorm aan het thema identiteit. Elmar werkt live on stage met een iPad, zijn tekeningen worden geprojecteerd zodat de ontwikkeling van lijn tot tekening zichtbaar is voor het publiek.

Voorafgaand aan de voorstelling ontvangt de docent een lesbrief. Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met de dansers en tekenaar. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=WZZY8_7Rsyo

Producenten: Dansstorm Oost 

Aantal spelers: 

Leeftijd: 9/14 jr 

Uitvoerenden: Elmar Noteboom (of Marieke Meijer), Julia Dieckmann, Judith Naber, Marlies

Speelvlak (bxdxh): 8x8x3 

Duur voorstelling (min): 40

Publiek (school/theater): 250 / 350

Prijzen: €1494,- voor de eerste uitvoering, , €1802,- voor twee of drie voorstellingen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Sylphide's belofte (La Sylphide)
1254,-
Sylphide

Sylphide’s belofte is een nieuwe voorstelling in de reeks bewerkingen van klassiekers voor de jeugd gebaseerd op La Sylphide.

De knappe jongeman James en zijn vriendin Effie gaan trouwen. Op de avond voor de bruiloft zit James voor de open haard wanneer er plotseling een Sylphide verschijnt. De Sylphide is een betoverend mooie luchtfee en James is gelijk verliefd op haar. Een heks heeft haar uit een schilderij getoverd. In ruil voor haar vrijheid wil de heks de dansschoentjes van de Sylphide hebben. Maar zodra de Sylphide haar vrijheid heeft, danst ze er op los en vergeet ze haar belofte aan de heks. De heks is boos en besluit haar een lesje te leren want wat je belooft moet je nakomen!

Volkskrant (vier sterren)

‘Het klassieke ballet La Sylphide in de uitvoering voor kleuters trapt gelukkig niet in de Disney-valkuil.’ ‘De dubbelrollen en clownesk aangezette dans sluiten prima aan bij de jonge doelgroep.’

Theaterkrant (drie sterren)

‘De Haagse choreografe Lonneke van Leth combineert de aantrekkingskracht van klassiek ballet met Schotse volksdans en humor.’ ‘Na afloop doen alle kleintjes mee met een workshop… Dat geeft veel vertrouwen in de educatieve kwaliteiten van Van Leth en haar team.’

Scholen

Sylphide’s Belofte leent zich uitstekende voor een voorstelling op scholen. Met een praktisch decor (een leunstoel en een schouw met haardvuur) kan de voorstelling geboekt worden via Impresariaat Uit de Kunst (www.iudk.nl).

Thema: Dansklassieker / Sprookje

Leeftijd: 5 t/m 12

Publiek: 240

Prijs voor 1/2: 1254/1850

Wie niet weg is …
677,-
Wie niet weg is … Image

Een dansvoorstelling van dichtbij, geschikt voor een groot leeg klas-lokaal, speellokaal, gymzaal, aula of theater.

‘Stap opzij….stop! Snel naar links…. En nu de andere kant op!’ Twee dansers bewegen in een afgesloten ruimte gevuld met papiersnippers. Een stem uit het niets lijkt hun bewegingen te bepalen.

Is dit een spel? Een wedstrijd? Of worden ze gecontroleerd?

Deze speelse voorstelling voor kinderen gaat over de keuze om anderen te volgen of je eigen weg te gaan. Dit in een samenleving waarin alles gezien wordt. Het publiek staat aan vier kanten om het speelvlak heen en kijkt van bovenaf naar de dansers én naar elkaar. Voorafgaand aan de voorstelling komen de dansers in de klas. Zij introduceren een spel ter voorbereiding op de voorstelling, waarna de docent samen met de klas aan de slag kan gaan.

Zie hier de trailer

Algemene gegevens:

Producenten: Dansstorm Oost 

Aantal spelers: 2 

Leeftijd: 6 t/m 12 jr 

Thema: Groepsgedrag

Speelvlak (bxdxh): 6X7 m, dit is inclusief de publieksopstelling

Duur programma (introductiespel, voorstelling en nagesprek): 60 minuten 

Publiek: 80-100

Opbouwtijd (min): 120 

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 60

Prijzen: 1 voorstelling    € 677, 2 voorstellingen € 799, 3 voorstellingen € 984 op dezelfde locatie.

 

Coppelia
1230,-
Coppelia Image

Wat doe je als je een beetje gek bent, geen vrouw hebt maar er wel één wil en je bent poppendokter? Je maakt een levensgrote pop natuurlijk! De dokter heeft wel veel last van zijn nieuwsgierige buurmeisje dat graag wil zien wat hij allemaal uitspookt. Op een dag sluipt zij met haar vriendje naar binnen. Heel toevallig komt dan de pop Coppélia tot leven….

Een voorstelling door 2 dansers die op een knappe manier 4 rollen vervullen. Kinderen vragen zich na de voorstelling altijd af waar de andere dansers zijn. Er is na afloop ruimte voor vragen van kinderen aan de dansers.

Choreografe Lonneke van Leth wil laten zien dat dans aantrekkelijk, begrijpelijk én tegelijkertijd van hoge artistieke kwaliteit kan zijn. Met haar eigenzinnige verhalende modern-klassieke dansstijl en vooral veel humor verrast en enthousiasmeert zij zowel ervaren publiek als publiek dat voor het eerst kennismaakt met dans. Zij bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie voor de jeugd.

Algemene gegevens:

Producent: Lonneke van Leth producties

Thema: Dromen, over grenzen gaan, Dansklassieker

Leeftijd: 7 – 12 jaar

Prijs: 1230,- (1623,- voor twee drie voorstellingen)

Vallen en Opstaan
1293,-
Vallen en Opstaan Image

Ben ik wel stoer, grappig en slim? Heb ik de goede schoenen? Vinden ze me wel leuk? Iedereen kent dit gevoel.
In de voorstelling ‘Vallen en opstaan’ is er een meisje dat onzeker is. Ze denkt dat ze niet knap is. Dat ze er niet bij hoort. Ze gaat op een wolk wonen. Daar kan niemand naar haar kijken en is ze ver van alle oordelen. Maar op een dag valt ze naar beneden…
Wat er daarna gebeurt, zal haar leven voor altijd veranderen. Vallen en opstaan is een lieve, beeldende, verhalende dansvoorstelling over vriendschap en zelfvertrouwen.
Er is moderne dans, hiphop, tissue en poi, schitterende muziek en videoprojectie. Alles samengepakt in een spetterend spektakel.

Reactie van docenten:

“Wij vonden het een erg verrassende en mooie voorstelling. Ook de achterliggende boodschap die in het verhaal zat kwam goed naar voren. Mooi!”

“Een geweldige dansvoortstelling. De kinderen zijn graadmeter en die hebben enorm genoten van de voorstelling. Erg waardevol.”

Trailer

 

Algemeen:

Leeftijd: 8-12 jaar

Prijs: 1293,-

Gezelschap: Tr@nz

Publiek: 250/300

 

 

NATUURlijk
€ 1432,-
NATUURlijk Image

NATUURlijk neemt je mee op een bijzondere reis door de natuur. Vliegend door het wolkendek, zwemmend onder water en dansend tussen groene bladeren ervaar je hoe het is in de natuur. Maar het landschap verandert. Er komen steeds meer wegen, er komt meer afval, bomen worden gekapt en de zee spoelt over het land. Wat kunnen we doen om de natuur te behouden?
Met de hulp van kinderen worden oplossingen ge- zocht. Zij schrijven hun ideeën op, die door middel van flessenpost in de voorstelling worden verwerkt. Van bovenaf worden filmbeelden geprojecteerd op een witte dansvloer. De dansers dansen met, tussen en in de natuur. Als publiek zit je om deze dansvloer heen. Van heel dichtbij ervaar je de dynamische dans en verstilde filmbeelden. Voorafgaand aan de voorstelling ontvangt de leerkracht een digitale lesbrief met opdrachten ter voorbereiding op de voorstelling, na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met de dansers.

Zie hier de trailer!

Zie hier de video van de opbouw

Algemene gegevens:

Producenten: Dansstorm Oost 

Aantal spelers: 2 

Leeftijd: 6 t/m 12 jr 

Thema:  Dans, film en animatie & Milieu en natuurbehoud

Speelvlak (bxdxh): Bij een vlakke vloer (publiek zit ook op de vloer): 8x9x3 meter, dit is inclusief de publieksopstelling. In een vlakke vloer theater (publiek zit voor het grootste deel op een tribune): 8x7x3 m, dit is exclusief het publiek op de tribune.

Duur voorstelling incl nagesprek (min): 45

Publiek (school/theater): 120 / 200

Opbouwtijd (min): 120 

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 60

Prijzen:  €1432 voor een voorstelling, 2 voorstellingen €1678, 3 voorstellingen €1862

Raps 'n Taps
€ 1083,-
Raps

Maple Swank is een super energiek duo, ontstaan vanuit de magische ontmoeting tussen rap en tapdancing. Andy en Janice nemen
je mee op een onvergetelijke reis langs rap, zang, tapdans, beatbox en FUN! De voorstelling ‘Raps ‘n Taps’ is een boei- ende samensmelting vol muziek en dans. Geen opnamestudio nodig, en ook geen instrumenten! Andy en Janice laten zien hoe makkelijk muziek gemaakt kan worden … met alleen gebruik van FANTASIE!

Check this!

Algemene gegevens:

Leeftijd 10-12

Prijzen: € 1.083,- (1 voorstelling) en € 1.575,- (2 voorstelling)

Producenten: Andy Ninvalle’s Massive Movement / Maple Swank

Aantal spelers: 2

Uitvoerenden: Janice Lambert en Andy Ninvalle

Speelvlak (bxdxh): 8x6x3

Duur voorstelling (min): 90

Publiek (school/theater): 180 / 180

Leeftijd: 10-12

Pauze: 15 minuten

Opbouwtijd (min): 60 min

Afbreektijd: 30 min

Ssst ... een geheimpje!
1432,-
Ssst ... een geheimpje! Image

Iedereen heeft wel eens een geheim. Ze zijn er in alle soorten en maten, grote, kleine, grappige, ondeugende. Een geheim van jezelf of van iemand anders. Maar wat doe je met geheimen? Kan je een geheim bewaren? Verstop je het geheim? Of vertel je het aan je vriendjes of ouders?

In de voorstelling van Dansstorm Oost zie je drie meisjes met een geheim. Ze dansen en zingen tussen witte lakens. Ze verstoppen hun geheim en verklappen het aan de kijkers of aan elkaar. Maar wat als er iemand niet mag delen in het geheim? Wat als er iemand wordt buiten gesloten?

Met deze voorstelling maken kinderen spelenderwijs kennis met dans en zang. Er wordt ingespeeld op de beleving en het inlevingsvermogen van de kinderen.

Door middel van een lesbrief vooraf, krijgen de kinderen opdrachten met betrekking tot het thema en leren ze alvast een liedje uit de voorstelling. Zo kunnen de leerlingenen zelf zingen en onstaat er een interactief element tijdens de voorstelling. Het is mogelijk om na afloop van de voorstelling een workshop te boeken. Hierin gaan de kinderen dansen en zingen, en beleven ze de elementen uit de voorstelling opnieuw.

Trailer

Algemene gegevens

Producenten: Dansstorm Oost

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 4/8 jr

Uitvoerenden: Zang: Lisa Kézér, Dans: Julia Dieckmann, Judith Naber, Marlies Weeting (wisselende bezetting)

Speelvlak (bxdxh): 6x7x3

Duur voorstelling (min): 25

Publiek (school/theater): 150 / 200

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: 2 voorstellingen €1432, 3 voorstellingen €1678 op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

 

Foetsie!
€ 831,-
Foetsie! Image

Lili is lief, het liefste meisje van de hele wereld!

Lili zegt al-tijd ja. Dat vindt buurmeisje Koko reuze handig; ze hoeft nooit haar veters te strikken, op te ruimen, tikker te zijn, boterhammen te smeren, dat doet Lili wel. Op een dag is Koko foetsie, Lila heeft haar per ongeluk meegegeven aan de postbode.

Nou ja, per ongeluk…Om Koko terug te vinden zal Lili eerst ‘nee’ moeten leren zeggen…

en dat valt niet mee! Want… wat is een ‘nee’ eigenlijk, hoe ziet-ie eruit en wat is zijn geluid?

Foetsie! is een multidisciplinaire voorstelling voor groep 1 t/m 4 en gaat op speelse wijze over grenzen aangeven.

Foetsie! Sluit aan op weerbaarheidstrainingen zoals ‘Rots en Water’, maar is bovenal een vrolijke voorstelling met dans, zang, spel en meedoe-momenten.

Algemene gegevens

Producenten: Welles Danstheater

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 4/8 jr

Uitvoerenden: Ornella Marchwicka, Jelka de Jong & Iris van Ginkel

Speelvlak (bxdxh): 8x8x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 150 / 200

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 60

Afbreektijd (min): 60

Prijzen: € 831,- voor een eerste uitvoering, € 461,- voor een tweede, € 369,- voor een derde uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Ik zie je
1191
Ik zie je Image

Hoe gaan we met elkaar om sinds schermen zich tussen ons hebben geplaatst? Dankzij onze computer en mobieltjes is alles binnen handbereik: bibliotheken aan kennis, karrevrachten beroemde mensen, honderden gedroomde liefdes. Maar als je zover kunt kijken, vergeet je makkelijk wat er naast je gebeurt. Wie er naast je gebeurt. Liefde heeft onderhoud en aandacht nodig, maar hoe geven we dat tussen het snel beantwoorden van berichtjes door? De dansvoorstelling vertelt het verhaal van twee vrienden die constant botsen, omdat ze niet naar elkaar kijken. Hoe vinden ze de aandacht en liefde voor elkaar weer terug? Een ontdekkingstocht vol dansende emoticons, lichtgevende pakken en bellende dansers.

Algemene gegevens:

 Leeftijd: 8 t/m 12

 

Publiek: 250/300

Thema: contact / communicatie / vriendschap

Publiek: 250/300

Duur: 40 min.

Productie: www.stichtingtranz.nl

Prijzen: €1191,- voor de eerste uitvoering, €188,- voor de tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

 

 

Muziek primair onderwijs
Lekker zingen, lekker swingen
NOTK
Lekker zingen, lekker swingen Image

De drie multi-instrumentalisten van DieDrie gaan in ‘Lekker zingen, lekker swingen’ intensief met de kinderen aan de slag. Rode draad hierbij is: wat doet muziek met je en wat doe je met muziek? In een ‘unplugged’ en ongedwongen setting horen de kids eerst welke verschillende sferen en gevoelens muziek kan oproepen. Door vele verrassende overgangen (hard/zacht, snel/langzaam, rustig/wild, vrolijk/verdrietig etc.) gaan ze met andere oren naar muziek luisteren. De groep wordt vervolgens opgesplitst in 3 delen, die apart gaan werken aan ritme, melodie en dans. Als de groep weer bij elkaar komt, vallen alle stukjes van de puzzel op hun plaats en ervaren de kinderen wat het is om samen aan iets muzikaals te werken. Deze workshop kan zowel los als ter voorbereiding van een bezoek aan de voorstelling ‘Dagje DieDrie’ worden geboekt.

duur: 50 minuten

aantal leerlingen per workshop: maximaal 75 (te splitsen in 3 x 25)

Algemene gegevens

Producenten: DieDrie

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 4/12 jr

Uitvoerenden: Frank Bilsen, Arend Bouwmeester en Bouke Bijlsma

Speelvlak (bxdxh): 4x2x0

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 75 / 75

Opbouwtijd (min): 30

Pauze tussen de voorstellingen (min): 10

Afbreektijd (min): 20

Alles voor Elise
923,-
Alles voor Elise Image

Elise speelt viool en haar moeder wil graag dat zij super beroemd wordt. Maar wat wil Elise zelf? En waarom is haar moeder zo lief voor haar hondje Brutus en zo streng voor haar dochter? Om van al het gezeur af te zijn trekt Elise zich terug in haar kast. Haar moeder doet er alles aan om haar daaruit te krijgen. Dan moet Elise spelen op een belangrijk concours. Ze is bang. Bang om fouten te maken, bang om haar moeder teleur te stellen, bang om te kiezen voor wat zij zelf wil. Ze begint te spelen en het lukt, maar opeens kan ze niet meer verder! Tenminste, niet zoals haar moeder dat wil…

Trailer 

Producent: Kick art

Thema: Identiteit/faalangst

Leeftijd: 9 t/m 11

Publiek: 40/120

 

Bring That Beat Back
1083,-
Bring That Beat Back Image

Het eerste ritme dat een mens hoort of voelt is … de hartslag, zelfs al voor de geboorte.

Ritmes zijn de hartslag van het leven in de buik van iedere mens …

DE BEAT. Bij muziek die in de verte draait, is het dat ene dat je het best hoort …

DE BEAT.

En als je dichtbij bent, dan is er één ding dat je in beweging krijgt…

De BEAT. Maple Swank gaat terug naar de oorsprong van DE BEAT. De hartslag. Het lichaam. De schoonheid van de eenvoud.

Voor iedereen die het kwijt is geraakt.

BRING THAT BEAT BACK!!!

Trailer

Live from the looper

Producent: Andy Ninvalle / Maple Swank

Thema: Mix van Rap en Tapdans

Leeftijd: 10 t/m 12 jaar

Publiek: 180

TRASH
1526,-
TRASH Image

Afval opruimen, scheiden en sorteren, dat is wat vuilnismannen doen. Maar wat als je de stortplaats ziet als een grote berg inspiratie voor het maken en ontdekken van nieuwe muziek? Hoezeer Harrie, Sjakie en Henk ook hun best doen om de boel op te ruimen en op de juiste manier van elkaar te scheiden, keer op keer worden ze verleid door de muzikale mogelijkheden van de stortplaats. Werkgerei wordt instrumentarium en tonnen, vuilniszakken en dozen blijken waanzinnig mooi te klinken! De werkplaats sirene probeert om de mannen in het gareel te houden maar uiteindelijk is er zelfs voor de zaal geen ontkomen aan het enthousiasmerende trommelvirus TRASH!

De Vuilnismannen vormen een team van enthousiaste slagwerkers die zich hebben ontwikkeld tot ware professionals op het gebied van ritme en klank. De missie van De Vuilnismannen is om deelnemers en toeschouwers te laten ervaren hoe je door middel van creativiteit en samenwerking muziek kunt maken op (duurzame) slagwerkinstrumenten bestaande uit emmers, blikken, jerrycans, pannen en ander afvalmateriaal.

TRASH is een verrassende muzikale interactieve theatervoorstelling waarbij De Vuilnismannen op energieke en ludieke wijze laten zien dat afval en rommel een nieuw leven kunnen krijgen als volwaardige trommels. Ook leuk om TRASH te boeken in het kader van projecten over bijvoorbeeld het milieu of duurzaamheid.

Algemene informatie

 

Producenten: De Vuilnismannen 
 

Aantal spelers: 3 

Leeftijd: 4/12 jr 

Uitvoerenden: Wouter Helmig, Pim van Ham en Paul van der Heijden

Speelvlak (bxdxh): 8x5x3 

Thema: Percussie/duurzaamheid & milieu

Duur voorstelling (min): 60

Publiek (school/theater): 150 / 150

Opbouwtijd (min): 90 

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 45 

Prijzen: € 1.526,- voor 1 of 2 uitvoeringen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

De voorstelling kent twee uitvoeringen: de onderbouw uitvoering is bestemd voor leerlingen van groep 1 t/m 4 en de bovenbouw voorstelling, bestemd voor leerlingen van groep 5 t/m 8. Bij een boeking wordt er uitgegaan van zowel een voorstelling voor de onderbouw even als een voor de bovenbouw.

De Liedjesatlas
De Liedjesatlas Image

Peer en Stefan reizen in deze voorstelling samen met hun jonge publiek de wereld rond en zingen de leukste traditionals van de landen die ze aandoen. Hoe vergaat het de verliefde indiaan Adriaan. Wat maakt de leukste kok van Suriname klaar. Hoe ziet een school in Afrika er uit. Welke dieren wonen er in Indonesië wat krijg je in een Spaans restaurant op je bord.
Rasentertainer Peer de Graaf en topgitarist Stefan Blankestijn laten kinderen horen en ervaren wat hun leeftijdgenoten in andere landen leuk vinden en met wat voor muziek zij daar groot worden.
De Liedjesatlas is een interactieve en levendige mu- ziekvoorstelling met door Koos Meinderts vertaalde liedjes.

Producent: Peer &Stefan / Thijs Borsten

Thema: Muzikale wereldreis

Leeftijd: 4 t/m 8

Publiek: 90

Let op: 2 extra presentaties op de Etalagedag Primair Onderwijs:

15.00 uur Bovenzaal – De Liedjesatlas van Peer & Stefan

15.30 uur Kleine Zaal – Later als je groot Band

Het beste van die drie
999,-
Het beste van die drie Image

In deze liedjesshow speelt DieDrie de leukste nummers uit voor- gaande producties. ‘Het Beste Van DieDrie’ is een zeer interactieve en flexibele show, die op maat gemaakt kan worden voor elke gewenste situatie binnen en buiten de school. Swingende, vrolijke, knotsgekke of gewoon heel mooie liedjes. Niet te heftig voor de kleintjes, niet te flauw voor de groten. Bouke, Frankie en Arend zingen alle drie en be- spelen verder saxofoon, gitaar, synthesizer, banjo, drums en percus- sie. Natuurlijk wordt ook van de kinderen het een en ander verwacht. Meeklappen en meezingen is wel het minste, vooral als DieDrie er weer zo’n zootje van maakt, dat de kinderen wel moeten ingrijpen… ‘Het Beste Van DieDrie’ is geschikt voor de hele school (groep 1 t/m 8, leeftijd 4-12), en is het met veel succes gespeeld op diverse basis- scholen, straatfeesten en evenementen.

TRAILER

Producent: Diedrie

Thema: School popconcert

Leeftijd: 7 t/m 12
Publiek: 150

Het Griezelgeheim
799,-
Het Griezelgeheim Image

Het Griezelgeheim …een geheim is alleen leuk als je het zelf geheim wilt houden.
Een verteltheatervoorstelling over kindermisbruik waarbij, zonder letterlijk het misbruik te vertonen, de complexiteit en gevolgen voorbij komen dmv herkenbare situaties, machtsverhoudingen en verwarring in een avontuurlijk verhaal over een groep kinderen op een eiland, hier eigenlijk niet zo ver vandaan.

Het verhaal van het GRIEZELGEHEIM is in tegenstelling tot het thema een stuk waarin veel gelachen wordt. Het speelt zich af binnen de belevingswereld van kinderen in een “Peter Pan” achtige setting.

De vertelvoorstelling wordt uitgevoerd door Serge Bosman, in combinatie met een interactieve workshop waarbij kinderen een lied uit de voorstelling leren en samen met de choreograaf Janine Schott) bijpassende bewegingen mogen verzinnen. Samen stoer, sterk en dapper.

Thema: (Seksueel) misbruik en machtsverhoudingen
Leeftijd: 4 t/m 12
Publiek: 90/120

Later als je groot band
Later als je groot band Image

De Later als je Groot Band is een interactieve voorstelling waarin kinderen kennis maken met een echte live band. De band bestaat uit: drums, piano, basgitaar, saxofoon en zang.

Tijdens de voorstelling ontdekken kinderen de wereld van de popmuziek. Hoe werkt een band nou eigenlijk samen? Wat voor muziekstijlen zijn er allemaal?

Met enthousiasme geeft de band een waar popconcert onder het motto:

Muziek maken is leuk!

Nieuwsgierig? Maak dan snel kennis met de bandleden en zing, dans en speel mee met diverse hedendaagse bekende popsongs.

De Later als je Groot Band speelt op scholen, theaters en bibliotheken.

Met regie van Frans Schraven

Promofilmpje

Trailer

Publiek: 200

Prijs voor 1,2 of 3  voorstelling(en): € 1.690,- /€ 1.807,- / € 1.895,-

 

 

Jongen en Yo
708,-
Jongen en Yo Image

Andy Ninvalle is een hiphop-kenner die bijna alle elementen van de HipHop beheerst. Breakdance, New Style, Rap, HipHop muziek produceren en Beatbox! Hij vertelt een verhaal over het ontstaan van de “Human Beatbox” in Amerika op feiten gebaseerd en op grappige wijze uitgevoerd! Hij creëert personages van de straat en schakelt van het ene personage naar het ander met effecten en geluiden.

In Jongen en Yo! wordt het publiek meegenomen naar New York na de 2e wereldoorlog, je bezoekt de getto’s en je ontmoet de mensen die daar wonen. Een Kleine Jongen en een Grote Jongen, die JONGEN en YO heten, wonen daar. JONGEN en YO ontwikkelen de beatbox ter plekke, precies zoals het is gebeurd in New York. Andy speelt alle personages en deze rit is net een documentaire film. Het publiek weet in een lesuur alles over het ontstaan van HipHop en de Beatbox en eindelijk snapt men waarom alles is zoals het is.

Check deze link. voor Andy in actie tijdens een optreden van Andy op de Berlin International Poetry Slam. Om met Andy te spreken: “I got tired of all my poetry and just broke loose into raw entertainment. Click and Enjoy.”  http://www.youtube.com/watch?v=r2JEpO9VxEs

Algemene gegevens

Producenten: Andy Ninvalle’s Massive Movement / Maple Swank 

Aantal spelers: 

Thema: Ontstaan van de beatbox

Leeftijd: 8/12 jaar

Uitvoerenden: Andy Ninvalle 

Speelvlak (bxdxh): 6x6x3 

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 150 / 150

Opbouwtijd (min): 15 

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 

Prijzen: €708,- voor de eerste uitvoering,, €1056,- voor 2 of 3 voorstellingen op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Leuke liedjes
597,-
Leuke liedjes Image

Meneer Kruis en meneer Mol krijgen de laatste tijd veel verzoeken om hun oude liedjes nog eens te zingen. We zijn daarom dan ook eens flink in onze muzikale schatkist gedoken en we zijn met de mooiste pareltjes weer bovengekomen! Uit alle programma’s die we gemaakt hebben hebben we een heel stel liedjes uitgekozen die we nog steeds erg leuk vinden om te zingen. En ook nu weer leren de kinderen op een heel directe manier wat muziek zo leuk maakt. Ze kunnen volop meedoen, meezingen, meeklappen, dansen, toeters en bellen bespelen of gewoon ademloos kijken en genieten van onze geïllustreerde muziek!

Algemene gegevens

Producent: Kruis en Mol

Leeftijd: 4- 8 jaar

Thema: schoolconcert

Publiek: 90

Prijs: 597,-/ 792,-/987,-

Welk Geluid komt eruit? (PO)
Welk Geluid komt eruit? (PO) Image

Welk geluid komt eruit?!

Tijdens dit schoolconcert laten René en Raymond zien dat je met hele simpele en hippe geluiden, ontzettend leuke en goede muziek kan maken. Van brandweersirene tot een uil, van een klap tot gehuil, ieder geluid is bruikbaar. René en Raymond nemen je mee op een muzikale reis in geluidenland, waarbij ze laten zien en horen dat je muziek kan maken zonder een instrument aan te raken. Simpelweg door met je handen, hoofd of benen door infraroodstralen te bewegen. Door deze bewegingen kun je zelfs “in de lucht scratchen” zonder dat je platen bij je hebt. Sterker nog… je hoeft niet eens DJ te zijn!

Thema: Wanneer wordt ‘geluid’ muziek?

Leeftijd: 4 t/m 12

Publiek: 100/ 120

Van Gitaar tot Techno
Van Gitaar tot Techno Image

Van Gitaar tot Techno

René en Raymond vormen samen de band DIVE, waarmee ze over de hele wereld optreden met hun live-dance muziek. In Nederland schrijven René en Raymond tunes en leaders voor bekende programma’s als Telekids, het NOS-journaal, diverse lifestyle-programma’s en ook voor ‘Kinderen voor Kinderen’, waarvan het nummer “Buitenspelen“ het bekendste is. Op scholen laat DIVE zien dat muziekmaken eigenlijk helemaal niet moeilijk is en erg leuk om te doen. René en Raymond nemen de leerlingen mee op een muzikale reis van heel vroeger tot nu. Met behulp van verschillende instrumenten ervaren de kinderen hoe muziek is ontstaan en hoe muziek tegenwoordig gemaakt wordt … DIVE gebruikt zelfs infrarood-licht als muziekinstrument! Tijdens de show, die in rap tempo alle ins-and- outs laat zien, worden leerlingen op het podium uitgenodigd om een vette beat in elkaar te zetten met de vers opgedane kennis.

De onderliggende boodschap van Dive: “Muziekmaken is leuk, leerzaam en met weinig middelen kun je iets heel moois creëren.”

Thema: De geschiedenis van de muziek

Leeftijd: 6 t/m 12

Publiek: 100/ 120

Come on baby lets groove
1563,-
Come on baby lets groove Image

Met een drumstel kun je nog veel meer doen dan alleen het begeleiden van een band. Je kunt er zelfs complete songs op spelen.  In hun programma spelen de Drumbassadors (René Creemers & Wim de Vries) hun gedrumde `songs` met daarin een verbazingwekkende variëteit aan contrasten, klanken, kleuren, ritmes, melodieën, dynamiek en een spectaculaire virtuositeit. Tijdens de voorstelling is er aandacht voor de functie van de drummer in een band en vertellen de Drumbassadors een stukje over de geschiedenis van het oudste mobieltje ter wereld; de snaredrum (!) Luisteren en samenwerken, een gegeven waar iedereen in het dagelijks leven mee te maken heeft, zijn een belangrijke boodschap van de Drumbassadors voor de kinderen.

Thema: Slagwerkspektakel

Leeftijd: 12 t/m 18

Publiek: 150/250

 

Wat een feest!
1254,-
Wat een feest! Image

“Ik ben jarig, kom je ook? Het is een verkleedfeest. Zet een masker op!”
Wie komen er nog
meer als Herman Eva

uitnodigt? Het lijkt
allemaal heel gezellig
te worden met taart,
spelletjes en heel veel
muziek. Een hofdame
op hakken en een
superheld op sokken.
Zijn ze wel wie ze
lijken? Eens moeten de
maskers af!
Een komische opera over ‘uit de kast komen’ en acceptatie dat dingen niet altijd gaan zoals je zou willen of verwachten, en res- pect. Bekende operamelodieën met nieuwe teksten in een nieuw verhaal. Diverse stijlen komen samen, zo wervelend dat je haast zou vergeten dat het Opera is.

Algemene gegevens:

Thema: Zelfbewustzijn, diversiteit en respect

Leeftijd: 9 t/m 12
Publiek: 200/400

Prijs voor 1/2/meer:1254,-/1868,-

If you're (happy and you know it)
850,-
If you

If you’re happy (and you know it)

Ageeth zingt de leukste Engelstalige kinderliedjes, zoals Old MacDonald had a farm, Itsy Bitsy Spider, Head shoulders, knees and toes. Het plezier is groot en kinderen leren spelenderwijs nieuwe Engelse woorden. Het programma zit vol meezingers, luisterliedjes en spelletjes met taal. Ageeth wordt begeleid door Frans Groen op gitaar.

Dit liedjesprogramma is gebaseerd op het boekje met cd If you see a crocodile (Uitgeverij Gottmer). Hierop staan de 25 leukste Engelse kinderliedjes, gezongen door Ageeth de Haan met illustraties van Geertje Aal- ders.

Dit programma is geschikt voor basisscholen groepen 1, 2, 3, 4 en speciaal onderwijs. En wat is er leuker dan Engels leren via liedjes?

Algemene gegevens:

Thema: Engelse taal en zang

Leeftijd: 4 t/m 8
Publiek: 150

Prijs voor 1/2/meer: 850/1190/1530

Daar komen de dieren
1250
Daar komen de dieren Image

Daar komen de dieren

Een avontuurlijke reis door de wildernis op zoek naar jonge dieren met hun ouders. We zien hoe het er toegaat bij verschillende wilde dierengezinnen en ja, soms lijken we echt op elkaar.

Groots geprojecteerde beelden en de vrolijke, ontroerende liedjes van Ageeth brengen de wereld van de wilde dieren op bijzondere wijze tot leven. Speciaal voor deze voorstelling zijn er prachtige geanimeerde natuurbeelden gemaakt. We zien onder andere hoe de baby giraffe leert lopen, kleine pinguïn die steeds weer uitglijdt op het ijs, hoe baby-olifant dekking zoekt bij papa wanneer er een leeuw nadert en hoe kleine panda knuffelt en stoeit met zijn mama.

Zoals altijd wordt Ageeth live begeleid door Frans Groen op gitaar en natuurlijk is er volop interactie met het publiek: meezingen mag. Altijd!!

Thema:Natuur- en dierenbeelden

Leeftijd: 4 t/m 8

Publiek: 150 / 200

Prijs 1/2/meer: 1250/1650/2100

Thuis bij Kruis en Mol
597,-
Thuis bij Kruis en Mol Image

Meneer Kruis en meneer Mol doen hun deuren open om hun huis te laten zien. Ook maken we kennis met hun familie. De voordeurbel rinkelt dat het een lieve lust is. En wat zijn die huisdieren toch schattig. In de keuken moet iedereen meehelpen met de afwas, want een afwasmachine is er helaas niet. We maken kennis met dikke tante Kee die toevallig op bezoek is. De verse broodjes worden gebracht door neef Bennie, die bakker is. En opa en oma trak- teren op ijs. Alleen jammer dat muzikale buurman Harrie altijd zoveel herrie maakt.
In hun nieuwste programma worden kinderen op speelse wijze in aanraking gebracht met diverse
muziekstijlen, een veelvoud aan instrumenten, geluiden, ritme, zang en beweging. Ze kunnen meedoen en meezin- gen, of gewoon ademloos kijken en genieten van onze geïllustreerde muziek.

Ei!
€1230,-
Ei! Image

Het kakelverse stel Papageno en Papagena uit de beroemde opera de Toverfluit van Mozart rent rond als een kip zonder kop. Papageno, de vogelman, wil even lekker ontspannen, maar dan heeft Papagena een grote verrassing. Ei! gaat over verwachtingen als er een baby op komst is. Wat moet er gebeuren? Hoe bereid je je er op voor? Wordt het een jongen of een meisje? Op komische en muzikale wijze brengen de personages hun grote en kleine zorgen tot leven. De interactieve voorstelling spreekt de jong kijker soms letterlijk aan om mee te denken en te doen.

Trailer

Algemene gegevens

Thema: verwachtingen

Leeftijd: 4 t/8 jaar

Publiek: 300/500

Martin Verdonk
€ 349,-
Martin Verdonk Image

Percussionist Martin Verdonk (Curaçao, 1959) behoort al meer dan dertig jaar tot de wereldtop. Zijn staat van dienst mag met recht indrukwekkend genoemd worden. Martin heeft Internationaal opgetreden met artiesten als Steve Winwood, Incognito, Santana, Prince, Lionel Richie, Donna Summer, Chaka Khan, James Taylor en Toots Thielemans. In Nederland werkte hij o.a. met Ilse DeLange, Nick & Simon, Jan Smit, 3J’s, Doe Maar, Rene Froger, Trijntje Oosterhuis, Lenette van Dongen, Gerard Joling, Glennis Grace, Do en Ruth Jacott. Sinds 1990 geeft Martin les op het Conservatorium van Rotterdam.

In 1995 ontving hij de prijs voor “Outstanding service to Jazz Education” in Los Angeles en in 2014 ontving Martin uit handen van de minister-president van Curaçao een ‘lifetime achievement award’ voor al zijn verdiensten in de culturele sector! Tevens is hij, inmiddels meer dan tien keer, door de lezers van het vakblad Slagwerkkrant uitgeroepen tot beste percussionist.

Martin Verdonk biedt verschillende mogelijkheden in overleg: een concert met veel percussie van Martin, een demonstratie/kennismaking met het instrumentarium of er kan gekozen worden voor een of meerdere percussie-workshops. Er kan ook gekozen worden voor een combinatie van de verschillende vormen.

Algemene gegevens

Producenten: Martin Verdonk

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 6/12 jr

Uitvoerenden: Martin Verdonk (percussie) 

Speelvlak (bxdxh): 4x3x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 30 / 180

Opbouwtijd (min): 30

Pauze tussen de voorstellingen (min): 15

Afbreektijd (min): 20

Prijzen: € 349,- voor een eerste uitvoering, € 100,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Projeto Batucada
€ 1685,-
Projeto Batucada Image

Wereldmuziek: Brazilië,  workshops en concert. Het ‘Projeto Batucada’ is een unieke manier om kennis te maken met de Braziliaanse muziek. Het aabod bestaat uit drie workshops voor drie groepen leerlingen. Hierin krijgen ze de basisritmes van onder andere de batucada, samba, afox en bloco afrobrasileiro aangeleerd. De workshops worden gegeven en begeleid door de musici. In het concert dat plaatsvindt na de workshops, wordt een muzikale rondreis door Brazili gemaakt en komen naast de muzikale stijlen uit de workshops ook andere stijlen aan bod, zoals bijvoorbeeld de choro, de baiao, bossa nova en frevo. Tijdens het concert doen de leerlingen actief mee. In de uitkoop zijn drie workshops voor maximaal 30 personen elk opgenomen en een afsluitend concert voor maximaal 180 personen. De meerwaarde van een actieve voorbereiding.

Algemene gegevens

Producenten: Musica do Brasil

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 12/15 jr

Uitvoerenden: Edson Gomes, Nelson Latiff en Henk Janssen (uitvoering)

Speelvlak (bxdxh): 7x8x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 180 / 0

Opbouwtijd (min): 75

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: € 1685,- voor een projectuitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Van Rommel naar Trommel
€ 1.285,-
Van Rommel naar Trommel Image

Tijdens de interactieve voorstelling ‘van Rommel naar Trommel’ worden de leerlingen meegenomen in de wereld van de trommelende Vuilnismannen Harrie en Sjakie. Tegen een spectaculair decor van afvalmaterialen vertellen en demonstreren zij op energieke wijze over hun zoektocht naar de verschillende klanken en ritmes die zij produceren met hun verzamelde rommel. Er wordt muzikaal geveegd, kliko’s komen tot leven en emmers vliegen door de lucht. Behalve kijken naar een knallende show worden de leerlingen ook actief betrokken. Er wordt ritmisch gezongen, gerapt, gestampt en geklapt! De show eindigt met een interactief slotspektakel waarbij zal worden bewezen dat echt iedereen kan trommelen op rommel!

De voorstelling kent twee uitvoeringen: de onderbouw uitvoering is bestemd voor leerlingen van groep 1 t/m 4 en de bovenbouw voorstelling, bestemd voor leerlingen van groep 5 t/m 8. Bij een boeking wordt er uitgegaan van zowel een voorstelling voor de onderbouw even als een voor de bovenbouw.

Zie hier de trailer

Voor workshop-aanbod: zie www.devuilnismannen.nl

Algemene gegevens

Producenten: De Vuilnismannen

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 4/12 jr

Uitvoerenden: Wouter Helmig & Pim van Ham

Speelvlak (bxdxh): 8x5x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 150 / 150

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 1.285,- voor twee uitvoeringen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Boter, kaas en eieren
€ 597,-
Boter, kaas en eieren Image

Na hun dierentuin (de Ziezoo) en na hun reis naar Amerika (Alles in de Wind) hebben de Mannetjes Kruis en Mol hun vaders boerderij overgenomen. Een (kalfje) kolfje naar hun hand! Op muzikale wijze houden zij zich bezig met de geluiden van boerderijdieren, het mestprobleem, de smaak van spruitjes en komkommer, de boerenklompendans en de uitvinding van de boterham met pindakaas. Er is een tamelijk verwaande kip-met-de-gouden-eieren, een varken zonder vriendjes, een gekke-koeien-blaaskwintet en nog veel meer! In dit programma komen kinderen op speelse wijze in aanraking met diverse muziekstijlen, een veelvoud aan instrumenten, geluiden, ritme, zang en beweging. Ze kunnen meedoen, meezingen, dansen, ritme-instrumenten bespelen of gewoon ademloos kijken en genieten van geïllustreerde muziek.

Algemene gegevens

Producenten: Kruis en Mol

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 4/8 jr

Uitvoerenden: Mart Heijmans en Mark Söhngen (idee en uitvoering)

Speelvlak (bxdxh): 4x3x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 90 / 0

Opbouwtijd (min): 30

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 15

Prijzen: € 597,- voor een eerste uitvoering, € 195,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Retteketet
€ 597,-
Retteketet Image

Meneer Kruis en meneer Mol zijn een muzikaal circus begonnen: we leren onze tijgers om in de maat te brullen, onze 4 clowns zijn bedroefd, maar samen met de kinderen zingen we ze weer vrolijk. In de nok van het circus halen de koorddanseressen halsbrekende toeren uit zonder te vallen en de kinderen mogen meedoen met het Groot Circusorkest Tsjing Boem!

In ons nieuwe muziek- en meespeel-programma “Retteketet”  leren de kinderen op een heel direkte manier wat muziek zo leuk maakt. Ze kunnen volop meedoen, meezingen, dansen, toeters en bellen bespelen of gewoon ademloos kijken en genieten van onze geïllustreerde muziek.

Eerdere programma’s van Kruis en Mol (v/h het Luiaerdsgild): de ZieZaZoe, Boter Kaas en Eieren, De Winkel van Sinkel,

Toen ik Jong was, Tot ziens in Timboektoe.

Mart Heijmans en Mark Söhngen geven veel schoolconcerten, spelen in Klezmerband Kalarash en in Cajunband Captain Gumbo, geven workshops en schrijven muziekboeken.

Algemene gegevens

Producenten: Kruis en Mol

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 4/8 jr

Uitvoerenden: Mart Heijmans en Mark Söhngen

Speelvlak (bxdxh): 4x3x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 90 / 90

Opbouwtijd (min): 30

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 597,- voor een eerste uitvoering, € 195,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Tot ziens in Timboektoe
€ 597,-
Tot ziens in Timboektoe Image

Vertrekkend vanuit Nederland, waar de muzikanten zich voorstellen met een rap, begeleid door Oud-Nederlandse percussie-instrumenten, wordt het publiek meegevoerd op een muzikale wereldreis. Er worden allerlei exotische locaties aangedaan. Daar wordt gedanst in Suriname, anklung gespeeld in Indonesië, raadsels opgelost in Siberië, en op de djembé getrommeld in donker Afrika. In Turkije vertolkt de saz een muzikale menukaart. En van Chief Threefingers leren we de indiaanse trommeltaal: iedereen meedoen, meester ook! “Tot ziens in Timboektoe” is een muziekprogramma in de beste schoolconcerttraditie. Dat betekent dat er veel te zien en te horen is en dat bij een aantal onderdelen van het programma een actieve bijdrage van het publiek gevraagd wordt. Het is een speelse kennismaking met allerlei

muziekstijlen. De muzikanten Mart Heijmans en Mark Söhngen (Kruis & Mol) maken al vele jaren allerlei soorten volks- en wereldmuziek: van

Neder-polka tot Klezmer-muz iek (Kalarash) en van kleuterliedjes (Meneer Kruis & Meneer Mol) tot Cajun-muziek (Captain Gumbo).

Onder de naam het Luiaerdsgild gaven zij reeds duizenden schoolconcerten.

Algemene gegevens

Producenten: Kruis en Mol

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 8/12 jr

Uitvoerenden: Mart Heijmans (zang, gitaar, saz en saxofoon), Mark Söhngen (zang, accordeon, kalimba)

Speelvlak (bxdxh): 4x3x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 120 / 120

Opbouwtijd (min): 45

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: € 597,- voor een eerste uitvoering, € 195,- per volgende , op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Wie niet weg is is gezien!
€ 597,-
Wie niet weg is is gezien! Image

‘Wie niet weg is is gezien’ Dat dachten we na twee jaar intensief boeren (Boter, kaas en eieren). We waren ook hard aan vakantie toe. Het was nog een heel gedoe voordat we echt weg waren. Wat moet er allemaal mee in de koffer? Meneer Mols knuffelbeer in ieder geval! En waar gaan we naar toe? Nederland? Frankrijk? Luilekkerland? Naar de maan? Er moet een zwembad zijn want Meneer Kruis moet de schoolslag, rugslag en hagelslag nog oefenen. En Meneer Mol wordt altijd zo ziek in de auto! En hoe zit dat met die rare buitenlandse taal? Maar nu liggen we hier dan bij het zwembad in de stralende zon. meneer Kruis wil elke dag vijf ijsjes, want dat hoort zo op vakantie, vindt hij. Meneer Mol heeft veel last van heimwee en slaapt slecht. Maar we doen veel spelletjes en maken leuke uitstapjes zodat hij niet aan thuis hoeft te denken. Vanaf 1 november 2002 willen we onze vakantie-ervaringen graag aan alle kinderen van Nederland (onderbouw basisonderwijs) vertellen. Ze kunnen meedoen, meezingen, dansen, ritme-instrumenten bespelen of gewoon ademloos kijken en genieten van onze geïllustreerde muziek.

Algemene gegevens

Producenten: Kruis en Mol

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 4/8 jr

Uitvoerenden: Mart Heijmans en Mark Söhngen

Speelvlak (bxdxh): 5x3x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 90 / 0

Opbouwtijd (min): 30

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 15

Prijzen: € 597,- voor een eerste uitvoering, € 195,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

De ZieZaZoe
€ 597,-
De ZieZaZoe Image

Meneer Kruis en meneer Mol zijn een dierentuin begonnen: de ZieZaZoe (een oude liefde).

We hebben een giraf met hoogtevrees, een olifant die zijn stem kwijt is, maar die vinden we samen wel terug, een muzikale friettent Fijn-voor-de-lijn, en de kinderen leren het Dieren-A-B-C zingen. Meneer Mol speelt de baas en meneer Kruis moet de dikke-dieren-drollen opruimen, dat zegt meneer Mol tenminste. Er zijn 4 vreemde vogels, rare dieren, of valt dat mee als je ze van dichtbij bekijkt?

Alle beesten zijn zeer muzikaal, ze toeteren en ze fluiten, ze ratelen en ze rammelen er vrolijk op los. Ieder vogeltje zingt zoals ie gebekt is en de kinderen ook trouwens. In dit splinternieuwe  programma worden kinderen op speelse wijze in aanraking gebracht met diverse muziekstijlen, een veelvoud aan instrumenten, geluiden, ritme, zang en beweging. Ze kunnen meedoen, meezingen, dansen, ritme-instrumenten bespelen of gewoon ademloos kijken en genieten van onze geïllustreerde muziek.

Welkom in de ZieZaZoe!

Dit programma is bedoeld voor de onderbouw basisonderwijs (4 t/m 8 jaar) en kan worden gecombineerd met andere progamma’s van Kruis en Mol. Na de voorstelling wordt er aan elke school een CD verstrekt met alle liedjes uit het programma.

Algemene gegevens

Producenten: Kruis en Mol

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 4/8 jr

Uitvoerenden: Mart Heijmans en Mark Söhngen

Speelvlak (bxdxh): 4x3x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 90 / 0

Opbouwtijd (min): 30

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: € 597,- voor een eerste uitvoering, € 195,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Dagje DieDrie
€ 999,-
Dagje DieDrie Image

Het leven van de mannen van DieDrie staat helemaal in het teken van de muziek. Ze staan ermee op en ze gaan ermee naar bed. In Dagje DieDrie krijgt het publiek een kijkje in de keuken van onze drie helden. We maken ze mee als ze wakker worden en zich voorbereiden op een dag vol muziek, als ze onderweg zijn naar een klus in de studio, als ze zich ontspannen met een videogame en als ze zich uitleven tijdens een concert. Kortom, de hele dag samengeperst in een meeslepende voorstelling met de gebruikelijke dosis energie en DieDrie-humor.

Wat doet muziek met je, en wat doe je met muziek? Dat is de rode draad die op een subtiele manier door de hele show loopt. DieDrie laat zien hoe muziek je vrolijk of juist droevig kan maken, of hoe je er wild of rustig van kunt worden. Onze vrienden laten alle drie zien wat ze solistisch in huis hebben en wat muziek met ze doet; Arend op zijn klarinet, Bouke op zijn drumstel en Frankie op zijn piano. Maar ook laten ze horen hoe een echt bandje klinkt en hoe leuk het is om samen muziek te maken.

De voorstelling Dagje DieDrie is bedoeld voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar, maar is ook goed te volgen voor jongere leeftijden. Zoals altijd benadert DieDrie de kinderen op gelijk niveau, en niet op een belerende of kinderachtige toon. De sfeer bij een optreden van DieDrie er een van betrokkenheid en lol, en reken maar dat de kids er nog wat van opsteken ook!

Kijk voor Dagje DieDrie op: http://www.youtube.com/watch?v=i_fiL9AxW1w

Algemene gegevens

Producenten: DieDrie

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 7/12 jr

Uitvoerenden: Bouke Bijlsma, Arend Bouwmeester, Frank Bilsen

Speelvlak (bxdxh): 6x4x3

Duur voorstelling (min): 55

Publiek (school/theater): 150 / 150

Opbouwtijd (min): 120

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 60

Prijzen: € 999,- voor een eerste uitvoering,, € 200,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

DieDrie Dichtbij
€ 899,-
DieDrie Dichtbij Image

Beleef DieDrie Dichtbij en hoor en voel hoe de mannen van DieDrie met muziek bezig zijn. In een intieme akoestische set-up brengt DieDrie op theatrale en muzikale wijze een selectie van hun beste liedjes en muzikale acts. Met humor, passie en energie. De kinderen zitten in een hoefijzervorm om de muzikanten heen; heel dichtbij dus. Bekende en onbekende instrumenten, momenten van betovering en momenten van interactie. Geen bombarie met drumstel, synthesizers en heftige geluidsinstallaties. Verrassende arrangementen, muzikaal vakmanschap en een heleboel plezier. DieDrie Dichtbij is een vrolijke en swingende kennismaking met de vele facetten van muziek maken. Vanwege de akoestische set-up is deze voorstelling zeer flexibel inzetbaar; zelfs op meerdere locaties per dag.

Algemene gegevens

Producenten: DieDrie

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 4/12 jr

Uitvoerenden: Frank Bilsen, Bouke Bijlsma, Arend Bouwmeester

Speelvlak (bxdxh): 4x4x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 150 / 150

Opbouwtijd (min): 30

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: € 899,- voor twee uitvoeringen, € 1.099,- voor een derde uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Martin Verdonk
€ 349,-
Martin Verdonk Image

Percussionist Martin Verdonk (Curaçao, 1959) behoort al meer dan dertig jaar tot de wereldtop. Zijn staat van dienst mag met recht indrukwekkend genoemd worden. Martin heeft Internationaal opgetreden met artiesten als Steve Winwood, Incognito, Santana, Prince, Lionel Richie, Donna Summer, Chaka Khan, James Taylor en Toots Thielemans. In Nederland werkte hij o.a. met Ilse DeLange, Nick & Simon, Jan Smit, 3J’s, Doe Maar, Rene Froger, Trijntje Oosterhuis, Lenette van Dongen, Gerard Joling, Glennis Grace, Do en Ruth Jacott. Sinds 1990 geeft Martin les op het Conservatorium van Rotterdam.

In 1995 ontving hij de prijs voor “Outstanding service to Jazz Education” in Los Angeles en in 2014 ontving Martin uit handen van de minister-president van Curaçao een ‘lifetime achievement award’ voor al zijn verdiensten in de culturele sector! Tevens is hij, inmiddels meer dan tien keer, door de lezers van het vakblad Slagwerkkrant uitgeroepen tot beste percussionist.

Martin Verdonk biedt verschillende mogelijkheden in overleg: een concert met veel percussie van Martin, een demonstratie/kennismaking met het instrumentarium of er kan gekozen worden voor een of meerdere percussie-workshops. Er kan ook gekozen worden voor een combinatie van de verschillende vormen.

Algemene gegevens

Producenten:Martin Verdonk

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 6/12 jr

Uitvoerenden: Martin Verdonk (percussie) 

Speelvlak (bxdxh): 4x3x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 30 / 180

Opbouwtijd (min): 30

Pauze tussen de voorstellingen (min): 15

Afbreektijd (min): 20

Prijzen: € 349,- voor een eerste uitvoering, € 100,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Midzomernachtsdroom
€ 599,-
Midzomernachtsdroom Image

Het verhaal, de Midzomernachtsdroom, is uiteraard van Shakespeare.

De muziek is van Mendelssohn en de liedjes in de voorstelling zijn zelfgeschreven. Die combinatie levert een wonderlijke voorstelling op, over stiekem zijn, jaloezie, echtscheiding en ….natuurlijk de liefde.

Er is veel ruimte voor de kinderen om mee te doen met het verhaal. Mee te zingen met de liedjes, mee te spelen in scènes, mee te lachen om bijvoorbeeld de namen van de figuren uit het verhaal en mee te denken hoe een goed einde te maken aan dit eeuwenoude sprookje.

Als theatermaker en dramadocent heeft Serge de afgelopen jaren gewerkt aan veel projecten voor jongeren. In deze solo voorstelling komt alles samen. Zijn drang om mooie verhalen te vertellen, de klanken van klassieke muziek die inspireren, het schrijven van liedjes en het spelen met en voor publiek.

Algemene gegevens

Producenten: Serge Bosman

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 6/10 jr

Uitvoerenden: Serge Bosman

Speelvlak (bxdxh): 4x3x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 90 / 120

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 60

Prijzen: € 599,- voor een eerste uitvoering, € 185,- voor een tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Odysseus
€ 514,-
Odysseus Image

De Odysseus, een boeiende humorvolle muzikale vertelling over goden, vaders en zonen. Wat vind jij leuk aan je vader? Wat vind jij stom? Wie zijn jouw helden vandaag?

Een voorstelling met een klassiek verhaal als leidraad vertaald naar de wereld van nu. Saai? Integendeel! In hoog tempo neemt Serge Bosman zijn publiek mee op reis en verwondert, beschrijft, verhaalt en zingt in een energieke stijl. Alle grote thema’s passeren de revue, volwassen worden, de liefde maar ook de dood. Een tweede voorstelling in een reeks waarbij theatermaker Serge Bosman klassieke verhalen toegankelijk maakt voor een jong publiek. Eerder deed hij dat met de Midzomernachtsdroom van Shakespeare. Nu vertelt hij het klassieke verhaal van Homerus in een cabareteske, muzikale maar bovenal erg leuke jeugdtheatervoorstelling.

Algemene gegevens

Producenten: Serge Bosman

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 6/10 jr

Uitvoerenden: Serge Bosman

Speelvlak (bxdxh): 4x4x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 90 / 120

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 514,- voor een eerste uitvoering, € 185,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Romeo en Julia
€ 514,-
Romeo en Julia Image

Romeo en Julia, het klassieke verhaal van Shakespeare vertelt in een interactieve muzikale verteltheatervoorstelling voor iedereen vanaf zeven jaar. Acteur Serge Bosman neemt je mee in dit aloude liefdesdrama. Uitdagend, vol emotie maar uiteraard met de nodige humor ontstaat een nieuw en eigentijds verhaal. Iedereen kan meedoen, iedereen mag iets zeggen en ongemerkt maak je jouw eigen Romeo en Julia.

Durf te zeggen dat je iemand lief vindt. Of is dat heel stom? Kun je nog terug of is dat het begin van het einde?

Algemene gegevens

Producenten: Serge Bosman

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 7/12 jr

Speelvlak (bxdxh): 5x3x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 90 / 150

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: € 514,- voor een eerste uitvoering,, € 185,- voor een tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Zeg het met Muziek
€ 999,-
Zeg het met Muziek Image

Muziek is een taal die iedereen spreekt en verstaat! Daarom zegt DieDrie alles met muziek. Alles?
Nou ja, dat valt nog niet mee, maar de mannen van DieDrie proberen het wel. Kun je een broodje kaas bestellen met een talking-drum? Hoe veelzeggend is een ringtone? Kan een postduif swingen en hoe zing je in geheimtaal? Zeg Het Met Muziek is een liedjesvoorstelling van DieDrie voor de hele basisschool. De drie multi-instrumentalisten schreven een hele stapel nieuwe liedjes die leuk en uitdagend zijn voor kinderen t/m de bovenbouw, maar altijd goed te volgen voor de kleintjes.

TRAILER

Algemene gegevens:

Leeftijd: 4-12 jaar

Publiek: 150

Prijs: 999,-

Rood Capeje
727
Rood Capeje Image

Roodkapje is het zat! Waarom zijn het altijd de jongens die een ridder, een redder of een superheld mogen zijn? De meisjes moe- ten altijd lief, mooi en bang zijn en wachten tot ze gered worden om te ́trouwen ́. Roodkapje wil ook een superheld zijn. Ze maakt van haar kapje een supercape en gaat op zoek naar superman. Onderweg redt zij allerlei sprookjesfiguren die ook geen zin meer hebben om te wachten op een prins. Een modern fantasierijk sprookje over in je dromen durven geloven en dapper zijn.

Tijdens en na de voorstelling maken de kinderen samen met Rood Capeje hun eigen sprookjesdans met superhelden en andere sprookjesfiguren met bewegingen die de kinderen zelf mogen verzinnen.

Thema: Zelfvertrouwen en zelfbewustheid

Leeftijd: 4 t/m 8

Publiek: 90 / 120

Prijs 1/2/meer: 727/1066/1405

 

Theater primair onderwijs
Circus Pandora
€ 801,-
Circus Pandora Image

Op een dag is alles weg……. Het circus!; de roodblauwe tent, 4 olifanten, de mooie meisjes aan de trapeze, de geur van popcorn en prachtige muziek… Niets is er meer van te vinden! Circusdirecteur Anton en zijn circusvrouw Antonia begrijpen er niets van, gisteren was het er nog ! Gelukkig hebben de artiesten een grote koffer achter gelaten en die blijkt alle behalve leeg te zijn…. Net zoals de doos van Pandora zit er véél meer in de koffer dan je zou verwachten. Met behulp van het publiek, de magische koffer en veel fantasie komt het Circus weer tot leven en ontrolt er zich voor ieders ogen een spectaculaire circusvoorstelling!

Met de GROTE grote verdwijntruck als finale, een goochelact van hoog niveau waar nog lang over nagepraat gaat worden door de kinderen want hoe werkt die eigenlijk en waar was Antonia!?

Circus Pandora is en prachtige voorstelling over hoop en plezier, met veel spannende circustricks, poëzie en heel veel humor!

Bij de voorstelling komt een DVD waarin Anton en Antonio op zeer vermakelijke wijze uitleggen hoe je circus kunt maken met ALLEEN een doos vol knutselspullen! Het enige wat je nodig hebt is goede zin, creativiteit en tijd om te oefenen natuurlijk.

Zo maak je met de klas een prachtige voorstelling voor elkaar of zelfs voor de hele school ! De DVD is leuk om samen met de kinderen te bekijken vóór of ná de voorstelling!

Zie hier de trailer

Algemene gegevens

Producenten: Cirque Magnifique

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 4/12 jr

Uitvoerenden: Eric & Carla van der Steen

Speelvlak (bxdxh): 6x4x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 150 / 300

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 45

Afbreektijd (min): 60

Prijzen: € 801,- voor één uitvoering, € 148,- voor een tweede, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Verhalen van de tweelingbroers
491,-
Verhalen van de tweelingbroers Image

Over Laurenzo en Jiacomo, die ieder meester in een vak werden: edelsmid en meesterdief.
Mooie dingen maken of avontuur? In een wereld van boogschieten, paardrijden en fonkelende zilveren bekers spelen tegengestelde belangen en broederliefde hun rol. Van zonnige stad naar mistige hoogvlakte, van de gebor- genheid van thuis naar eenzame duistere kerkers, en wie is dan wie? Als argeloze toeschouwer weet je nooit met welke van de twee gezichten je te maken hebt…

De verhalen spelen zich af in een niet helemaal te duiden tijd, en zijn vol motieven uit legendes, mythen en sages. Kenmerkend voor Tonke Dragt prachtig materiaal voor een verteller en wereldmuzikant! Naar het gelijknamige boek van Tonke Dragt, Uitgeverij Leopold.

Producent: Muse Muzette

Thema: Fantasiewereld en realiteit

Leeftijd: 7 t/m 11

Publiek: 90 /120

 

HABITAT!
1698,-
HABITAT! Image

Stel: je bent helemaal zelf naar de grote stad gegaan, je hebt op de allerbeste plek in die stad een droomhuis gebouwd en je staat op het punt om gelukkig te worden… Blijken je buren wel hele vreemde types met rare gewoontes te zijn. Vreselijk! Maar wat als er iets op komst is wat nog erger is, iets wat je spiksplinternieuwe toekomst helemaal omver blaast? Wat doe je dan? En je buren, wat doen die?

HABITAT is een bonte voorstelling met vreemdelingen én vreemde dingen, maar bovenal een verhaal over hoe je met de juiste ingrediënten een nieuwe start kunt maken. HABITAT neemt je mee op een wervelende reis van een plek zoeken naar een thuis vinden. Want zeg nou zelf: dat wil toch iedereen?!

Trailer 

Producent: Mejuffrouw leeft

Thema: Fantasie en verbeelding

Leeftijd: 4 t/m 11

Publiek: 150/200

 

Villa Verdraaid
962,-
Villa Verdraaid Image

Welkom in de magische wereld van Villa Verdraaid. Waar tafels dansen, hoedjes vliegen en de vlucht van kegels op ieder moment op stop kan worden gezet… 

Wietske Vogels en Guido van Hout bundelen hun krachten in deze vrolijke voorstelling die theater en circus samenbrengt. Wietske heeft een passie voor ringen en Guido jongleert met van alles en nog wat. Samen spelen zij op hoog niveau met de zwaartekracht en maken elkaar als broer en zus graag het leven zuur.

Trailer

Producent: Wietske Vogels

Thema: Cirustheater en fantasie

Leeftijd: 4 t/m 9

Publiek: 150/300

Prijs: 962,-

 

 

 

 

 Stormkracht
780,-
 Stormkracht Image

Stormkracht is een theatrale vertelling over De Watersnoodramp voor iedereen vanaf 10 jaar. Bijna dagelijks komen er (via de media) rampen op ons af. Over de hele wereld, maar ook in ons eigen welvarende landje . Daarom komt het soms dichter bij dan je zou willen. Wat gebeurt er met je als je bij een ramp betrokken raakt? Welke keuzes maak je dan? Kies je voor jezelf of is er meer waar het om draait? Wie neem je mee, wat laat je achter? Wanneer is een ramp eigenlijk een ramp?

Stormkracht is een voorstelling waarin de nacht van 31 januari 1953 weer tot leven wordt gebracht middels de boerenjongen Jan en het dromerige meisje Sara. Ook is er nog Gilles, de deftige zoon van de wethouder. Beide jongens zijn verliefd op Sara. Terwijl het water stijgt gaan ze naar het raadshuis. Dan willen Sara en Gilles naar huis met de auto, maar plotseling springt Jan ervoor…

De twee acteurs, Annemarike Ruitenbeek en Oscar Postema, schakelen razendsnel van de ene rol naar de andere:  een deftige burgemeester, een oude vrouw op zolder, een domme telegraafbeambte, een dronken dijkgraaf, een stoere  kastelein  en nog vele andere rollen…

Stormkracht is een erfgoed educatieve voorstelling en past binnen de Canon.

lesbrief: http://theaterloods-b.nl/docs/TL-B-Stkr-lesbrief-def.pdf

Algemene gegevens

Producenten: Theaterloods-b

Aantal spelers: 2

Technicus: 1

Leeftijd: groep 6, 7 en 8 klassen PO. Onderbouw VO

Uitvoerenden: Annemarike Ruitenbeek, Oscar Postema en Ramon de Nennie

Speelvlak (bxdxh): 8x5x3

Duur voorstelling (min): 60

Publiek (school/theater): 60 / 60

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 40

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: €780,-  voor twee uitvoeringen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=TJijFFE3Tfk

Flyer:  http://theaterloods-b.nl/docs/TL-B-stormkrachtflyer-2016(1).pdf

Alice in Verwonderland
987,-
Alice in Verwonderland Image

Alice wil altijd weten hoe de wereld nou echt in elkaar zit. Ze houdt niet van sprookjes en fantasiedieren. Wel van haar poes Dina en van lezen. Veel lezen. Dan verschijnen er twee zingende konijnen aan haar bed. Bestaan die wel echt? Als Alice erachteraan rent, valt ze in een diep gat, en belandt ze in een wereld die uitpuilt van de fantasiedieren. Ze tuimelt er van de ene vreemde situatie in de andere.

Geef je over aan verwondering op deze muzikale reis naar Verwonderland – een land dat je misschien wel helemaal zelf kan verzinnen!

Trailer

Algemene gegevens:

Producent: Ukiyo

Thema: Fantasie en verbeelding

Leeftijd: 6 t/m 9

Publiek: 120/150

 

 

 

 

 

1Papa+1Mama+2Huizen
1099,-
1Papa+1Mama+2Huizen Image

Grote zus en kleine zus praten veel. Dat hebben ze van mama. Ze kunnen ook goed rekenen. Dat hebben ze van papa. Grote zus en kleine zus zijn de uitkomst van papa en mama. Want papa + mama = liefde.
Maar de som klopt opeens niet meer.
Papa + mama = scheiden
Wat nu?

1 Papa + 1 Mama + 2 huizen is de meest rake, herkenbare en grappige voorstelling over echtscheiding. Hoe dat komt? 750 kinderen van 8 Gelderse scholen dachten, middels een Co-creatie-project, mee over de inhoud.

Producent: Wouter&Sars producties

Thema: Echtscheiding/familie

Leeftijd: 8 t/m 12

Publiek: 120

Die is van mij!
1.353,-
Die is van mij! Image

Kinderen zien hun eigen tekening tot leven komen in deze interactieve theatervoorstelling. Met de getekende poppetjes, draken, huizen, regenbogen en hartjes improviseren de Koppoters kleurrijke scènes. Elke voorstelling is uniek. Wat vast staat, is het trotse gevoel waarmee de tekenaars naar buiten lopen, met het kunstwerk onder de arm.

‘Die is van mij!’ is toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar, ook als ze niet of weinig Nederlands spreken. Er is een lesbrief [PDF] beschikbaar, met daarin een speelse voorbereiding op de voorstelling en suggesties om de ‘teken vibe’ nog lang na te laten sudderen in de klas.

Zie hier de trailer

De koppoters pelen graag op scholen!

concept en spel Sjoukje Böing en Esther Drijver

regie Fried Mertens en Frank Groothof

decor De Koppoters & Sterre (8jr.)

volgen FB [https://www.facebook.com/dekoppoters/], www.dekoppoters.com

thema: Theater gemaakt van tekeningen

Producent: de Koppoters

Leeftijd: 4 t/m 10 jaar

Publiek: 120 (scholen) / 200 (theaters)

Speelvlak (bxdxh): 7x5x3 m

Duur voorstelling (min): 40 min

Opbouwtijd (min): 90 min

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30 min

Afbreektijd (min): 60 min

 

Meneer B. en de smikkelsmakmachine
€ 474,-
Meneer B. en de smikkelsmakmachine Image

Meneer B. is gek op lekker eten, maar zijn vrouw vindt hem veel te dik. Daarom geeft ze hem iedere dag alleen … broccoli. Meneer B. wordt er gek van. Gelukkig heeft Meneer B. een kelder waarin hij al jaren aan het werken is aan een geheime uitvinding: De Smikkels- makmachine. Met deze uitvinding wil Meneer B. broccoli in hamburgers veran- deren. Als hij de machine gaat afmaken, slaat de bliksem in …

Zal het Meneer B. lukken om te leren wat recyclen is, de wereld te redden en zijn vetrandjes op peil te houden ? verrassende komische sketches en mooie liedjes.

Thema: Techniek, wetenschap, natuur, verspilling, voeding, recycling

Leeftijd: 4 t/m 12

Publiek: 200/300

 

 

Sweepdreams
€ 986,-
Sweepdreams Image

In deze nieuwste voorstelling van duo Gi-Jo vegen twee wereldvegers de wereld schoon. Terwijl zij hun werk doen, verliezen ze zich in hun fantasie. Met een bezemkar, die verandert van riksja naar Romeinse strijdwagen en weer terug naar bezemkar, dromen ze hun dromen en onderzoeken ze hun mogelijkheden.

Welke realiteit is hun realiteit?

Wie maakt de rotzooi en wie ruimt het vervolgens weer op?

Een nooit te stoppen gevecht met het afval van deze wereld waarin bezems het enige wapen zijn.

Met fysiek theater, humor, spanning, acrobatiek en Chinese paalelementen!

Algemene gegevens

Producenten: Duo Gi-Jo

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 4/8 jr

Uitvoerenden: Anja van Wijngaarden en Johannes Fisher

Speelvlak (bxdxh): 8x8x4

Duur voorstelling (min): 30

Publiek (school/theater): 120 / 150

Opbouwtijd (min): 120

Pauze tussen de voorstellingen (min): 60

Afbreektijd (min): 90

Prijzen: € 986,- voor één uitvoering ,, € 185,- voor een tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Meneer B. traint zich suf
€ 474,-
Meneer B. traint zich suf Image

Meneer B. is een lekkerbek, maar Mevrouw Roozemondt vindt dat hij veel te dik is geworden van al die appeltaarten en frikandellen – Tijd om af te vallen ! Ze stuurt Meneer B. naar de fitnesszaal, maar daar wordt hij niet vrolijk van. Wat een gedoe ! Er moet toch een makkelijkere manier zijn om een paar kilo’s kwijt te raken ?… In deze hilarische en muzikale theatervoorstelling speelt Martijn Donders het keurige heertje Meneer B. die in allerlei grappige situaties verzeild raakt. Deze keer speelt het verhaal zich af in een wel heel bijzondere fitnessruimte… Een interactieve voorstelling met een belangrijke rol voor het publiek. Geschikt voor de hele school.

Algemene gegevens

Producenten: Donders Producties

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 4/12 jaar

Uitvoerenden: Martijn Donders

Speelvlak (bxdxh): 5x5x3

Duur voorstelling (min): 40

Publiek (school/theater): 200 / 300

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 474,- voor een eerste uitvoering, € 300,- voor een tweede, € 225,- voor een derde uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Magica!
€ 801,-
Magica! Image

Twee hedendaagse clowns komen al reizend in een verlaten circus terecht . Eenmaal in de piste beland staan ze tot hun grote verrassing oog in oog met een enthousiast publiek wat met smart zit te wachten op een voorstelling. Er zijn echter géén artiesten…alleen twee clowns . Tot overmaat van ramp lijken de attributen in de piste ook nog een eigen leven te leiden..

Uiteindelijk is er magie die de twee clowns redt ; de magie van het circus en echte magische trucs die onbedoeld via de clowns tot leven komen.

Kijk hier voor de trailer: http://www.youtube.com/watch?v=aIKsxHguBeY

Algemene gegevens

Producenten: Cirque Magnifique

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 4/12 jr

Uitvoerenden: Eric en Carla van der Steen

Speelvlak (bxdxh): 6x4x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 150 / 300

Opbouwtijd (min): 120

Pauze tussen de voorstellingen (min): 45

Afbreektijd (min): 45

Prijzen: € 801,- voor een eerste uitvoering, € 148,- voor een tweede, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Jut & Julia
€ 1.199,-
Jut & Julia Image

In een onbestemd verleden, tussen haar verzameling gejutte spullen, wacht een vrouw op een man. Lang geleden is hij weggevaren. Ze knoopt de dagen aan elkaar, wachtend, wachtend. Ze loopt speurend langs het strand en ziet in elke vondst een teken, een boodschap. Elke fles kan een brief bevatten, elk stuk hout vertelt een verhaal…over hem. En dan zijn we mee op reis. Gejutte spullen komen tot leven. Even zijn ze bij elkaar. Mooie, vrolijke, spannende belevenissen. Hoor de meeuwen krijsen en proef het zoute water. Tot we worden teruggeworpen op het strand. Was het echt, was hij hier, komt hij terug? Of loopt ze morgen weer langs het strand?

Jut en Julia is een avontuurlijke voorstelling.

Aansluitend vindt in de theaterwagen een korte workshop plaats (15-20 minuten) over het gebruik van decor, licht en muziek in de voorstelling. Aan het eind spelen de kinderen de stormscene.

Algemene gegevens

Producenten: Brocéliande

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 8/12 jr

Uitvoerenden: Marieline van Wely of Dees Verhoeven, Rob van Suilen of Roger Hitipeuw of Wim Brok

Speelvlak (bxdxh): 0x0x0

Duur voorstelling (min): 30

Publiek (school/theater): 40 / 0

Opbouwtijd (min): 30

Pauze tussen de voorstellingen (min): 15

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 1.199,- voor zes uitvoeringen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Doortje Doezel, de goudvisheld
€ 1.077,-
Doortje Doezel, de goudvisheld Image

Doortje Doezel, de goudvisheld – voorstelling in een Theaterwagen

Stel je voor, je bent schrijfster van heldhaftige kinderboeken, waar de hoofdpersoon van het ene avontuur in het andere rolt, groots en meeslepend leeft, vecht met leeuwen, boeven vangt, oude mannetje redt en geheimen ontmaskert.

Doortje Doezel zit in haar huisje en schrijft over helden, ze schrijft en zucht; was ik zelf maar een held. Dan belt Berend Bram de boekverkoper aan; de goudvis springt totaal in verwarring uit de kom en Snoes de poes ligt op de loer….dan komt Doortje in actie! In deze interactieve voorstelling gaat Doortje Doezel op zoek naar kleine heldendaden waar de wereld leuker van wordt. De voorstelling wordt gespeeld in een mobiel theater, een zogenaamde Theaterwagen (max. 40 zitplaatsen). Met deze wagen komt Doortje aanrijden op jullie school/parkeerplein.

Kijk hier voor een indruk: http://www.youtube.com/watch?v=WomDBl9ztSY&context=C3af19d0ADOEgsToPDskIn5lRGEvv9h8Mk2d5_QE83

Reacties: “Er werd ook erg leuk ingegaan op de reacties van de kinderen door de spelers ook tijdens het spel”.

“Een echte aanrader voor andere scholen! Doen!”

Algemene gegevens

Producenten: Theateretappe / Theatermakerij Dees Verhoeven

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 4/9 jr

Uitvoerenden: Dees verhoeven & Pieter Schipmölder

Speelvlak (bxdxh): 0x0x0

Duur voorstelling (min): 30

Publiek (school/theater): 40 / 0

Opbouwtijd (min): 40

Pauze tussen de voorstellingen (min): 15

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 1.077,- voor zes uitvoeringen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

De grote Zambini
976
De grote Zambini Image

Anton met een grote magische kist. Hij herkent

de spullen die ooit waren van zijn over- over- overgroot vader ‘De Grote Zambini‘. Vol verbazing pakt Anton de kist uit en de inhoud blijkt magischer dan verwacht. Er zitten niet alleen goochelattributen in de kist maar zelfs de as- sistente van De Grote Zambini komt onder de oude glitter en glamour tevoorschijn. Dit vraagt om een voorstelling maar Anton is absoluut géén goochelaar.

In een hilarische poging om hun publiek een echte goochelvoorstelling voor te schotelen halen Anton en zijn assistente alles uit de kast en uit het publiek om er een fantastische middag van te maken! Gelukkig kan de koerier ook van alles en zo creëren ze ter plaatsen een magisch spektakel. De Grote

Zambini is een intieme en hartverwarmende voorstelling met veel hu- mor, fantastische goo- chelkunsten en andere circus skills.

Thema: circustheater, voetbal(skills)
Leeftijd: 4-12
Publiek: 300/600

Prijs voor 1/2/meer: 976/1258

Dans primair onderwijs
The Match Image
The Match
The Match is een flitsende, energieke, originele en humoristische voetbaldans / theatervoorstelling. Een dansvoorstelling met een knipoog waarin alle facetten van het voetbal voorbij komen:de warming-up, de coach, de betweterige reporters, penalty’s, hoekschoppen, rode- en gele kaarten etc.  Naar aanleiding van deze voorstelling hebben Janine Schott (voormalig 2daPoint en huidig artistiek leider Schott in de Rose) en choreograaf Lonneke van Leth (artistiek leider van Ballet van Leth) hun krachten gebundeld voor een uniek nieuw educatief jongeren project: the Match. Na de voorstelling krijgen ... Lees meer
1871,-
Assepoes Image
Assepoes
Assepoes noemen ze haar altijd lacherig…… omdat ze van haar stiefmoeder en stiefzusjes altijd de rot- klusjes moet opknappen. Zij hebben van alles het nieuwste van het nieuwste en Assepoes krijgt alleen de afdankertjes. Op een dag geeft de buurjongen, Prins Vollebeurs, een groot feest. Ieder meisje uit de buurt wil graag verkering met hem. Assepoester wil ook naar het feest, maar van haar stiefmoeder moet ze de badkamer schoonmaken. Haar stiefzusjes mogen natuurlijk wel gaan. Verdrietig staart ze naar haar kledingkast vol afdankertjes. Maar dan gebeurt er iets bijzonders̷... Lees meer
1254,-
Grr..appje Image
Grr..appje
In deze voorstelling zien we een verlegen jongen met veel danstalent in aanmerking komen met social media. Hij grijpt deze kans om op deze wijze makkelijker vrienden te maken. In vertrouwen vertelt hij openhartig over zijn liefde voor dans en de muziek van Ramses Shaffy omdat zijn ouders hem vernoemt hebben naar diens grootste hit ‘Sammy’. Zijn muziekvoorkeur is grappig wordt Sammy vertelt en van grappig werd het stom en werd hij ineens stom gevonden. Vind Sammy kracht in zijn muziek van... Lees meer
Heimwee kat Image
Heimwee kat
Heimwee Kat “Wij hebben jou niet nodig” snauwt Borre. “Whatever” gaapt de kat. “Zelf whatever” blaft de hond. Maar Roosje kan haar ogen en oren niet afhouden van de kat: “wat miauwt hij mooi…” Borre gromt. “Pf. Kattengejank!” Roosje en haar hond Borre hebben het fijn samen. Totdat… de heimwee kat ver- schijnt… Roosje smelt voor zijn charmes, maar Borre verzet hemel en aarde om deze “irritante haarbal” buiten te houden. ‘Heimwee Kat’ danst, speelt, sprankelt, lacht, knort en zingt over vriendschap, jaloezie en… hei... Lees meer
998,-
Ik ben Ik Image
Ik ben Ik
Tekeningen ontstaan en komen tot leven op het podium. Drie danseressen dansen met, tegen of in de tekeningen. Een nieuwe wereld ontstaat, ergens tussen realiteit en fictie. Dans en beeldende kunst komen samen in de interdisciplinaire voorstelling ‘Ik ben ik’. Wie ben ik? Waar hoor ik bij? Hoe zie ik er uit? Wat gebeurt er met mijn lijf? Heb ik de goede kleren aan? Ben ik wel leuk genoeg? In de beeldende dansvoorstelling ‘Ik ben ik!’ geven beeldend kunstenaar Elm... Lees meer
1494,-
Sylphide
Sylphide's belofte (La Sylphide)
Sylphide’s belofte is een nieuwe voorstelling in de reeks bewerkingen van klassiekers voor de jeugd gebaseerd op La Sylphide. De knappe jongeman James en zijn vriendin Effie gaan trouwen. Op de avond voor de bruiloft zit James voor de open haard wanneer er plotseling een Sylphide verschijnt. De Sylphide is een betoverend mooie luchtfee en James is gelijk verliefd op haar. Een heks heeft haar uit een schilderij getoverd. In ruil voor haar vrijheid wil de heks de dansschoentjes van de Sylphide hebben. Maar zodra de Sylphide haar vrijheid heeft, danst ze er op los en vergeet ze haa... Lees meer
1254,-
Wie niet weg is … Image
Wie niet weg is …
Een dansvoorstelling van dichtbij, geschikt voor een groot leeg klas-lokaal, speellokaal, gymzaal, aula of theater. ‘Stap opzij….stop! Snel naar links…. En nu de andere kant op!’ Twee dansers bewegen in een afgesloten ruimte gevuld met papiersnippers. Een stem uit het niets lijkt hun bewegingen te bepalen. Is dit een spel? Een wedstrijd? Of worden ze gecontroleerd? Deze speelse voorstelling voor kinderen gaat over de keuze om anderen te volgen of je eigen weg te gaan. Dit in een samenleving waarin alles gezien wordt. Het publiek staat aan vier kanten om het speelvlak heen en kijkt van bovenaf naar de dansers én naar elkaar. Voorafgaand aan de voorstelling ko... Lees meer
677,-
Coppelia Image
Coppelia
Wat doe je als je een beetje gek bent, geen vrouw hebt maar er wel één wil en je bent poppendokter? Je maakt een levensgrote pop natuurlijk! De dokter heeft wel veel last van zijn nieuwsgierige buurmeisje dat graag wil zien wat hij allemaal uitspookt. Op een dag sluipt zij met haar vriendje naar binnen. Heel toevallig komt dan de pop Coppélia tot leven…. Een voorstelling door 2 dansers die op een knappe manier 4 rollen vervullen. Kinderen vragen zich na de voorstelling altijd af waar de andere dansers zijn. Er is na afloop ruimte voor vragen van kinderen aan de dansers. Choreografe Lonneke van Leth wil laten zien dat dans aantrekkelijk, beg... Lees meer
1230,-
Vallen en Opstaan Image
Vallen en Opstaan
Ben ik wel stoer, grappig en slim? Heb ik de goede schoenen? Vinden ze me wel leuk? Iedereen kent dit gevoel. In de voorstelling ‘Vallen en opstaan’ is er een meisje dat onzeker is. Ze denkt dat ze niet knap is. Dat ze er niet bij hoort. Ze gaat op een wolk wonen. Daar kan niemand naar haar kijken en is ze ver van alle oordelen. Maar op een dag valt ze naar beneden… Wat er daarna gebeurt, zal haar leven voor altijd veranderen. Vallen en opstaan is een lieve, beeldende, verhalende dansvoorstelling over vriendschap en zelfvertrouwen. Er is moderne dans, hiphop, tissue en poi, schitterende muziek en videoprojectie. Alles samengepakt in een spetterend spektakel.... Lees meer
1293,-
NATUURlijk Image
NATUURlijk
NATUURlijk neemt je mee op een bijzondere reis door de natuur. Vliegend door het wolkendek, zwemmend onder water en dansend tussen groene bladeren ervaar je hoe het is in de natuur. Maar het landschap verandert. Er komen steeds meer wegen, er komt meer afval, bomen worden gekapt en de zee spoelt over het land. Wat kunnen we doen om de natuur te behouden? Met de hulp van kinderen worden oplossingen ge- zocht. Zij schrijven hun ideeën op, die door middel van flessenpost in de voorstelling worden verwerkt. Van bovenaf worden filmbeelden geprojecteerd op een witte dansvloer. De dansers dansen met, tussen en in de natuur. Als publiek zit je om deze dansvloer heen. Van heel dichtbij erva... Lees meer
€ 1432,-
Raps
Raps 'n Taps
Maple Swank is een super energiek duo, ontstaan vanuit de magische ontmoeting tussen rap en tapdancing. Andy en Janice nemen je mee op een onvergetelijke reis langs rap, zang, tapdans, beatbox en FUN! De voorstelling ‘Raps ‘n Taps’ is een boei- ende samensmelting vol muziek en dans. Geen opnamestudio nodig, en ook geen instrumenten! Andy en Janice laten zien hoe makkelijk muziek gemaakt kan worden … met alleen gebruik van FANTASIE! Check this! Algemene gegevens: Leeftijd 10-12 Prijzen: € 1.083,- (1 voorstelling) en € 1.575,- (2 voorstelling) Producenten: ... Lees meer
€ 1083,-
Ssst ... een geheimpje! Image
Ssst ... een geheimpje!
Iedereen heeft wel eens een geheim. Ze zijn er in alle soorten en maten, grote, kleine, grappige, ondeugende. Een geheim van jezelf of van iemand anders. Maar wat doe je met geheimen? Kan je een geheim bewaren? Verstop je het geheim? Of vertel je het aan je vriendjes of ouders? In de voorstelling van Dansstorm Oost zie je drie meisjes met een geheim. Ze dansen en zingen tussen witte lakens. Ze verstoppen hun geheim en verklappen het aan de kijkers of aan elkaar. Maar wat als er iemand niet mag delen in het geheim? Wat als er iemand wordt buiten gesloten? Met deze voorstelling ma... Lees meer
1432,-
Foetsie! Image
Foetsie!
Lili is lief, het liefste meisje van de hele wereld! Lili zegt al-tijd ja. Dat vindt buurmeisje Koko reuze handig; ze hoeft nooit haar veters te strikken, op te ruimen, tikker te zijn, boterhammen te smeren, dat doet Lili wel. Op een dag is Koko foetsie, Lila heeft haar per ongeluk meegegeven aan de postbode. Nou ja, per ongeluk…Om Koko terug te vinden zal Lili eerst ‘nee’ moeten leren zeggen… en dat valt niet mee! Want… wat is een ‘nee’ eigenlijk, hoe ziet-ie eruit en wat is zijn geluid? ... Lees meer
€ 831,-
Ik zie je Image
Ik zie je
Hoe gaan we met elkaar om sinds schermen zich tussen ons hebben geplaatst? Dankzij onze computer en mobieltjes is alles binnen handbereik: bibliotheken aan kennis, karrevrachten beroemde mensen, honderden gedroomde liefdes. Maar als je zover kunt kijken, vergeet je makkelijk wat er naast je gebeurt. Wie er naast je gebeurt. Liefde heeft onderhoud en aandacht nodig, maar hoe geven we dat tussen het snel beantwoorden van berichtjes door? De dansvoorstelling vertelt het verhaal van twee vrienden die constant botsen, omdat ze niet naar elkaar kijken. Hoe vinden ze de aandacht en liefde voor ... Lees meer
Muziek primair onderwijs
Lekker zingen, lekker swingen Image
Lekker zingen, lekker swingen
De drie multi-instrumentalisten van DieDrie gaan in ‘Lekker zingen, lekker swingen’ intensief met de kinderen aan de slag. Rode draad hierbij is: wat doet muziek met je en wat doe je met muziek? In een ‘unplugged’ en ongedwongen setting horen de kids eerst welke verschillende sferen en gevoelens muziek kan oproepen. Door vele verrassende overgangen (hard/zacht, snel/langzaam, rustig/wild, vrolijk/verdrietig etc.) gaan ze met andere oren naar muziek luisteren. De groep wordt vervolgens opgesplitst in 3 delen, die apart gaan werken aan ritme, melodie en dans. Als de groep weer bij elkaar komt, vallen alle stukjes van de puzzel op hun plaats en ervaren de ... Lees meer
Alles voor Elise Image
Alles voor Elise
Elise speelt viool en haar moeder wil graag dat zij super beroemd wordt. Maar wat wil Elise zelf? En waarom is haar moeder zo lief voor haar hondje Brutus en zo streng voor haar dochter? Om van al het gezeur af te zijn trekt Elise zich terug in haar kast. Haar moeder doet er alles aan om haar daaruit te krijgen. Dan moet Elise spelen op een belangrijk concours. Ze is bang. Bang om fouten te maken, bang om haar moeder teleur te stellen, bang om te kiezen voor wat zij zelf wil. Ze begint te spelen en het lukt, maar opeens kan ze niet meer verder! Tenminste, niet zoals haar moeder dat wil… ... Lees meer
923,-
Bring That Beat Back Image
Bring That Beat Back
Het eerste ritme dat een mens hoort of voelt is … de hartslag, zelfs al voor de geboorte. Ritmes zijn de hartslag van het leven in de buik van iedere mens … DE BEAT. Bij muziek die in de verte draait, is het dat ene dat je het best hoort … DE BEAT. En als je dichtbij bent, dan is er één ding dat je in beweging krijgt… De BEAT. Maple Swank gaat terug naar de oorsprong van D... Lees meer
1083,-
TRASH Image
TRASH
Afval opruimen, scheiden en sorteren, dat is wat vuilnismannen doen. Maar wat als je de stortplaats ziet als een grote berg inspiratie voor het maken en ontdekken van nieuwe muziek? Hoezeer Harrie, Sjakie en Henk ook hun best doen om de boel op te ruimen en op de juiste manier van elkaar te scheiden, keer op keer worden ze verleid door de muzikale mogelijkheden van de stortplaats. Werkgerei wordt instrumentarium en tonnen, vuilniszakken en dozen blijken waanzinnig mooi te klinken! De werkplaats sirene probeert om de mannen in het gareel te houden maar uiteindelijk is er zelfs voor de zaal geen ontkomen aan het enthousiasmerende trommelvirus TRASH! De Vuilnismannen vormen een team ... Lees meer
1526,-
De Liedjesatlas Image
De Liedjesatlas
Peer en Stefan reizen in deze voorstelling samen met hun jonge publiek de wereld rond en zingen de leukste traditionals van de landen die ze aandoen. Hoe vergaat het de verliefde indiaan Adriaan. Wat maakt de leukste kok van Suriname klaar. Hoe ziet een school in Afrika er uit. Welke dieren wonen er in Indonesië wat krijg je in een Spaans restaurant op je bord. Rasentertainer Peer de Graaf en topgitarist Stefan Blankestijn laten kinderen horen en ervaren wat hun leeftijdgenoten in andere landen leuk vinden en met wat voor muziek zij daar groot worden. De Liedjesatlas is een i... Lees meer
Het beste van die drie Image
Het beste van die drie
In deze liedjesshow speelt DieDrie de leukste nummers uit voor- gaande producties. ‘Het Beste Van DieDrie’ is een zeer interactieve en flexibele show, die op maat gemaakt kan worden voor elke gewenste situatie binnen en buiten de school. Swingende, vrolijke, knotsgekke of gewoon heel mooie liedjes. Niet te heftig voor de kleintjes, niet te flauw voor de groten. Bouke, Frankie en Arend zingen alle drie en be- spelen verder saxofoon, gitaar, synthesizer, banjo, drums en percus- sie. Natuurlijk wordt ook van de kinderen het een en ander verwacht. Meeklappen en meezingen is wel het minst... Lees meer
999,-
Het Griezelgeheim Image
Het Griezelgeheim
Het Griezelgeheim …een geheim is alleen leuk als je het zelf geheim wilt houden. Een verteltheatervoorstelling over kindermisbruik waarbij, zonder letterlijk het misbruik te vertonen, de complexiteit en gevolgen voorbij komen dmv herkenbare situaties, machtsverhoudingen en verwarring in een avontuurlijk verhaal over een groep kinderen op een eiland, hier eigenlijk niet zo ver vandaan. Het verhaal van het GRIEZELGEHEIM is in tegenstelling tot het thema een stuk waarin veel gelachen wordt. Het speelt zich af binnen de belevingswereld van kinderen in een “Peter Pan”... Lees meer
799,-
Later als je groot band Image
Later als je groot band
De Later als je Groot Band is een interactieve voorstelling waarin kinderen kennis maken met een echte live band. De band bestaat uit: drums, piano, basgitaar, saxofoon en zang. Tijdens de voorstelling ontdekken kinderen de wereld van de popmuziek. Hoe werkt een band nou eigenlijk samen? Wat voor muziekstijlen zijn er allemaal? Met enthousiasme geeft de band een waar popconcert onder het motto: Muziek maken is leuk! Nieuwsgierig? Maak dan snel kennis met de bandleden en zing, dans en speel mee met diverse hedendaagse bekende popsongs. De Later als je Groot Band speelt op scholen, theaters en bibliotheken. Met regie van Frans Schraven ... Lees meer
Jongen en Yo Image
Jongen en Yo
Andy Ninvalle is een hiphop-kenner die bijna alle elementen van de HipHop beheerst. Breakdance, New Style, Rap, HipHop muziek produceren en Beatbox! Hij vertelt een verhaal over het ontstaan van de “Human Beatbox” in Amerika op feiten gebaseerd en op grappige wijze uitgevoerd! Hij creëert personages van de straat en schakelt van het ene personage naar het ander met effecten en geluiden. In Jongen en Yo! wordt het publiek meegenomen naar New York na de 2e wereldoorlog, je bezoekt de getto’s en je ontmoet de mensen die daar wonen. Een Kleine Jongen en een Grote Jongen, die JONGEN en YO heten, wonen daar. JONGEN en ... Lees meer
708,-
Leuke liedjes Image
Leuke liedjes
Meneer Kruis en meneer Mol krijgen de laatste tijd veel verzoeken om hun oude liedjes nog eens te zingen. We zijn daarom dan ook eens flink in onze muzikale schatkist gedoken en we zijn met de mooiste pareltjes weer bovengekomen! Uit alle programma’s die we gemaakt hebben hebben we een heel stel liedjes uitgekozen die we nog steeds erg leuk vinden om te zingen. En ook nu weer leren de kinderen op een heel directe manier wat muziek zo leuk maakt. Ze kunnen volop meedoen, meezingen, meeklappen, dansen, toeters en bellen bespelen of gewoon ademloos kijken en genieten van onze geïllustreerde muziek! Algemene gegevens Producent: Kruis en Mol ... Lees meer
597,-
Welk Geluid komt eruit? (PO) Image
Welk Geluid komt eruit? (PO)
Welk geluid komt eruit?! Tijdens dit schoolconcert laten René en Raymond zien dat je met hele simpele en hippe geluiden, ontzettend leuke en goede muziek kan maken. Van brandweersirene tot een uil, van een klap tot gehuil, ieder geluid is bruikbaar. René en Raymond nemen je mee op een muzikale reis in geluidenland, waarbij ze laten zien en horen dat je muziek kan maken zonder een instrument aan te raken. Simpelweg door met je handen, hoofd of benen door infraroodstralen te bewegen. Door deze bewegingen kun je zelfs “in de lucht scratchen” zonder dat je platen bij je hebt. Sterker nog… je hoeft niet eens DJ te zijn! Thema: Wanneer wordt ‘geluid’ muziek?... Lees meer
Van Gitaar tot Techno Image
Van Gitaar tot Techno
Van Gitaar tot Techno René en Raymond vormen samen de band DIVE, waarmee ze over de hele wereld optreden met hun live-dance muziek. In Nederland schrijven René en Raymond tunes en leaders voor bekende programma’s als Telekids, het NOS-journaal, diverse lifestyle-programma’s en ook voor ‘Kinderen voor Kinderen’, waarvan het nummer “Buitenspelen“ het bekendste is. Op scholen laat DIVE zien dat muziekmaken eigenlijk helemaal niet moeilijk is en erg leuk om te doen. René en Raymond nemen de leerlingen mee op een muzikale reis van heel vroeger tot nu. Met behulp van verschillende instrumenten ervaren de kinderen hoe muziek is ontstaan en hoe muziek tegenwoordig gem... Lees meer
Come on baby lets groove Image
Come on baby lets groove
Met een drumstel kun je nog veel meer doen dan alleen het begeleiden van een band. Je kunt er zelfs complete songs op spelen.  In hun programma spelen de Drumbassadors (René Creemers & Wim de Vries) hun gedrumde `songs` met daarin een verbazingwekkende variëteit aan contrasten, klanken, kleuren, ritmes, melodieën, dynamiek en een spectaculaire virtuositeit. Tijdens de voorstelling is er aandacht voor de functie van de drummer in een band en vertellen de Drumbassadors een stukje over de geschiedenis van het oudste mobieltje ter wereld; de snaredrum (!) Luisteren en samenwerken, een gegeven waar iedereen in het dagelijks leven mee te maken heeft, zijn een belangrijke boodschap van ... Lees meer
1563,-
Wat een feest! Image
Wat een feest!
“Ik ben jarig, kom je ook? Het is een verkleedfeest. Zet een masker op!” Wie komen er nog meer als Herman Eva uitnodigt? Het lijkt allemaal heel gezellig te worden met taart, spelletjes en heel veel muziek. Een hofdame op hakken en een superheld op sokken. Zijn ze wel wie ze lijken? Eens moeten de maskers af! Een komische opera over ‘uit de kast komen’ en acceptatie dat dingen niet altijd gaan zoals je zou willen of verwachten, en res- pect. Bekende operamelodieën met nieuwe teksten in een nieuw verh... Lees meer
1254,-
If you
If you're (happy and you know it)
If you’re happy (and you know it) Ageeth zingt de leukste Engelstalige kinderliedjes, zoals Old MacDonald had a farm, Itsy Bitsy Spider, Head shoulders, knees and toes. Het plezier is groot en kinderen leren spelenderwijs nieuwe Engelse woorden. Het programma zit vol meezingers, luisterliedjes en spelletjes met taal. Ageeth wordt begeleid door Frans Groen op gitaar. Dit liedjesprogramma is gebaseerd op het boekje met cd If you see a crocodile (Uitgeverij Gottmer). Hierop staan de 25 leukste Engelse kinderliedjes, gezongen door Ageeth de Haan met illustraties van Geertje A... Lees meer
850,-
Daar komen de dieren Image
Daar komen de dieren
Daar komen de dieren Een avontuurlijke reis door de wildernis op zoek naar jonge dieren met hun ouders. We zien hoe het er toegaat bij verschillende wilde dierengezinnen en ja, soms lijken we echt op elkaar. Groots geprojecteerde beelden en de vrolijke, ontroerende liedjes van Ageeth brengen de wereld van de wilde dieren op bijzondere wijze tot leven. Speciaal voor deze voorstelling zijn er prachtige geanimeerde natuurbeelden gemaakt. We zien onder andere hoe de baby giraffe leert lopen, kleine pinguïn die steeds weer uitglijdt op het ijs, hoe baby-olifant dekking zoekt b... Lees meer
Thuis bij Kruis en Mol Image
Thuis bij Kruis en Mol
Meneer Kruis en meneer Mol doen hun deuren open om hun huis te laten zien. Ook maken we kennis met hun familie. De voordeurbel rinkelt dat het een lieve lust is. En wat zijn die huisdieren toch schattig. In de keuken moet iedereen meehelpen met de afwas, want een afwasmachine is er helaas niet. We maken kennis met dikke tante Kee die toevallig op bezoek is. De verse broodjes worden gebracht door neef Bennie, die bakker is. En opa en oma trak- teren op ijs. Alleen jammer dat muzikale buurman Harrie altijd zoveel herrie maakt. In hun nieuwste programma worden kinderen op speelse wijz... Lees meer
597,-
Ei! Image
Ei!
Het kakelverse stel Papageno en Papagena uit de beroemde opera de Toverfluit van Mozart rent rond als een kip zonder kop. Papageno, de vogelman, wil even lekker ontspannen, maar dan heeft Papagena een grote verrassing. Ei! gaat over verwachtingen als er een baby op komst is. Wat moet er gebeuren? Hoe bereid je je er op voor? Wordt het een jongen of een meisje? Op komische en muzikale wijze brengen de personages hun grote en kleine zorgen tot leven. De interactieve voorstelling spreekt de jong kijker soms letterlijk aan om mee te denken en te doen. Trailer Algemene gegevens Thema: verwachtingen... Lees meer
€1230,-
Martin Verdonk Image
Martin Verdonk
Percussionist Martin Verdonk (Curaçao, 1959) behoort al meer dan dertig jaar tot de wereldtop. Zijn staat van dienst mag met recht indrukwekkend genoemd worden. Martin heeft Internationaal opgetreden met artiesten als Steve Winwood, Incognito, Santana, Prince, Lionel Richie, Donna Summer, Chaka Khan, James Taylor en Toots Thielemans. In Nederland werkte hij o.a. met Ilse DeLange, Nick & Simon, Jan Smit, 3J’s, Doe Maar, Rene Froger, Trijntje Oosterhuis, Lenette van Dongen, Gerard Joling, Glennis Grace, Do en Ruth Jacott. Sinds 1990 geeft Martin les op het Conservatorium van Rotterdam. In 1... Lees meer
€ 349,-
Projeto Batucada Image
Projeto Batucada
Wereldmuziek: Brazilië,  workshops en concert. Het ‘Projeto Batucada’ is een unieke manier om kennis te maken met de Braziliaanse muziek. Het aabod bestaat uit drie workshops voor drie groepen leerlingen. Hierin krijgen ze de basisritmes van onder andere de batucada, samba, afox en bloco afrobrasileiro aangeleerd. De workshops worden gegeven en begeleid door de musici. In het concert dat plaatsvindt na de workshops, wordt een muzikale rondreis door Brazili gemaakt en komen naast de muzikale stijlen uit de workshops ook andere stijlen aan bod, zoals bijvoorbeeld de choro, de baiao, bossa nova en frevo. Tijdens het... Lees meer
€ 1685,-
Van Rommel naar Trommel Image
Van Rommel naar Trommel
Tijdens de interactieve voorstelling ‘van Rommel naar Trommel’ worden de leerlingen meegenomen in de wereld van de trommelende Vuilnismannen Harrie en Sjakie. Tegen een spectaculair decor van afvalmaterialen vertellen en demonstreren zij op energieke wijze over hun zoektocht naar de verschillende klanken en ritmes die zij produceren met hun verzamelde rommel. Er wordt muzikaal geveegd, kliko’s komen tot leven en emmers vliegen door de lucht. Behalve kijken naar een knallende show worden de leerlingen ook actief betrokken. Er wordt ritmisch gezongen, gerapt, gestampt en geklapt! De show eindigt met een interactief slotspektakel waarbij zal worden bewezen d... Lees meer
€ 1.285,-
Boter, kaas en eieren Image
Boter, kaas en eieren
Na hun dierentuin (de Ziezoo) en na hun reis naar Amerika (Alles in de Wind) hebben de Mannetjes Kruis en Mol hun vaders boerderij overgenomen. Een (kalfje) kolfje naar hun hand! Op muzikale wijze houden zij zich bezig met de geluiden van boerderijdieren, het mestprobleem, de smaak van spruitjes en komkommer, de boerenklompendans en de uitvinding van de boterham met pindakaas. Er is een tamelijk verwaande kip-met-de-gouden-eieren, een varken zonder vriendjes, een gekke-koeien-blaaskwintet en nog veel meer! In dit programma komen kinderen op speelse wijze in aanraking met diverse muziekstijlen, een veelvoud aan instrumenten, geluiden, ritme, zang en beweging. Ze kunnen meedoen, ... Lees meer
€ 597,-
Retteketet Image
Retteketet
Meneer Kruis en meneer Mol zijn een muzikaal circus begonnen: we leren onze tijgers om in de maat te brullen, onze 4 clowns zijn bedroefd, maar samen met de kinderen zingen we ze weer vrolijk. In de nok van het circus halen de koorddanseressen halsbrekende toeren uit zonder te vallen en de kinderen mogen meedoen met het Groot Circusorkest Tsjing Boem! In ons nieuwe muziek- en meespeel-programma “Retteketet”  leren de kinderen op een heel direkte manier wat muziek zo leuk maakt. Ze kunnen volop meedoen, meezingen, dansen, toeters en bellen bespelen of gewoon ademloos kijken en genieten van onze ge... Lees meer
€ 597,-
Tot ziens in Timboektoe Image
Tot ziens in Timboektoe
Vertrekkend vanuit Nederland, waar de muzikanten zich voorstellen met een rap, begeleid door Oud-Nederlandse percussie-instrumenten, wordt het publiek meegevoerd op een muzikale wereldreis. Er worden allerlei exotische locaties aangedaan. Daar wordt gedanst in Suriname, anklung gespeeld in Indonesië, raadsels opgelost in Siberië, en op de djembé getrommeld in donker Afrika. In Turkije vertolkt de saz een muzikale menukaart. En van Chief Threefingers leren we de indiaanse trommeltaal: iedereen meedoen, meester ook! “Tot ziens in Timboektoe” is een muziekprogramma in de beste schoolconcerttraditie. Dat betekent dat er veel te zien en te horen is en dat bij... Lees meer
€ 597,-
Wie niet weg is is gezien! Image
Wie niet weg is is gezien!
‘Wie niet weg is is gezien’ Dat dachten we na twee jaar intensief boeren (Boter, kaas en eieren). We waren ook hard aan vakantie toe. Het was nog een heel gedoe voordat we echt weg waren. Wat moet er allemaal mee in de koffer? Meneer Mols knuffelbeer in ieder geval! En waar gaan we naar toe? Nederland? Frankrijk? Luilekkerland? Naar de maan? Er moet een zwembad zijn want Meneer Kruis moet de schoolslag, rugslag en hagelslag nog oefenen. En Meneer Mol wordt altijd zo ziek in de auto! En hoe zit dat met die rare buitenlandse taal? Maar nu liggen we hier dan bij het zwembad in de stralende zon. meneer Kruis wil elke dag vijf ijsjes, want dat hoort zo op vakant... Lees meer
€ 597,-
De ZieZaZoe Image
De ZieZaZoe
Meneer Kruis en meneer Mol zijn een dierentuin begonnen: de ZieZaZoe (een oude liefde). We hebben een giraf met hoogtevrees, een olifant die zijn stem kwijt is, maar die vinden we samen wel terug, een muzikale friettent Fijn-voor-de-lijn, en de kinderen leren het Dieren-A-B-C zingen. Meneer Mol speelt de baas en meneer Kruis moet de dikke-dieren-drollen opruimen, dat zegt meneer Mol tenminste. Er zijn 4 vreemde vogels, rare dieren, of valt dat mee als je ze van dichtbij bekijkt? Alle beesten zijn zeer muzikaal, ze toeteren en ze fluiten, ze ratelen en ze rammelen ... Lees meer
€ 597,-
Dagje DieDrie Image
Dagje DieDrie
Het leven van de mannen van DieDrie staat helemaal in het teken van de muziek. Ze staan ermee op en ze gaan ermee naar bed. In Dagje DieDrie krijgt het publiek een kijkje in de keuken van onze drie helden. We maken ze mee als ze wakker worden en zich voorbereiden op een dag vol muziek, als ze onderweg zijn naar een klus in de studio, als ze zich ontspannen met een videogame en als ze zich uitleven tijdens een concert. Kortom, de hele dag samengeperst in een meeslepende voorstelling met de gebruikelijke dosis energie en DieDrie-humor. Wat doet muziek met je, en wat doe je met muziek? Dat is de rode draad die op een subti... Lees meer
€ 999,-
DieDrie Dichtbij Image
DieDrie Dichtbij
Beleef DieDrie Dichtbij en hoor en voel hoe de mannen van DieDrie met muziek bezig zijn. In een intieme akoestische set-up brengt DieDrie op theatrale en muzikale wijze een selectie van hun beste liedjes en muzikale acts. Met humor, passie en energie. De kinderen zitten in een hoefijzervorm om de muzikanten heen; heel dichtbij dus. Bekende en onbekende instrumenten, momenten van betovering en momenten van interactie. Geen bombarie met drumstel, synthesizers en heftige geluidsinstallaties. Verrassende arrangementen, muzikaal vakmanschap en een heleboel plezier. DieDrie Dichtbij is een vrolijke en swingende kennismaking met de vele facetten van muziek maken. Vanw... Lees meer
€ 899,-
Martin Verdonk Image
Martin Verdonk
Percussionist Martin Verdonk (Curaçao, 1959) behoort al meer dan dertig jaar tot de wereldtop. Zijn staat van dienst mag met recht indrukwekkend genoemd worden. Martin heeft Internationaal opgetreden met artiesten als Steve Winwood, Incognito, Santana, Prince, Lionel Richie, Donna Summer, Chaka Khan, James Taylor en Toots Thielemans. In Nederland werkte hij o.a. met Ilse DeLange, Nick & Simon, Jan Smit, 3J’s, Doe Maar, Rene Froger, Trijntje Oosterhuis, Lenette van Dongen, Gerard Joling, Glennis Grace, Do en Ruth Jacott. Sinds 1990 geeft Martin les op het Conservatorium van Rotterdam. In ... Lees meer
€ 349,-
Midzomernachtsdroom Image
Midzomernachtsdroom
Het verhaal, de Midzomernachtsdroom, is uiteraard van Shakespeare. De muziek is van Mendelssohn en de liedjes in de voorstelling zijn zelfgeschreven. Die combinatie levert een wonderlijke voorstelling op, over stiekem zijn, jaloezie, echtscheiding en ….natuurlijk de liefde. Er is veel ruimte voor de kinderen om mee te doen met het verhaal. Mee te zingen met de liedjes, mee te spelen in scènes, mee te lachen om bijvoorbeeld de namen van de figuren uit het verhaal en mee te denken hoe een goed einde te maken aan dit eeuwenoude s... Lees meer
€ 599,-
Odysseus Image
Odysseus
De Odysseus, een boeiende humorvolle muzikale vertelling over goden, vaders en zonen. Wat vind jij leuk aan je vader? Wat vind jij stom? Wie zijn jouw helden vandaag? Een voorstelling met een klassiek verhaal als leidraad vertaald naar de wereld van nu. Saai? Integendeel! In hoog tempo neemt Serge Bosman zijn publiek mee op reis en verwondert, beschrijft, verhaalt en zingt in een energieke stijl. Alle grote thema’s passeren de revue, volwassen worden, de liefde maar ook de dood. Een tweede voorstelling in een reeks waarbij theatermaker Serge Bosman klassieke verhalen toegankelijk maakt voor een jong publiek. Eerder de... Lees meer
€ 514,-
Romeo en Julia Image
Romeo en Julia
Romeo en Julia, het klassieke verhaal van Shakespeare vertelt in een interactieve muzikale verteltheatervoorstelling voor iedereen vanaf zeven jaar. Acteur Serge Bosman neemt je mee in dit aloude liefdesdrama. Uitdagend, vol emotie maar uiteraard met de nodige humor ontstaat een nieuw en eigentijds verhaal. Iedereen kan meedoen, iedereen mag iets zeggen en ongemerkt maak je jouw eigen Romeo en Julia. Durf te zeggen dat je iemand lief vindt. Of is dat heel stom? Kun je nog terug of is dat het begin van het einde? Algemene ge... Lees meer
€ 514,-
Zeg het met Muziek Image
Zeg het met Muziek
Muziek is een taal die iedereen spreekt en verstaat! Daarom zegt DieDrie alles met muziek. Alles? Nou ja, dat valt nog niet mee, maar de mannen van DieDrie proberen het wel. Kun je een broodje kaas bestellen met een talking-drum? Hoe veelzeggend is een ringtone? Kan een postduif swingen en hoe zing je in geheimtaal? Zeg Het Met Muziek is een liedjesvoorstelling van DieDrie voor de hele basisschool. De drie multi-instrumentalisten schreven een hele stapel nieuwe liedjes die leuk en uitdagend zijn voor kinderen t/m de bovenbouw, maar altijd goed te volgen voor de kleintjes. TRAILER Algemene gegevens:... Lees meer
€ 999,-
Rood Capeje Image
Rood Capeje
Roodkapje is het zat! Waarom zijn het altijd de jongens die een ridder, een redder of een superheld mogen zijn? De meisjes moe- ten altijd lief, mooi en bang zijn en wachten tot ze gered worden om te ́trouwen ́. Roodkapje wil ook een superheld zijn. Ze maakt van haar kapje een supercape en gaat op zoek naar superman. Onderweg redt zij allerlei sprookjesfiguren die ook geen zin meer hebben om te wachten op een prins. Een modern fantasierijk sprookje over in je dromen durven geloven en dapper zijn. Tijdens en na de voorstelling maken de kinderen samen met Rood Capeje hun eigen spr... Lees meer
Theater primair onderwijs
Circus Pandora Image
Circus Pandora
Op een dag is alles weg……. Het circus!; de roodblauwe tent, 4 olifanten, de mooie meisjes aan de trapeze, de geur van popcorn en prachtige muziek… Niets is er meer van te vinden! Circusdirecteur Anton en zijn circusvrouw Antonia begrijpen er niets van, gisteren was het er nog ! Gelukkig hebben de artiesten een grote koffer achter gelaten en die blijkt alle behalve leeg te zijn…. Net zoals de doos van Pandora zit er véél meer in de koffer dan je zou verwachten. Met behulp van het publiek, de magische koffer en veel fantasie komt het Circus weer tot leven en ontrolt er zich voor ieders ogen een spectaculaire circusvoorstelling! Met de GROTE grote verdwijntruck als finale, e... Lees meer
€ 801,-
Verhalen van de tweelingbroers Image
Verhalen van de tweelingbroers
Over Laurenzo en Jiacomo, die ieder meester in een vak werden: edelsmid en meesterdief. Mooie dingen maken of avontuur? In een wereld van boogschieten, paardrijden en fonkelende zilveren bekers spelen tegengestelde belangen en broederliefde hun rol. Van zonnige stad naar mistige hoogvlakte, van de gebor- genheid van thuis naar eenzame duistere kerkers, en wie is dan wie? Als argeloze toeschouwer weet je nooit met welke van de twee gezichten je te maken hebt… De verhalen spelen zich af in een niet helemaal te duiden tijd, en zijn vol motieven uit legendes, mythen en sag... Lees meer
491,-
HABITAT! Image
HABITAT!
Stel: je bent helemaal zelf naar de grote stad gegaan, je hebt op de allerbeste plek in die stad een droomhuis gebouwd en je staat op het punt om gelukkig te worden… Blijken je buren wel hele vreemde types met rare gewoontes te zijn. Vreselijk! Maar wat als er iets op komst is wat nog erger is, iets wat je spiksplinternieuwe toekomst helemaal omver blaast? Wat doe je dan? En je buren, wat doen die? HABITAT is een bonte voorstelling met vreemdelingen én vreemde dingen, maar bovenal een verhaal over hoe je met de juiste ingrediënten een nieuwe start kunt maken. HABITAT neemt je mee op een wervelende rei... Lees meer
1698,-
Villa Verdraaid Image
Villa Verdraaid
Welkom in de magische wereld van Villa Verdraaid. Waar tafels dansen, hoedjes vliegen en de vlucht van kegels op ieder moment op stop kan worden gezet…  Wietske Vogels en Guido van Hout bundelen hun krachten in deze vrolijke voorstelling die theater en circus samenbrengt. Wietske heeft een passie voor ringen en Guido jongleert met van alles en nog wat. Samen spelen zij op hoog niveau met de zwaartekracht en maken elkaar als broer en zus graag het leven zuur. Trailer Producent: Wietske Vogels Thema: Cirustheater en fantasie Leeftijd: 4 t/m 9 Publiek: 150/300 Prijs: 962,-   ... Lees meer
962,-
 Stormkracht Image
 Stormkracht
Stormkracht is een theatrale vertelling over De Watersnoodramp voor iedereen vanaf 10 jaar. Bijna dagelijks komen er (via de media) rampen op ons af. Over de hele wereld, maar ook in ons eigen welvarende landje . Daarom komt het soms dichter bij dan je zou willen. Wat gebeurt er met je als je bij een ramp betrokken raakt? Welke keuzes maak je dan? Kies je voor jezelf of is er meer waar het om draait? Wie neem je mee, wat laat je achter? Wanneer is een ramp eigenlijk een ramp? Stormkracht is een voorstelling waarin de nacht van 31 januari 1953 weer tot leven wordt gebracht middels de boerenjongen Jan en het dromerige meis... Lees meer
780,-
Alice in Verwonderland Image
Alice in Verwonderland
Alice wil altijd weten hoe de wereld nou echt in elkaar zit. Ze houdt niet van sprookjes en fantasiedieren. Wel van haar poes Dina en van lezen. Veel lezen. Dan verschijnen er twee zingende konijnen aan haar bed. Bestaan die wel echt? Als Alice erachteraan rent, valt ze in een diep gat, en belandt ze in een wereld die uitpuilt van de fantasiedieren. Ze tuimelt er van de ene vreemde situatie in de andere. Geef je over aan verwondering op deze muzikale reis naar Verwonderland – een land dat je misschien wel helemaal zelf kan verzinnen! Trailer Algemene gegevens: Producent: Ukiyo Thema: Fantasie e... Lees meer
987,-
1Papa+1Mama+2Huizen Image
1Papa+1Mama+2Huizen
Grote zus en kleine zus praten veel. Dat hebben ze van mama. Ze kunnen ook goed rekenen. Dat hebben ze van papa. Grote zus en kleine zus zijn de uitkomst van papa en mama. Want papa + mama = liefde. Maar de som klopt opeens niet meer. Papa + mama = scheiden Wat nu? 1 Papa + 1 Mama + 2 huizen is de meest rake, herkenbare en grappige voorstelling over echtscheiding. Hoe dat komt? 750 kinderen van 8 Gelderse scholen dachten, middels een Co-creatie-project, mee over de inhoud. Producent: Wouter&Sars producties Thema: Echtscheiding/familie Lee... Lees meer
1099,-
Die is van mij! Image
Die is van mij!
Kinderen zien hun eigen tekening tot leven komen in deze interactieve theatervoorstelling. Met de getekende poppetjes, draken, huizen, regenbogen en hartjes improviseren de Koppoters kleurrijke scènes. Elke voorstelling is uniek. Wat vast staat, is het trotse gevoel waarmee de tekenaars naar buiten lopen, met het kunstwerk onder de arm. ‘Die is van mij!’ is toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar, ook als ze niet of weinig Nederlands spreken. Er is een lesbrief [PDF] beschikbaar, met daarin een speelse voorbereiding op de voorstelling en suggesties om de ‘teken vibe’ nog lang na te laten sudderen in de klas. Zie hier de trailer... Lees meer
1.353,-
Meneer B. en de smikkelsmakmachine Image
Meneer B. en de smikkelsmakmachine
Meneer B. is gek op lekker eten, maar zijn vrouw vindt hem veel te dik. Daarom geeft ze hem iedere dag alleen … broccoli. Meneer B. wordt er gek van. Gelukkig heeft Meneer B. een kelder waarin hij al jaren aan het werken is aan een geheime uitvinding: De Smikkels- makmachine. Met deze uitvinding wil Meneer B. broccoli in hamburgers veran- deren. Als hij de machine gaat afmaken, slaat de bliksem in … Zal het Meneer B. lukken om te leren wat recyclen is, de wereld te redden en zijn vetrandjes op peil te houden ? verrassende komische sketches en mooie liedjes. ... Lees meer
€ 474,-
Sweepdreams Image
Sweepdreams
In deze nieuwste voorstelling van duo Gi-Jo vegen twee wereldvegers de wereld schoon. Terwijl zij hun werk doen, verliezen ze zich in hun fantasie. Met een bezemkar, die verandert van riksja naar Romeinse strijdwagen en weer terug naar bezemkar, dromen ze hun dromen en onderzoeken ze hun mogelijkheden. Welke realiteit is hun realiteit? Wie maakt de rotzooi en wie ruimt het vervolgens weer op? Een nooit te stoppen gevecht met het afval van deze wereld waarin bezems het enige wapen zijn. Met fysie... Lees meer
€ 986,-
Meneer B. traint zich suf Image
Meneer B. traint zich suf
Meneer B. is een lekkerbek, maar Mevrouw Roozemondt vindt dat hij veel te dik is geworden van al die appeltaarten en frikandellen – Tijd om af te vallen ! Ze stuurt Meneer B. naar de fitnesszaal, maar daar wordt hij niet vrolijk van. Wat een gedoe ! Er moet toch een makkelijkere manier zijn om een paar kilo’s kwijt te raken ?… In deze hilarische en muzikale theatervoorstelling speelt Martijn Donders het keurige heertje Meneer B. die in allerlei grappige situaties verzeild raakt. Deze keer speelt het verhaal zich af in een wel heel bijzondere fitnessruimte… Een interactieve voorstelling met een belangrijke rol voor het publiek. Geschikt voor de hele scho... Lees meer
€ 474,-
Magica! Image
Magica!
Twee hedendaagse clowns komen al reizend in een verlaten circus terecht . Eenmaal in de piste beland staan ze tot hun grote verrassing oog in oog met een enthousiast publiek wat met smart zit te wachten op een voorstelling. Er zijn echter géén artiesten…alleen twee clowns . Tot overmaat van ramp lijken de attributen in de piste ook nog een eigen leven te leiden.. Uiteindelijk is er magie die de twee clowns redt ; de magie van het circus en echte magische trucs die onbedoeld via de clowns tot leven komen. Kijk hier voor de trailer: ... Lees meer
€ 801,-
Jut & Julia Image
Jut & Julia
In een onbestemd verleden, tussen haar verzameling gejutte spullen, wacht een vrouw op een man. Lang geleden is hij weggevaren. Ze knoopt de dagen aan elkaar, wachtend, wachtend. Ze loopt speurend langs het strand en ziet in elke vondst een teken, een boodschap. Elke fles kan een brief bevatten, elk stuk hout vertelt een verhaal…over hem. En dan zijn we mee op reis. Gejutte spullen komen tot leven. Even zijn ze bij elkaar. Mooie, vrolijke, spannende belevenissen. Hoor de meeuwen krijsen en proef het zoute water. Tot we worden teruggeworpen op het strand. Was het echt, was hij hier, komt hij terug? Of loopt ze morgen weer langs het strand? ... Lees meer
€ 1.199,-
Doortje Doezel, de goudvisheld Image
Doortje Doezel, de goudvisheld
Doortje Doezel, de goudvisheld – voorstelling in een Theaterwagen Stel je voor, je bent schrijfster van heldhaftige kinderboeken, waar de hoofdpersoon van het ene avontuur in het andere rolt, groots en meeslepend leeft, vecht met leeuwen, boeven vangt, oude mannetje redt en geheimen ontmaskert. Doortje Doezel zit in haar huisje en schrijft over helden, ze schrijft en zucht; was ik zelf maar een held. Dan belt Berend Bram de boekverkoper aan; de goudvis springt totaal in verwarring uit de kom en Snoes de poes ligt op de loer….dan komt Doortje in actie! In deze interactieve vo... Lees meer
€ 1.077,-
De grote Zambini Image
De grote Zambini
Anton met een grote magische kist. Hij herkent de spullen die ooit waren van zijn over- over- overgroot vader ‘De Grote Zambini‘. Vol verbazing pakt Anton de kist uit en de inhoud blijkt magischer dan verwacht. Er zitten niet alleen goochelattributen in de kist maar zelfs de as- sistente van De Grote Zambini komt onder de oude glitter en glamour tevoorschijn. Dit vraagt om een voorstelling maar Anton is absoluut géén goochelaar. In een hilarische poging om hun publiek een echte goochelvoorstelling voor te schotelen halen Anton en zijn assistente alles uit de kast en... Lees meer

Reageren is niet mogelijk