Speciaal onderwijs

12
Yes
detail
detail
None
1
1000000
Zoeken...
/speciaal-onderwijs/
Detail
Filter

Categorieën:

Subcategorieën:

Tags:

Muziek speciaal onderwijs
Welk geluid komt er uit?
€ 729,-
Welk geluid komt er uit? Image

Tijdens dit schoolconcert laten René (componist voor Kinderen voor Kinderen) en Raymond zien dat je met hele simpele en hippe geluiden, ontzettend leuke en goede muziek kan maken.

Van brandweersirene tot een uil, van een scheetje tot gehuil, ieder geluid is bruikbaar.

René en Raymond (DIVE) nemen je mee op een muzikale reis, van Arabië via Suriname naar Europa, waarbij ze uitleg geven over de werking van verschillende instrumenten. Van een acoustische gitaar tot een electronische schakelaar, allemaal heel gemakkelijk.

En.. oh ja, wist je dat geluiden ook kleuren hebben ? welke kleur heeft b.v. het geluid van een zeemeeuw ?

René en Raymond laten zelfs zien en horen dat je muziek kan maken zonder een instrument aan te raken, simpelweg door met je handen, hoofd of benen door infraroodstralen te bewegen. Door deze bewegingen kun je zelfs “in de lucht scratchen” zonder dat je platen bij je hebt, …..sterker nog….je hoeft niet eens DJ te zijn!!!!

Deze reis mag je niet missen!!!

Algemene gegevens

Producenten: DIVE

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 4/12 jr

Uitvoerenden: René Lenting en Raymond Dreesen

Speelvlak (bxdxh): 6x4x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 120 / 200

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 60

Prijzen: € 729,- voor een eerste uitvoering, € 239,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Circus Pandora
€ 801,-
Circus Pandora Image

Op een dag is alles weg……. Het circus!; de roodblauwe tent, 4 olifanten, de mooie meisjes aan de trapeze, de geur van popcorn en prachtige muziek… Niets is er meer van te vinden! Circusdirecteur Anton en zijn circusvrouw Antonia begrijpen er niets van, gisteren was het er nog ! Gelukkig hebben de artiesten een grote koffer achter gelaten en die blijkt alle behalve leeg te zijn…. Net zoals de doos van Pandora zit er véél meer in de koffer dan je zou verwachten. Met behulp van het publiek, de magische koffer en veel fantasie komt het Circus weer tot leven en ontrolt er zich voor ieders ogen een spectaculaire circusvoorstelling!

Met de GROTE grote verdwijntruck als finale, een goochelact van hoog niveau waar nog lang over nagepraat gaat worden door de kinderen want hoe werkt die eigenlijk en waar was Antonia!?

Circus Pandora is en prachtige voorstelling over hoop en plezier, met veel spannende circustricks, poëzie en heel veel humor!

Bij de voorstelling komt een DVD waarin Anton en Antonio op zeer vermakelijke wijze uitleggen hoe je circus kunt maken met ALLEEN een doos vol knutselspullen! Het enige wat je nodig hebt is goede zin, creativiteit en tijd om te oefenen natuurlijk.

Zo maak je met de klas een prachtige voorstelling voor elkaar of zelfs voor de hele school ! De DVD is leuk om samen met de kinderen te bekijken vóór of ná de voorstelling!

Zie hier de trailer

Algemene gegevens

Producenten: Cirque Magnifique

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 4/12 jr

Uitvoerenden: Eric & Carla van der Steen

Speelvlak (bxdxh): 6x4x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 150 / 300

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 45

Afbreektijd (min): 60

Prijzen: € 801,- voor één uitvoering, € 148,- voor een tweede, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

HABITAT!
1698,-
HABITAT! Image

Stel: je bent helemaal zelf naar de grote stad gegaan, je hebt op de allerbeste plek in die stad een droomhuis gebouwd en je staat op het punt om gelukkig te worden… Blijken je buren wel hele vreemde types met rare gewoontes te zijn. Vreselijk! Maar wat als er iets op komst is wat nog erger is, iets wat je spiksplinternieuwe toekomst helemaal omver blaast? Wat doe je dan? En je buren, wat doen die?

HABITAT is een bonte voorstelling met vreemdelingen én vreemde dingen, maar bovenal een verhaal over hoe je met de juiste ingrediënten een nieuwe start kunt maken. HABITAT neemt je mee op een wervelende reis van een plek zoeken naar een thuis vinden. Want zeg nou zelf: dat wil toch iedereen?!

Trailer 

Producent: Mejuffrouw leeft

Thema: Fantasie en verbeelding

Leeftijd: 4 t/m 11

Publiek: 150/200

 

Jongen en Yo!
€745,-
Jongen en Yo! Image

Andy Ninvalle is een hiphop-kenner die bijna alle elementen van de HipHop beheerst. Breakdance, New Style, Rap, HipHop muziek produceren en Beatbox! Hij vertelt een verhaal over het ontstaan van de “Human Beatbox” in Amerika op feiten gebaseerd en op grappige wijze uitgevoerd! Hij creëert personages van de straat en schakelt van het ene personage naar het ander met effecten en geluiden.

In Jongen en Yo! wordt het publiek meegenomen naar New York na de 2e wereldoorlog, je bezoekt de getto’s en je ontmoet de mensen die daar wonen. Een Kleine Jongen en een Grote Jongen, die JONGEN en YO heten, wonen daar. JONGEN en YO ontwikkelen de beatbox ter plekke, precies zoals het is gebeurd in New York. Andy speelt alle personages en deze rit is net een documentaire film. Het publiek weet in een lesuur alles over het ontstaan van HipHop en de Beatbox en eindelijk snapt men waarom alles is zoals het is.

Check deze link. voor Andy in actie tijdens een optreden van Andy op de Berlin International Poetry Slam. Om met Andy te spreken: “I got tired of all my poetry and just broke loose into raw entertainment. Click and Enjoy.”  http://www.youtube.com/watch?v=r2JEpO9VxEs

Algemene gegevens

Producenten: Andy Ninvalle’s Massive Movement / Maple Swank

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Andy Ninvalle

Speelvlak (bxdxh): 6x6x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 150 / 150

Opbouwtijd (min): 15

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: €745,- voor de eerste uitvoering,, €367,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Niks aanraken
€748,-
Niks aanraken Image

Niks aanraken, toch muziekmaken! – het ultieme meedoe-concert

René en Raymond vormen samen de band DIVE, waarmee ze over de hele wereld optreden met hun live-dance muziek. In Nederland schrijven René en Raymond tunes en leaders voor bekende programmas als Telekids, het NOS-journaal en diverse lifestyle-programma’s.

In het ultieme meedoe-concert NIKS AANRAKEN, TOCH MUZIEK MAKEN,  laten René en Raymond de handen van de leerlingen wapperen tijdens dit “meedoe-concert”. De mannen van DIVE hebben namelijk infrarood apparaatjes bij zich waarmee heel makkelijk vette beats en gave sounds kunnen worden gemaakt. Er kan zelfs mee worden gescratcht als een DJ!

Na een korte muzikale uitleg worden er snel leerlingen het podium op gevraagd om over een bestaande beat heen te spelen. Gaandeweg wordt het steeds een beetje moeilijker gemaakt … er wordt gerouleerd en om zoveel mogelijk leerlingen muziek te laten maken.

Ook spelen Raymond en Rene een paar eigen songs die aangedikt mogen worden door wie dat maar wil! Een spannend en heel interactief programma, waarbij het motto is: AAN DE SLAG!!

Algemene gegevens

Producenten: DIVE

Aantal spelers:2

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: René Lenting en Raymond Dreesen

Speelvlak (bxdxh): 6x4x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 150 / 200

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 40

Prijzen: €748,- voor de eerste uitvoering,, €251,- per volgende uitvoering,, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Die is van mij!
1.353,-
Die is van mij! Image

Kinderen zien hun eigen tekening tot leven komen in deze interactieve theatervoorstelling. Met de getekende poppetjes, draken, huizen, regenbogen en hartjes improviseren de Koppoters kleurrijke scènes. Elke voorstelling is uniek. Wat vast staat, is het trotse gevoel waarmee de tekenaars naar buiten lopen, met het kunstwerk onder de arm.

‘Die is van mij!’ is toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar, ook als ze niet of weinig Nederlands spreken. Er is een lesbrief [PDF] beschikbaar, met daarin een speelse voorbereiding op de voorstelling en suggesties om de ‘teken vibe’ nog lang na te laten sudderen in de klas.

Zie hier de trailer

De koppoters pelen graag op scholen!

concept en spel Sjoukje Böing en Esther Drijver

regie Fried Mertens en Frank Groothof

decor De Koppoters & Sterre (8jr.)

volgen FB [https://www.facebook.com/dekoppoters/], www.dekoppoters.com

thema: Theater gemaakt van tekeningen

Producent: de Koppoters

Leeftijd: 4 t/m 10 jaar

Publiek: 120 (scholen) / 200 (theaters)

Speelvlak (bxdxh): 7x5x3 m

Duur voorstelling (min): 40 min

Opbouwtijd (min): 90 min

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30 min

Afbreektijd (min): 60 min

 

Beats van de Straat
€1526,-
Beats van de Straat Image

Tijdens de interactieve voorstelling ‘Beats van de Straat’ worden de leerlingen getrakteerd op een live demonstratie ‘trommelen op rommel’ van het hoogste niveau! De  Vuilnismannen Sjakie, Harrie en Henk demonstreren op spectaculaire wijze hoe zij de kunst van het trommelen op rommelen hebben ontdekt en zich hierin tot in de puntjes hebben gespecialiseerd. Bezems worden volwaardige instrumenten, kliko’s komen tot leven en emmers vliegen door de lucht. Maar niet alleen De Vuilnismannen zijn aan het woord. Ook de leerlingen worden actief betrokken in de muzikale wereld van De Vuilnismannen waarbij sommigen zelfs het podium zullen betreden! Een spectaculaire en creatieve voorstelling waarna afval nooit meer zomaar afval zal zijn.

Voor een workshop-aanbod: zie www.devuilnismannen.nl

Algemene gegevens

Producenten: De Vuilnismannen

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 12/18 jr

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 150 / 150

Prijzen: €1526,- voor de eerste uitvoering , €1932,- voor  twee uitvoeringen , € 2.272 voor drie uitvoeringen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

TRASH
1526,-
TRASH Image

Afval opruimen, scheiden en sorteren, dat is wat vuilnismannen doen. Maar wat als je de stortplaats ziet als een grote berg inspiratie voor het maken en ontdekken van nieuwe muziek? Hoezeer Harrie, Sjakie en Henk ook hun best doen om de boel op te ruimen en op de juiste manier van elkaar te scheiden, keer op keer worden ze verleid door de muzikale mogelijkheden van de stortplaats. Werkgerei wordt instrumentarium en tonnen, vuilniszakken en dozen blijken waanzinnig mooi te klinken! De werkplaats sirene probeert om de mannen in het gareel te houden maar uiteindelijk is er zelfs voor de zaal geen ontkomen aan het enthousiasmerende trommelvirus TRASH!

De Vuilnismannen vormen een team van enthousiaste slagwerkers die zich hebben ontwikkeld tot ware professionals op het gebied van ritme en klank. De missie van De Vuilnismannen is om deelnemers en toeschouwers te laten ervaren hoe je door middel van creativiteit en samenwerking muziek kunt maken op (duurzame) slagwerkinstrumenten bestaande uit emmers, blikken, jerrycans, pannen en ander afvalmateriaal.

TRASH is een verrassende muzikale interactieve theatervoorstelling waarbij De Vuilnismannen op energieke en ludieke wijze laten zien dat afval en rommel een nieuw leven kunnen krijgen als volwaardige trommels. Ook leuk om TRASH te boeken in het kader van projecten over bijvoorbeeld het milieu of duurzaamheid.

Algemene informatie

 

Producenten: De Vuilnismannen 
 

Aantal spelers: 3 

Leeftijd: 4/12 jr 

Uitvoerenden: Wouter Helmig, Pim van Ham en Paul van der Heijden

Speelvlak (bxdxh): 8x5x3 

Thema: Percussie/duurzaamheid & milieu

Duur voorstelling (min): 60

Publiek (school/theater): 150 / 150

Opbouwtijd (min): 90 

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 45 

Prijzen: € 1.526,- voor 1 of 2 uitvoeringen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

De voorstelling kent twee uitvoeringen: de onderbouw uitvoering is bestemd voor leerlingen van groep 1 t/m 4 en de bovenbouw voorstelling, bestemd voor leerlingen van groep 5 t/m 8. Bij een boeking wordt er uitgegaan van zowel een voorstelling voor de onderbouw even als een voor de bovenbouw.

Van Rommel naar Trommel
€ 1.285,-
Van Rommel naar Trommel Image

Tijdens de interactieve voorstelling ‘van Rommel naar Trommel’ worden de leerlingen meegenomen in de wereld van de trommelende Vuilnismannen Harrie en Sjakie. Tegen een spectaculair decor van afvalmaterialen vertellen en demonstreren zij op energieke wijze over hun zoektocht naar de verschillende klanken en ritmes die zij produceren met hun verzamelde rommel. Er wordt muzikaal geveegd, kliko’s komen tot leven en emmers vliegen door de lucht. Behalve kijken naar een knallende show worden de leerlingen ook actief betrokken. Er wordt ritmisch gezongen, gerapt, gestampt en geklapt! De show eindigt met een interactief slotspektakel waarbij zal worden bewezen dat echt iedereen kan trommelen op rommel!

De voorstelling kent twee uitvoeringen: de onderbouw uitvoering is bestemd voor leerlingen van groep 1 t/m 4 en de bovenbouw voorstelling, bestemd voor leerlingen van groep 5 t/m 8. Bij een boeking wordt er uitgegaan van zowel een voorstelling voor de onderbouw even als een voor de bovenbouw.

Zie hier de trailer

Voor workshop-aanbod: zie www.devuilnismannen.nl

Algemene gegevens

Producenten: De Vuilnismannen

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 4/12 jr

Uitvoerenden: Wouter Helmig & Pim van Ham

Speelvlak (bxdxh): 8x5x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 150 / 150

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 1.285,- voor twee uitvoeringen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Muziek speciaal onderwijs
Welk geluid komt er uit? Image
Welk geluid komt er uit?
Tijdens dit schoolconcert laten René (componist voor Kinderen voor Kinderen) en Raymond zien dat je met hele simpele en hippe geluiden, ontzettend leuke en goede muziek kan maken. Van brandweersirene tot een uil, van een scheetje tot gehuil, ieder geluid is bruikbaar. René en Raymond (DIVE) nemen je mee op een muzikale reis, van Arabië via Suriname naar Europa, waarbij ze uitleg geven over de werking van verschillende instrumenten. Van een acoustische gitaar tot een electronische schakelaar, allemaal heel gemakkelijk. En.. oh ja, wist... Lees meer
€ 729,-
Circus Pandora Image
Circus Pandora
Op een dag is alles weg……. Het circus!; de roodblauwe tent, 4 olifanten, de mooie meisjes aan de trapeze, de geur van popcorn en prachtige muziek… Niets is er meer van te vinden! Circusdirecteur Anton en zijn circusvrouw Antonia begrijpen er niets van, gisteren was het er nog ! Gelukkig hebben de artiesten een grote koffer achter gelaten en die blijkt alle behalve leeg te zijn…. Net zoals de doos van Pandora zit er véél meer in de koffer dan je zou verwachten. Met behulp van het publiek, de magische koffer en veel fantasie komt het Circus weer tot leven en ontrolt er zich voor ieders ogen een spectaculaire circusvoorstelling! Met de GROTE grote verdwijntruck als finale, e... Lees meer
€ 801,-
HABITAT! Image
HABITAT!
Stel: je bent helemaal zelf naar de grote stad gegaan, je hebt op de allerbeste plek in die stad een droomhuis gebouwd en je staat op het punt om gelukkig te worden… Blijken je buren wel hele vreemde types met rare gewoontes te zijn. Vreselijk! Maar wat als er iets op komst is wat nog erger is, iets wat je spiksplinternieuwe toekomst helemaal omver blaast? Wat doe je dan? En je buren, wat doen die? HABITAT is een bonte voorstelling met vreemdelingen én vreemde dingen, maar bovenal een verhaal over hoe je met de juiste ingrediënten een nieuwe start kunt maken. HABITAT neemt je mee op een wervelende rei... Lees meer
1698,-
Jongen en Yo! Image
Jongen en Yo!
Andy Ninvalle is een hiphop-kenner die bijna alle elementen van de HipHop beheerst. Breakdance, New Style, Rap, HipHop muziek produceren en Beatbox! Hij vertelt een verhaal over het ontstaan van de “Human Beatbox” in Amerika op feiten gebaseerd en op grappige wijze uitgevoerd! Hij creëert personages van de straat en schakelt van het ene personage naar het ander met effecten en geluiden. In Jongen en Yo! wordt het publiek meegenomen naar New York na de 2e wereldoorlog, je bezoekt de getto’s en je ontmoet de mensen die daar wonen. Een Kleine Jongen en een Grote Jongen, die JONGEN en YO heten, wonen daar. JONGEN en ... Lees meer
€745,-
Niks aanraken Image
Niks aanraken
Niks aanraken, toch muziekmaken! – het ultieme meedoe-concert René en Raymond vormen samen de band DIVE, waarmee ze over de hele wereld optreden met hun live-dance muziek. In Nederland schrijven René en Raymond tunes en leaders voor bekende programmas als Telekids, het NOS-journaal en diverse lifestyle-programma’s. In het ultieme meedoe-concert NIKS AANRAKEN, TOCH MUZIEK MAKEN,  laten René en Raymond de handen van de leerlingen wapperen tijdens dit “meedoe-concert”. De mannen van DIVE hebben namelijk infrarood apparaatjes bi... Lees meer
€748,-
Die is van mij! Image
Die is van mij!
Kinderen zien hun eigen tekening tot leven komen in deze interactieve theatervoorstelling. Met de getekende poppetjes, draken, huizen, regenbogen en hartjes improviseren de Koppoters kleurrijke scènes. Elke voorstelling is uniek. Wat vast staat, is het trotse gevoel waarmee de tekenaars naar buiten lopen, met het kunstwerk onder de arm. ‘Die is van mij!’ is toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar, ook als ze niet of weinig Nederlands spreken. Er is een lesbrief [PDF] beschikbaar, met daarin een speelse voorbereiding op de voorstelling en suggesties om de ‘teken vibe’ nog lang na te laten sudderen in de klas. Zie hier de trailer... Lees meer
1.353,-
Beats van de Straat Image
Beats van de Straat
Tijdens de interactieve voorstelling ‘Beats van de Straat’ worden de leerlingen getrakteerd op een live demonstratie ‘trommelen op rommel’ van het hoogste niveau! De  Vuilnismannen Sjakie, Harrie en Henk demonstreren op spectaculaire wijze hoe zij de kunst van het trommelen op rommelen hebben ontdekt en zich hierin tot in de puntjes hebben gespecialiseerd. Bezems worden volwaardige instrumenten, kliko’s komen tot leven en emmers vliegen door de lucht. Maar niet alleen De Vuilnismannen zijn aan het woord. Ook de leerlingen worden actief betrokken in de muzikale wereld van De Vuilnismannen waarbij sommigen zel... Lees meer
€1526,-
TRASH Image
TRASH
Afval opruimen, scheiden en sorteren, dat is wat vuilnismannen doen. Maar wat als je de stortplaats ziet als een grote berg inspiratie voor het maken en ontdekken van nieuwe muziek? Hoezeer Harrie, Sjakie en Henk ook hun best doen om de boel op te ruimen en op de juiste manier van elkaar te scheiden, keer op keer worden ze verleid door de muzikale mogelijkheden van de stortplaats. Werkgerei wordt instrumentarium en tonnen, vuilniszakken en dozen blijken waanzinnig mooi te klinken! De werkplaats sirene probeert om de mannen in het gareel te houden maar uiteindelijk is er zelfs voor de zaal geen ontkomen aan het enthousiasmerende trommelvirus TRASH! De Vuilnismannen vormen een team ... Lees meer
1526,-
Van Rommel naar Trommel Image
Van Rommel naar Trommel
Tijdens de interactieve voorstelling ‘van Rommel naar Trommel’ worden de leerlingen meegenomen in de wereld van de trommelende Vuilnismannen Harrie en Sjakie. Tegen een spectaculair decor van afvalmaterialen vertellen en demonstreren zij op energieke wijze over hun zoektocht naar de verschillende klanken en ritmes die zij produceren met hun verzamelde rommel. Er wordt muzikaal geveegd, kliko’s komen tot leven en emmers vliegen door de lucht. Behalve kijken naar een knallende show worden de leerlingen ook actief betrokken. Er wordt ritmisch gezongen, gerapt, gestampt en geklapt! De show eindigt met een interactief slotspektakel waarbij zal worden bewezen d... Lees meer
€ 1.285,-

Reageren is niet mogelijk