V.O. etalagedagen 2018

Muziek en muziektheater

Close Call – Arthur Wagenaar

Het concert begint: zet je telefoon… AAN!  Installeer de speciale app, verander je telefoon in een muziekinstrument en speel mee met een bigband met maar liefst drie drummers en zeven blazers. CLOSE CALL is een nieuwe muziekvoorstelling van componist Arthur Wagenaar over en met de smartphone. Kan jij je een leven zonder smartphone voorstellen? Wat weet je telefoon van jou? What the app?!?  De voorstelling laat jongeren op een speelse manier nadenken over mediawijsheid en sluit aan bij belangrijke lesonderwerpen als online veiligheid, digitaal pesten en digitale identiteit. Een bijzondere muzikale ervaring!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=FvBz_niqZQU

Doelgroep 14-18 jaar

 

Stomp – Kern Koppen

De gebroeders Kern Koppen brengen de schoolversie van de show STOMP.  Wat is dat dan? Turbotaal en levensraps. humor om te lachen. Guus van der Steen vertelt verhalen die vloeien, rijmen, en teruggrijpen naar sleutelmomenten in zijn bestaan. Was jij vroeger ook zo zo’n ukkie met reuzeplannen? Werd jouw kop ook begraven onder het hoofdkussen van je broer? Is jouw hart ook versnipperd in de keukenmachine van je eerste liefje? Het zijn van die dingen die iedereen kan herkennen.

De voorstelling gaat over klein blijven en groot worden, over ontwikkelen en afstompen. Langs deze grenzen van het absurdisme  vraagt jij je af: ‘Is dit echt allemaal waargebeurd?

Doelgroep 14-18 jaar

 

Van 4 HAVO tot Pinkpop – Niels Geusebroek

4 Havo, het eerste lesuur van het nieuwe schooljaar. Niels zit naast een toen nog onbekende leeftijdsgenoot en ze vonden elkaar gelijk in de gemeenschappelijke interesse voor muziek. Voor het eind van het 2e lesuur was de band opgericht. Wat daarop volgde zijn jaren van avontuur in een klassiek jongensboek 13 jaar lang speelde Niels met zijn band alle zalen en festivals in Nederland plat. In 2009 kreeg het muzikale avontuur van Niels een wending en stond hij voor een spannende keuze. Wat daarna gebeurde veranderde zijn leven

Doelgroep 12+

 

Maak het mee met …  – Piepschuim

Achterover leunen is geen optie: bij Maak het mee wordt er heel wat van de leerlingen verwacht. Piepschuim brengt namelijk geen kant-en-klare voorstelling, maar werk in uitvoering. Bij Maak het mee zal een gastregisseur live – onder het oog van de kijkers – scènes, liedjes en changementen onder handen nemen en kneden tot iets beters. Of niet? De leerlingen mogen meebeslissen, en misschien hebben zij nog een goed idee. Een onvergetelijke theaterervaring voor de leerlingen….maak het mee met Piepschuim!

 

Doelgroep: 14-18 jaar

 

Dans

VRLFD – Roy Julen’s Human ARTchitects

Soms zijn woorden niet voldoende om je emoties te uiten vooral niet als je iemand leuk vind en er stapelverliefd op bent. Maar een goed gesprek om zeker te zijn dat beide personen hetzelfde bedoelen, daar kan een emoji soms nog voor verwarring en verdriet zorgen.  Zie het verhaal van 2 dansers die verliefd worden in hun wereld van emojis.

Doelgroep 12+ jaar

 

Ik zie je  – Danstheater Tr@nz

Hoe gaan we met elkaar om met schermen van smartphones, tablets en computers tussen ons?  

De dansvoorstelling ‘Ik zie je’ vertelt het verhaal van twee vrienden die constant botsen, omdat ze niet naar elkaar kijken. Hoe vinden ze de aandacht en liefde voor elkaar weer terug? Een ontdekkingstocht vol dansende emoticons, lichtgevende pakken en bellende dansers..

Doelgroep: 12-14 jaar

 

Frienden – Roy Julen’s Human ARTchitects

Een vriendschapsverzoek is snel verstuurd, maar een goeie vriend in het echte leven is moeilijker te verkrijgen. Sommige van ons zien een profiel en sturen meteen een verzoek, ook al kennen we die persoon niet. Maar wie zijn nou die personen echt achter de foto’s op facebook. Kunnen we die persoon vertrouwen? Is die persoon wel echt wie hij of zij zegt dat ie is?  We zien hoe een meisje zich laat verleiden door een leuk profiel op Facebook. Een confronterend en gevoelig dansverhaal verteld dmv tekstberichten en muzikale begeleiding van hedendaagse popmuziek

Doelgroep: 12+

 

Theater

Uitschot – Theaterloods-B

Cijfers zijn belangrijk.  Daarvoor zet je alles op alles.  Chris in elk geval wel.  Hij staat er slecht voor.  Na de les gaat  hij langs bij juf Steur.  Voor een laatste poging.  Zijn laatste kans op een voldoende.  En dan loopt alles uit de hand…  

Als publiek zit je dicht op de actie en gieren de acteurs als een wervelwind om je heen. Uitschot is een  voorstelling voor in de klas.  

Thema’s als prestatiedruk, machtsverhoudingen en online pesten komen aan bod.

 

Doelgroep: 12+ jaar

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=66FLbbUaD_Q

https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/bij-theaterloods-b-vallen-er-klappen-in-de-klas~a487fe48/

 

Marktplaatsmiljonairs – Albert en Stefan

Kun je rijk worden door steeds maar weer te ruilen? Albert en Stefan denken van wel. Daarom halen ze via Marktplaats een gratis konijn op dat ze ruilen voor iets dat meer waard is. Dat is het begin van een onwaarschijnlijk avontuur. Tegen alle verwachtingen in ruilen de mannen tot een luxe appartement aan een ski-piste in Zuid-Duitsland.  

Na de veelbesproken film (‘Ruilen: van konijn naar een fortuin’)   de makers Albert en Stefan een speciaal theaterprogramma gemaakt voor het Voortgezet Onderwijs: ‘Marktplaatsmiljonairs’.

https://www.youtube.com/watch?v=7-vu4B0pss8

Doelgroep: 14 jaar

 

(V)Rauw …  – De Kippen

(V)rauw is een confronterend en lachwekkend kippenhok. De voorstelling opent het gesprek over uiterlijk vertoon en stelt de vraag: zijn we niet een beetje doorgeslagen met onze selfiestick en sportschool abonnement?

Doelgroep: 14-18 jaar

Reageren is niet mogelijk