P.O. etalagedagen 2018

Muziek en Muziektheater

Trash  –  De Vuilnismannen  

Afval opruimen, scheiden en sorteren, dat is wat vuilnismannen doen. Maar wat als je de stortplaats ziet als een grote berg inspiratie voor het maken en ontdekken van nieuwe muziek? Hoezeer Harrie, Sjakie en Henk ook hun best doen om de boel op te ruimen en op de juiste manier van elkaar te scheiden, keer op keer worden ze verleid door de muzikale mogelijkheden van de stortplaats. Werkgerei wordt instrumentarium en tonnen, vuilniszakken en dozen blijken waanzinnig mooi te klinken! De werkplaatssirene probeert om de mannen in het gareel te houden maar uiteindelijk is er zelfs voor de zaal geen ontkomen aan het enthousiasmerende trommelvirus TRASH!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=7GMpbXbQXvs

Doelgroep: 6-12 jaar

 

Later als je Groot Band – SIL Producties  

De Later als je Groot Band is een interactieve voorstelling waarin kinderen kennis maken met een echte live band. De band bestaat uit: drums, piano, basgitaar, saxofoon en zang.  

Tijdens de voorstelling ontdekken kinderen de wereld van de popmuziek. Hoe werkt een band nou eigenlijk samen? Wat voor muziekstijlen zijn er allemaal?

Met enthousiasme geeft de band een waar popconcert onder het motto:  Muziek maken is leuk!

Doelgroep: 8-12 jaar

 

Daar komen de dieren – Ageeth de Haan  

Een avontuurlijke reis door de wildernis op zoek naar jonge dieren met hun ouders. We zien hoe het er toegaat bij verschillende wilde dierengezinnen en ja, soms lijken we echt op elkaar. Groots geprojecteerde beelden en de vrolijke, ontroerende liedjes van Ageeth brengen de wereld van de wilde dieren op bijzondere wijze tot leven.  Zoals altijd wordt Ageeth live begeleid  en natuurlijk is er volop interactie met het publiek: meezingen mag. Altijd!!

https://www.youtube.com/watch?v=p73hJbtZSUU

 

If you’r happy …  – Ageeth de Haan  

Ageeth zingt de leukste Engelstalige kinderliedjes, zoals Old MacDonald had a farm, Itsy Bitsy Spider, Head shoulders, knees and toes. Het plezier is groot en kinderen leren spelenderwijs nieuwe Engelse woorden.

Doelgroep: 4-8 jaar

Wat een feest! – Opera Dolleboelja

“Ik ben jarig, kom je ook? Het is een verkleedfeest. Zet een masker op!”

Wie komen er nog meer als Herman Eva uitnodigt? Het lijkt allemaal heel gezellig te worden met taart, spelletjes en heel veel muziek. Een hofdame op hakken en een superheld op sokken. Zijn ze wel wie ze lijken? Eens moeten de maskers af!

Bekende operamelodieën met nieuwe teksten in een nieuw verhaal. Diverse stijlen komen samen, zo wervelend dat je haast zou vergeten dat het Opera is.

Doelgroep 9-12 jaar

Come on, baby, let’s groove – Drumbassadors

Met een drumstel kun je nog veel meer doen dan alleen het begeleiden van een band.. In hun programma spelen de Drumbassadors hun gedrumde `songs` met daarin een verbazingwekkende variëteit aan contrasten, klanken, kleuren, ritmes en melodieën. Tijdens de voorstelling is er aandacht voor de functie van de drummer in een band en vertellen de Drumbassadors een stukje over de geschiedenis van het oudste mobieltje ter wereld; de snaredrum (!) Luisteren en samenwerken, een gegeven waar iedereen in het dagelijks leven mee te maken heeft, zijn een belangrijke boodschap van de Drumbassadors voor de kinderen.

Doelgroep 10-12 jaar

Dans en danstheater

GRRR…appje – Roy Julen’s Human ARTchitects  

In deze voorstelling zien we een verlegen jongen met veel danstalent in aanmerking komen met social media. Hij grijpt deze kans om op deze wijze makkelijker vrienden te maken. In vertrouwen vertelt hij openhartig over zijn liefde voor dans en de muziek van Ramses Shaffy omdat zijn ouders hem vernoemt hebben naar diens grootste hit ‘Sammy’. Opeens stom gevonden. Vind Sammy kracht in zijn muziek van Ramses Shaffy om zich door het cyberpesten heen te slepen? Met danser Redouan van ‘No excuses, no limits’.

 

Uitvoerend danser Redouan heeft fysieke beperking en geeft hiermee de voorstelling een extra laag.

Zie hier de link van zijn verhaal.
https://www.youtube.com/watch?v=cRqNbMAzSuw

Doelgroep: 8-12 jaar

 

Sylphides Belofte –  Lonneke van Leth Producties  

La Sylphide is een nieuwe voorstelling in de reeks bewerkingen van klassiekers voor de jeugd.  De knappe jongeman James en zijn vriendin Effie gaan trouwen. Op de avond voor de bruiloft zit James voor de open haard wanneer er plotseling een Sylphide verschijnt. De Sylphide is een betoverend mooie luchtfee en James is gelijk verliefd op haar. Een heks heeft haar uit een schilderij getoverd. In ruil voor haar vrijheid wil de heks de dansschoentjes van de Sylphide hebben. Maar zodra de Sylphide haar vrijheid heeft, danst ze er op los en vergeet ze de belofte aan de heks…

Doelgroep: 7-11 jaar

Zie trailer

 

Ik zie je  – Danstheater Tr@nz

Hoe gaan we met elkaar om met schermen van smartphones, tablets en computers tussen ons?  

De dansvoorstelling ‘Ik zie je’ vertelt het verhaal van twee vrienden die constant botsen, omdat ze niet naar elkaar kijken. Hoe vinden ze de aandacht en liefde voor elkaar weer terug? Een ontdekkingstocht vol dansende emoticons, lichtgevende pakken en bellende dansers..

Doelgroep: 10-12 jaar

Rood Capeje – Schott in the Rose

Roodkapje is het zat! Waarom zijn het altijd de jongens die een ridder, een redder of een superheld mogen zijn? De meisjes moeten altijd lief, mooi en bang zijn en wachten tot ze gered worden om te ´trouwen´. Roodkapje wil ook een superheld zijn. Ze maakt van haar kapje een supercape en gaat op zoek naar superman.  

Onderweg redt zij allerlei sprookjesfiguren die ook geen zin meer hebben om te wachten op een prins. Een modern fantasierijk sprookje over in je dromen durven geloven en dapper zijn.

Doelgroep: 4-8  jaar

 

Theater

Heimwee-Kat – Baba Bohème

Roosje en haar hond Borre hebben het fijn samen. Totdat… de heimwee kat verschijnt… Roosje smelt voor zijn charmes, maar Borre verzet hemel en aarde om deze “irritante haarbal” buiten te houden. ‘Heimwee Kat’ danst, speelt, sprankelt, lacht, knort en zingt over vriendschap, jaloezie en… heimwee. Met live muziek en zang!  

Het verhaal is geïnspireerd op het prentenboek ‘Borre en de nachtzwarte kat’.

Doelgroep: 4-8  jaar

 

Die is van mij! – De Koppoters  

Kinderen zien hun eigen tekening tot leven komen in deze interactieve theatervoorstelling. Met de getekende poppetjes, draken, huizen, regenbogen en hartjes improviseren de Koppoters kleurrijke scènes. Elke voorstelling is uniek. Wat vast staat, is het trotse gevoel waarmee de tekenaars naar buiten lopen, met het kunstwerk onder de arm. ‘Die is van mij!’ is toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar, ook als ze niet of weinig Nederlands spreken. Er is een lesbrief [PDF] beschikbaar, met daarin een speelse voorbereiding op de voor-stelling en suggesties om de ‘teken vibe’ nog lang na te laten sudderen in de klas.

https://vimeo.com/166012673

Doelgroep: 4-8  jaar

Reageren is niet mogelijk