Primair onderwijs

The Match

The Match is een flitsende, energieke, originele en humoristische voetbaldans / theatervoorstelling. Een dansvoorstelling met een knipoog waarin alle facetten van het voetbal voorbij komen:de warming-up, de coach, de betweterige reporters, penalty’s, hoekschoppen, rode- en gele kaarten etc. 

Naar aanleiding van deze voorstelling hebben Janine Schott (voormalig 2daPoint en huidig artistiek leider Schott in de Rose) en choreograaf Lonneke van Leth (artistiek leider van Ballet van Leth) hun krachten gebundeld voor een uniek nieuw educatief jongeren project: the Match. Na de voorstelling krijgen jongeren de mogelijkheid om de overeenkomst tussen topsport en dans te ervaren. Door middel van actieve participatie en film wordt dans binnen de eigen belevingswereld gepresenteerd en daarmee herkenbaar gemaakt.

Tijdens een workshop ervaren jongeren welke vaardigheden je als danser en topsporter iedere dag beoefent. Hoe kan je met bewegingen van sport tot een danscombinatie komen dat toch tof en stoer is! 

Algemene gegevens

Producenten: Lonneke van Leth Producties

Thema: Ontmoeting tussen dans en voetbal

Aantal spelers: 7

Leeftijd: 7/12 jaar

Uitvoerenden: dansers van Lonneke van Leth

Speelvlak (bxdxh): 15x10x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 240 / 240

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 1871,00 voor de eerste uitvoering, € 903,00 voor een tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Reageren is niet mogelijk