Voortgezet onderwijs

10
Yes
detail
detail
None
1
1000000
Zoeken...
/voortgezet-onderwijs/
Detail
Filter

Categorieën:

Subcategorieën:

Tags:

Muziek voortgezet onderwijs
Projeto Batucada
€ 1685,-
Projeto Batucada Image

wereldmuziek, workshops, CKV VMBO, CKV 1 muziek, basisvorming

Wereldmuziek: Brazilië,  workshops en concert. Het ‘Projeto Batucada’ is een unieke manier om kennis te maken met de Braziliaanse muziek. Het aabod bestaat uit drie workshops voor drie groepen leerlingen. Hierin krijgen ze de basisritmes van onder andere de batucada, samba, afox en bloco afrobrasileiro aangeleerd. De workshops worden gegeven en begeleid door de musici. In het concert dat plaatsvindt na de workshops, wordt een muzikale rondreis door Brazili gemaakt en komen naast de muzikale stijlen uit de workshops ook andere stijlen aan bod, zoals bijvoorbeeld de choro, de baiao, bossa nova en frevo. Tijdens het concert doen de leerlingen actief mee. In de uitkoop zijn drie workshops voor maximaal 30 personen elk opgenomen en een afsluitend concert voor maximaal 180 personen. De meerwaarde van een actieve voorbereiding.

Algemene gegevens

Producenten: Musica do Brasil

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 12/15 jr

Uitvoerenden: Edson Gomes, Nelson Latiff en Henk Janssen (uitvoering)

Speelvlak (bxdxh): 7x8x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 180 / 0

Opbouwtijd (min): 75

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: € 1685,- voor een projectuitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Romeo en Julia!
€ 571,-
Romeo en Julia! Image

Ja zeggen voor pubers. Een cabareteske, muzikale verteltheatervoorstelling voor de onderbouw van het VO. Waar liggen de grenzen en wanneer zeg je:”Nee !”?

Romeo en Julia is de basis voor deze voorstelling waarin de muzikale acteur Serge Bosman Facebook, Instagram, games, de wereld van nu en het gedachtegoed van Shakespeare op een toegankelijke manier op het podium brengt.

De wereld kent geen grenzen meer, maar meer dan ooit zijn grenzen misschien wel de weg naar vrijheid. Kijk, praat, vertel en doe mee in deze voorstelling die Romeo en Julia heel dichtbij brengt.

Algemene gegevens

Producenten: Serge Bosman

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 12/15 jr

Speelvlak (bxdxh): 5x3x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 90 / 150

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: € 571,- voor de eerste uitvoering, € 195,- voor een tweede, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

TRASH!
€ 1526,-
TRASH! Image

Afval opruimen, scheiden en sorteren, dat is wat vuilnismannen doen. Maar wat als je de stortplaats ziet als een grote berg inspiratie voor het maken en ontdekken van nieuwe muziek? Hoezeer Harrie, Sjakie en Henk ook hun best doen om de boel op te ruimen en op de juiste manier van elkaar te scheiden, keer op keer worden ze verleid door de muzikale mogelijkheden van de stortplaats. Werkgerei wordt instrumentarium en tonnen, vuilniszakken en dozen blijken waanzinnig mooi te klinken! De werkplaats sirene probeert om de mannen in het gareel te houden maar uiteindelijk is er zelfs voor de zaal geen ontkomen aan het enthousiasmerende trommelvirus TRASH!

De Vuilnismannen vormen een team van enthousiaste slagwerkers die zich hebben ontwikkeld tot ware professionals op het gebied van ritme en klank. De missie van De Vuilnismannen is om deelnemers en toeschouwers te laten ervaren hoe je door middel van creativiteit en samenwerking muziek kunt maken op (duurzame) slagwerkinstrumenten bestaande uit emmers, blikken, jerrycans, pannen en ander afvalmateriaal.

TRASH is een verrassende muzikale interactieve theatervoorstelling waarbij De Vuilnismannen op energieke en ludieke wijze laten zien dat afval en rommel een nieuw leven kunnen krijgen als volwaardige trommels. Ook leuk om TRASH te boeken in het kader van projecten over bijvoorbeeld het milieu of duurzaamheid.

Algemene informatie

 

Producenten: De Vuilnismannen 
 

Aantal spelers: 3 

Leeftijd: 12/13 jr (1e jaars)

Uitvoerenden: Wouter Helmig, Pim van Ham en Paul van der Heijden

Speelvlak (bxdxh): 8x5x3 

Thema: Percussie/duurzaamheid & milieu

Duur voorstelling (min): 60

Publiek (school/theater): 150 / 150

Opbouwtijd (min): 90 

Pauze tussen de voorstellingen (min): 45

Afbreektijd (min): 45 

Prijzen: € 1.526,- voor 1 voorstelling. €1.932,- voor twee voorstellingen en €2.272,- voor 3 voorstellingen op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Trashcan
€ 750,-
Trashcan Image

Met het nieuwe, interactieve programma “Trashcan” willen de mannen van DIVE de leerlingen op muzikale wijze bewust maken zijn van wat een mens zoal weg- gooit op een dag en wat er eigenlijk met afval gebeurt. Wist je bijvoorbeeld dat een mens gemiddeld 74 kilo eten weggooit per jaar? En wist je dat een plastic zakje er 15 jaar over doet om uit ons milieu te verdwijnen? ‘Trashcan’ is geluid maken met afval, dat samplen en in songs verwerken. Terwijl achter op het podium een film draait over afval op straat. Zo leren leerlingen leren op speelse wijze beter om te gaan met milieu en tegelij- kertijd merken ze ook hoe makkelijk en leuk het is om muziek te maken.

Algemene gegevens:

Thema: Afval/Milieu

Leeftijd: 12 t/m 14

Publiek: 150/200

Bring That Beat Back!
1150,-
Bring That Beat Back! Image

Het eerste ritme dat een mens hoort of voelt is … de hartslag, zelfs al voor de geboorte.

Ritmes zijn de hartslag van het leven in de buik van iedere mens …

DE BEAT. Bij muziek die in de verte draait, is het dat ene dat je het best hoort …

DE BEAT.

En als je dichtbij bent, dan is er één ding dat je in beweging krijgt…

De BEAT. Maple Swank gaat terug naar de oorsprong van DE BEAT. De hartslag. Het lichaam. De schoonheid van de eenvoud.

Voor iedereen die het kwijt is geraakt.

BRING THAT BEAT BACK!!!

Trailer 

Live from the looper

Producent: Andy Ninvalle en Maple Swank

Thema: Mix van dansstijlen

Leeftijd: 12 t/m 18

Publiek: 180

Prijs: 1150,- voor een uitvoering, 1650,- voor twee uitvoeringen op dezelfde dag en zelfde locatie

“ Come on baby let’s groove” - DRUMBASSADORS
1563,-
“ Come on baby let’s groove” - DRUMBASSADORS Image

Met een drumstel kun je nog veel meer doen dan alleen het begeleiden van een band. Je kunt er zelfs complete songs op spelen.  In hun programma spelen de Drumbassadors (René Creemers & Wim de Vries) hun gedrumde `songs` met daarin een verbazingwekkende variëteit aan contrasten, klanken, kleuren, ritmes, melodieën, dynamiek en een spectaculaire virtuositeit. Tijdens de voorstelling is er aandacht voor de functie van de drummer in een band en vertellen de Drumbassadors een stukje over de geschiedenis van het oudste mobieltje ter wereld; de snaredrum (!) Luisteren en samenwerken, een gegeven waar iedereen in het dagelijks leven mee te maken heeft, zijn een belangrijke boodschap van de Drumbassadors voor de kinderen.

Thema: Slagwerkspektakel

Leeftijd: 12 t/m 18

Publiek: 150/250

 

Van Boudewijn de Groot tot Lil’ Kleine
Van Boudewijn de Groot tot Lil’ Kleine Image

De Nederlandse taal in de popmuziek, sommigen háten het, anderen wíllen niet anders. De reden? Muziek in je moerstaal komt hárder binnen, en dat kan enorm confronterend zijn. Wan- neer een lied in ’t Nederlands word gezongen, kún je niet om de inhoud heen.

Van de keurige 50’s (“Ik hou van jou, blijf je trouw”), naar ’t rock & roll 60’s (“Kom van dat dak af”). Van de politiek verantwoorde 70’s (“Meneer de President”), naar ’n mistroostig 80’s (“Is dit alles”). Van niks-aan-de-hand 90’s (“Het is een nacht”), naar ’n eigenwijs ’00 (“Watskeburt”), door, naar het nú.

Niet alleen onze muziek verandert (orkest, rockandroll, rock, disco, punk, dance), maar nét zo duidelijk, ook de thema’s én ons taalgebruik. In “Van Boudewijn de Groot tot Lil’ Kleine”, nemen we je mee, door de Nederlandstalige popgeschiedenis, en laten Eddy Zoëy & band, iconische liedjes horen, die inhoudelijk stáán, voor exact die tijd.

Thema: Nederlandstalige popgeschiedenis
Leeftijd: 12 t/m 18
Publiek: 240

Close Call
2503,-
Close Call Image

Het concert begint: zet je telefoon… AAN!
Installeer de speciale app, maak van je telefoon een muziekinstrument en speel mee met een knallende bigband met drie drummers. Maar pas op! Bespeel jij je telefoon of bespeelt je telefoon jou?

CLOSE CALL van componist Arthur Wagenaar (Orkater, De Witt of Oranje) is een interactief concert over de impact van de smartphone en social media. Het internet is overal, Facebook weet alles en Google is de nieuwe god. Kijk jij ook 221x per dag op je telefoon? Wie volg jij? Wie volgt jou? Wat doet dat met ons?

CLOSE CALL zet je over deze kwesties aan het denken en maakt leerlingen op een speelse manier ‘mediawijs’. Tegelijk laat de voorstelling de fantastische creatieve mogelijkheden van de smartphone zien. Met de CLOSE CALL LIVE app wordt je telefoon namelijk een muziekinstrument waarop iedereen kan spelen, met elkaar. Loops van je stem, baslijnen, solo’s, bliepjes, beats: het zit straks allemaal in je smartphone. Met CLOSE CALL LIVE zit er muziek in je telefoon!

De app is gratis en werkt op zowel de iPhone als op andere toestellen (‘Android’).
CLOSE CALL neemt twee lesuren. We beginnen in kleine groepjes met een workshop op de app, zodat iedereen als een ervaren app-speler de voorstelling in gaat. Die duurt ongeveer 40 minuten. Na afloop is er ruimte voor een nagesprek met de muzikanten.
CLOSE CALL kan twee keer op een dag worden gespeeld.
Zie voor meer informatie: http://www.arthurwagenaar.nl/closecall

Muzikanten:

Marijn Korff de Gidts, Boy van Ooijen, Tjalling Schrik: drums, Trio aXolot (Kim-Jose Bode, Sarah Jeffery, Dodó Kis): EWI, Lotte Pen: tenorsax, Matthias Konrad: trombone, Axel Schappert: bastrombone, Laurens van der Wee: app

Thema: Concert met smartphones

Leeftijd: 12 t/m 18
Publiek: 150

Prijs 1/2/meer: 2503,-

REMIX 2.1
REMIX 2.1 Image

Nederland heeft een grote naam in het buitenland als het om dancemuziek en remixen gaat. Het is zelfs een heus exportproduct van werk van Nederlandse top-dj’s. Ook de band DIVE, die over de hele wereld optreden met hun live-dance muziek, heeft diverse remixen van hun werk in het buitenland uitgebracht. Het concept van een remix is de basis voor DIVE’s programma ‘Remix 2.1’

REMIX 2.1 is een zeer interactief programma, waarbij de leerlingen uitgedaagd worden om eigen muzikale ideeën te gebruiken en daarmee de muziek van de bekendste artiesten om te kneden tot een nieuwe song. Verschillende, bekende hits, worden door elkaar gemixed en het leuke is dat al vanaf het begin van de show leerlingen het podium op worden gevraagd om mee te doen en hun steentje bij te dragen.

De mannen van DIVE (Raymond en Rene) gaan dieper in op de geschiedenis en de techniek van het remixen. Hoe is het ontstaan? Wat heb je er voor nodig? Waar is een nummer eigenlijk uit opgebouwd? Tijdens de gehele show worden er leerlingen het podium opgevraagd om even mee te doen en te ervaren hoe het is om iets van jezelf aan een bekend nummer toe te voegen …

Thema: Wanneer wordt ‘geluid’ muziek?

Leeftijd: 12 t/m 18

Publiek: 120 / 150

Hang on to a dream
NNB
Hang on to a dream Image

Na van z’n 8e, een aantal jaren piano -en gitaarlessen te hebben gevolgd richt Niels Geusebroek in 1996 de band Silkstone op.
4 Havo, het eerste lesuur van het nieuwe schooljaar. Niels zit naast een toen nog onbekende leeftijdsgenoot en ze vonden elkaar gelijk in de gemeenschappelijke interesse voor muziek.

Voor het eind van het 2e lesuur was de band opgericht.
Wat daarop volgde zijn jaren van avontuur in een klassiek jongensboek . 13 jaar lang speelde Niels met zijn band alle zalen en festivals in Nederland plat. In 2009 kreeg het muzikale avontuur van Niels een wending en stond hij voor een spannende keuze.
Wat daarna gebeurde veranderde zijn leven.

Thema: Dromen najagen, het leven van een singer/songwriter

Leeftijd: 12 t/m 18
Publiek: 200/300

Prijs voor 1/2/meer: NNB

Martin Verdonk Project (VO)
€ 368,-
Martin Verdonk Project (VO) Image

Percussionist Martin Verdonk (Curaçao, 1959) behoort al meer dan dertig jaar tot de wereldtop. Zijn staat van dienst mag met recht indrukwekkend genoemd worden. Martin heeft Internationaal opgetreden met artiesten als Steve Winwood, Incognito, Santana, Prince, Lionel Richie, Donna Summer, Chaka Khan, James Taylor en Toots Thielemans. In Nederland werkte hij o.a. met Ilse DeLange, Nick & Simon, Jan Smit, 3J’s, Doe Maar, Rene Froger, Trijntje Oosterhuis, Lenette van Dongen, Gerard Joling, Glennis Grace, Do en Ruth Jacott. Sinds 1990 geeft Martin les op het Conservatorium van Rotterdam. In 1995 ontving hij de prijs voor “Outstanding service to Jazz Education” in Los Angeles en in 2014 ontving Martin uit handen van de minister-president van Curaçao een ‘lifetime achievement award’ voor al zijn verdiensten in de culturele sector! Tevens is hij, inmiddels meer dan tien keer, door de lezers van het vakblad Slagwerkkrant uitgeroepen tot beste percussionist.

Martin Verdonk biedt verschillende mogelijkheden in  overleg: een concert met veel percussie van Martin, een demonstratie/kennismaking met het instrumentarium of er kan gekozen worden voor een of meerdere percussie-workshops. Er kan ook gekozen worden voor een combinatie van de verschillende vormen.

Algemene gegevens

Producenten: Martin Verdonk

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Martin Verdonk

Speelvlak (bxdxh): 4x3x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 180 / 0

Opbouwtijd (min): 30

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 60

Prijzen: € 368,- voor de eerste uitvoering, € 105,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Grote Bewegingsconcert
€1083,-
Grote Bewegingsconcert Image

Het Grote Bewegingsconcert. Dive komt dit seizoen met een heel nieuw interactief en educatief programma.Tijdens deze wervelende show, bijgestaan door ervaren budosport beoefenaars, krijgen de leerlingen te zien en te horen dat muziek en sport heel goed samengaan. Dit is al eeuwen zo, vanaf de tijd van de japanse Samoerai-hrijgsheren tot nu…

Naast een stukje geschiedenis en veel Live Muziek komen er ook een aantal zelfverdedigings technieken aan bod die de leerlingen op simpele en leuke wijze een manier aanbieden om meer te bewegen.

Sterker nog: Aan het eind van de show mogen leerlingen op het podium de nieuw geleerde oefeningen doen op muziek die ze zelf maken! Dive komt met plezier!

Algemene gegevens

Producenten: DIVE

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Rene Lenting, Raymond Dreesen

Speelvlak (bxdxh): 6x4x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 150 / 200

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 35

Prijzen: €1083,- voor de eerste uitvoering, €377,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Beats van de Straat
€1526,-
Beats van de Straat Image

Tijdens de interactieve voorstelling ‘Beats van de Straat’ worden de leerlingen getrakteerd op een live demonstratie ‘trommelen op rommel’ van het hoogste niveau! De  Vuilnismannen Sjakie, Harrie en Henk demonstreren op spectaculaire wijze hoe zij de kunst van het trommelen op rommelen hebben ontdekt en zich hierin tot in de puntjes hebben gespecialiseerd. Bezems worden volwaardige instrumenten, kliko’s komen tot leven en emmers vliegen door de lucht. Maar niet alleen De Vuilnismannen zijn aan het woord. Ook de leerlingen worden actief betrokken in de muzikale wereld van De Vuilnismannen waarbij sommigen zelfs het podium zullen betreden! Een spectaculaire en creatieve voorstelling waarna afval nooit meer zomaar afval zal zijn.

Voor een workshop-aanbod: zie www.devuilnismannen.nl

Algemene gegevens

Producenten: De Vuilnismannen

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 12/18 jr

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 150 / 150

Prijzen: €1526,- voor de eerste uitvoering , €1932,- voor  twee uitvoeringen , € 2.272 voor drie uitvoeringen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Martin Verdonk
€ 349,-
Martin Verdonk Image

Percussionist Martin Verdonk (Curaçao, 1959) behoort al meer dan dertig jaar tot de wereldtop. Zijn staat van dienst mag met recht indrukwekkend genoemd worden. Martin heeft Internationaal opgetreden met artiesten als Steve Winwood, Incognito, Santana, Prince, Lionel Richie, Donna Summer, Chaka Khan, James Taylor en Toots Thielemans. In Nederland werkte hij o.a. met Ilse DeLange, Nick & Simon, Jan Smit, 3J’s, Doe Maar, Rene Froger, Trijntje Oosterhuis, Lenette van Dongen, Gerard Joling, Glennis Grace, Do en Ruth Jacott. Sinds 1990 geeft Martin les op het Conservatorium van Rotterdam.

In 1995 ontving hij de prijs voor “Outstanding service to Jazz Education” in Los Angeles en in 2014 ontving Martin uit handen van de minister-president van Curaçao een ‘lifetime achievement award’ voor al zijn verdiensten in de culturele sector! Tevens is hij, inmiddels meer dan tien keer, door de lezers van het vakblad Slagwerkkrant uitgeroepen tot beste percussionist.

Martin Verdonk biedt verschillende mogelijkheden in overleg: een concert met veel percussie van Martin, een demonstratie/kennismaking met het instrumentarium of er kan gekozen worden voor een of meerdere percussie-workshops. Er kan ook gekozen worden voor een combinatie van de verschillende vormen.

Algemene gegevens

Producenten: Martin Verdonk

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 6/12 jr

Uitvoerenden: Martin Verdonk (percussie) 

Speelvlak (bxdxh): 4x3x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 30 / 180

Opbouwtijd (min): 30

Pauze tussen de voorstellingen (min): 15

Afbreektijd (min): 20

Prijzen: € 349,- voor een eerste uitvoering, € 100,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Musica do Brasil
€1196,-
Musica do Brasil Image

Wereldmuziek:  Muziek uit Brazilië wordt steeds populairder in ons land. De belangstelling voor de vele authentieke vormen en verschillende stijlen groeit. Ook de hedendaagse popmuziek maakt steeds meer gebruik van Braziliaanse ritmes. Musici als Paul Simon, Sting en David Byrne hebben in belangrijke mate gezorgd voor deze belangstelling. Tijdens dit concert wordt een muzikale reis door Brazilië gemaakt van het noorden naar het zuiden. Elke streek heeft zijn eigen stijlen, ontstaan door vermenging van de cultuur van de oorspronkelijke bewoners met die van bewoners uit andere landen die zich op dit continent vestigden. De stijlen zijn onder andere lambada, choro, capoeira, baiao en samba. Het gebruik van percussie-instrumenten staat centraal. Er wordt ook gezongen, gitaar en cavaquinho (4-snarig gitaartje) gespeeld. Muzikale sfeerschildering.

Algemene gegevens

Producenten: Musica do Brasil

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Edson Gomes (percussie, zang), Nelson Latiff (percussie, gitaar, viola, cavaquinho, zang) en Henk Janssen (percussie, gitaar, cavaquinho, zang)

Speelvlak (bxdxh): 8x6x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 180 / 0

Opbouwtijd (min): 75

Pauze tussen de voorstellingen (min): 10

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: €1196,- voor de eerste uitvoering, , €357,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Jongen en Yo!
€745,-
Jongen en Yo! Image

Andy Ninvalle is een hiphop-kenner die bijna alle elementen van de HipHop beheerst. Breakdance, New Style, Rap, HipHop muziek produceren en Beatbox! Hij vertelt een verhaal over het ontstaan van de “Human Beatbox” in Amerika op feiten gebaseerd en op grappige wijze uitgevoerd! Hij creëert personages van de straat en schakelt van het ene personage naar het ander met effecten en geluiden.

In Jongen en Yo! wordt het publiek meegenomen naar New York na de 2e wereldoorlog, je bezoekt de getto’s en je ontmoet de mensen die daar wonen. Een Kleine Jongen en een Grote Jongen, die JONGEN en YO heten, wonen daar. JONGEN en YO ontwikkelen de beatbox ter plekke, precies zoals het is gebeurd in New York. Andy speelt alle personages en deze rit is net een documentaire film. Het publiek weet in een lesuur alles over het ontstaan van HipHop en de Beatbox en eindelijk snapt men waarom alles is zoals het is.

Check deze link. voor Andy in actie tijdens een optreden van Andy op de Berlin International Poetry Slam. Om met Andy te spreken: “I got tired of all my poetry and just broke loose into raw entertainment. Click and Enjoy.”  http://www.youtube.com/watch?v=r2JEpO9VxEs

Algemene gegevens

Producenten: Andy Ninvalle’s Massive Movement / Maple Swank

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Andy Ninvalle

Speelvlak (bxdxh): 6x6x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 150 / 150

Opbouwtijd (min): 15

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: €745,- voor de eerste uitvoering,, €367,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Niks aanraken
€748,-
Niks aanraken Image

Niks aanraken, toch muziekmaken! – het ultieme meedoe-concert

René en Raymond vormen samen de band DIVE, waarmee ze over de hele wereld optreden met hun live-dance muziek. In Nederland schrijven René en Raymond tunes en leaders voor bekende programmas als Telekids, het NOS-journaal en diverse lifestyle-programma’s.

In het ultieme meedoe-concert NIKS AANRAKEN, TOCH MUZIEK MAKEN,  laten René en Raymond de handen van de leerlingen wapperen tijdens dit “meedoe-concert”. De mannen van DIVE hebben namelijk infrarood apparaatjes bij zich waarmee heel makkelijk vette beats en gave sounds kunnen worden gemaakt. Er kan zelfs mee worden gescratcht als een DJ!

Na een korte muzikale uitleg worden er snel leerlingen het podium op gevraagd om over een bestaande beat heen te spelen. Gaandeweg wordt het steeds een beetje moeilijker gemaakt … er wordt gerouleerd en om zoveel mogelijk leerlingen muziek te laten maken.

Ook spelen Raymond en Rene een paar eigen songs die aangedikt mogen worden door wie dat maar wil! Een spannend en heel interactief programma, waarbij het motto is: AAN DE SLAG!!

Algemene gegevens

Producenten: DIVE

Aantal spelers:2

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: René Lenting en Raymond Dreesen

Speelvlak (bxdxh): 6x4x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 150 / 200

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 40

Prijzen: €748,- voor de eerste uitvoering,, €251,- per volgende uitvoering,, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

No holding back
€ 1235,00
No holding back Image

‘The making of’ popmuziek. Bij veel jongeren neemt popmuziek een centrale plaats in. Toch blijft het voor velen vaak iets ongrijpbaars, iets geheimzinnigs. Want hoe schrijf je nou eigenlijk een popnummer? Wat gaat er aan vooraf, begint het met een melodietje dat je op de fiets fluit, of met een regel tekst… en waar moet die tekst over gaan: liefde, roze Cadillacs of over het slechte weer? En hoe moet dat nummer gaan klinken, romantisch, agressief, uitbundig of juist somber. Welke stijl gebruik je daarvoor? Reggea, hip-hop of toch maar hardrock? De schoolconcertband No Holding Back brengt licht in deze duistere materie. Tijdens het schoolconcert wordt duidelijk wat er zoal komt kijken bij het spelen in een bandje, waarom het toch altijd zo hard moet, hoe je al die geluiden uit een synthesizer krijgt, wat een bassist nou eigenlijk doet… en er wordt een popnummer gecomponeerd en gearrangeerd. Uitnodiging om zelf aan de slag te gaan.

Voor een impressie kijk op de volgende links:

http://www.youtube.com/watch?v=rZHh0FRyw5o&feature=related

Algemene gegevens

Producenten: No Holding Back

Aantal spelers: 4

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Willem Heetebrij, Bert Beenen, Hein-Jan van der Veenen Arjen Mooijer. (samenstelling gezelschap kan wijzigen)

Speelvlak (bxdxh): 7x3x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 180 / 0

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 15

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: € 1235,00 voor de eerste uitvoering , € 383,00 per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Van Gitaar tot Techno
€748,-
Van Gitaar tot Techno Image

Raymond en René vormen de live danceformatie DIVE, die over de hele wereld optreedt; van Miami tot Kiev. Daarnaast componeren ze muziek voor o.a tv-programma’s van John de Mol, het NOS-journaal en Telekids. Allemaal tunes en muziek van nú …

Maar ergens in een ver, ver verleden is de mens muziek gaan maken.

René en Raymond laten in ‘Van Gitaar tot Techno’ horen hoe dat ongeveer is gegaan. DIVE neemt de leerlingen mee op een muzikale reis van heel vroeger tot het moderne nu. Van de eerste trommel tot aan de nieuwste samplemachine; van het oudste instrument ter wereld (die ze ook meenemen) tot aan infrarood apparaatjes waar je mee kunt scratchen!

Tijdens dit participatieconcert spelen de mannen van DIVE dè muziekstijlen van nu: vette dubstep, drum-and-bass en breakbeats. Maar ze laten ook horen hoe deze muziekstijlen ontstaan zijn. Naast veel interactiviteit met de zaal (oa een muziekquiz met mooie prijzen), gaat in de show ‘leerzaam’ hand-in-hand met ‘genieten’.

Aan het eind van de show, die in rap tempo alle ins-and-outs laat zien, worden leerlingen op het podium uitgenodigd om een mini-song in elkaar te zetten. Zo worden de leerlingen op het podium op laagdrempelige wijze begeleid naar een spetterende finale.

Algemene gegevens

Producenten: DIVE

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: René Lenting en Raymond Dreesen

Speelvlak (bxdxh): 6x4x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 150 / 200

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 10

Afbreektijd (min): 15

Prijzen: €748,- voor de eerste uitvoering, , €251,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Van Binnen's Popshow
€ 2.290,-
Van Binnen

Van Binnen’s Popshow-schooltour

Van Binnen is terug in de scholen met een spetterende nieuwe show vol interactie, popbeleving en muziek van Nederlandse bodem! Beleef de sensatie van een popconcert binnen de muren van de school.

Welke functie heeft een instrument binnen een band? Wat doet licht, geluid en beeld met de beleving van een luisteraar? In de ‘Popquiz à GoGo’ wordt de muziekkennis getest en kunnen de leerlingen door middel van een speciale app de show realtime beinvloeden. Dit alles wordt gevolgd door een VJ en rechtstreeks geprojecteerd op een groot videoscherm.

Het concert is volledig voorzien van licht en geluid en geschikt voor een groep van 200-300 leerlingen per voorstelling.

Bekijk hier meer foto en video materiaal van Van Binnen: https://www.facebook.com/vanbinnen/

Zie hier de trailer 

Algemene gegevens

Producenten: Van Binnen

Aantal spelers: 5

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden

Speelvlak (bxdxh): 8x5x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 250 / 300

Opbouwtijd (min): 120

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 60

Prijzen: € 2.290,- voor een eerste uitvoering, € 233,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Drumbassadors
1563,-
Drumbassadors Image

De drummer is de motor van elke band. Als die motor niet lekker draait, doet de rest van de band dat ook niet. Maar met een goede drummer als motor, gaat het bij elke band als een trein.

Maar nu twee drummers die samen een band vormen: De Drumbassadors, ofwel Wim de Vries en René Creemers. Ze  laten in hun schoolconcerten zien en horen hoe een drummer in een band functioneert. Maar dat is lang niet alles, want met een drumstel kun je veel meer doen dan een band begeleiden. Zo kun je er complete liedjes op spelen, maar ook de meest virtuoze technieken en acrobatische toeren op loslaten.

Met hun geheel eigen aanpak proberen de Drumbassadors het drumstel meer gezicht te geven  en de grenzen van het drumspel te verleggen. Wim, de  stokkengoochelaar, kan sneller spelen dan zijn eigen geluid en speelt van de fijnste lijntjes tot de heftigste explosies. René richt zich in zijn spel meer op de sfeer en het verhaal van een liedje.

Samen zijn ze De Drumbassadors: de absolute ambassadeurs van het drummen.

Algemene gegevens: 

Producenten: Drumbassadors

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: René Creemers en Wim de Vries

Speelvlak (bxdxh): 6x6x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 150 / 250

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: €1563- voor twee uitvoeringen, , €389,- voor een derde uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Stomp
1984
Stomp Image

De gebroeders Kern Koppen brengen de schoolversie van de show STOMP. Wat is dat dan? Turbotaal en levensraps. humor om te lachen. Guus van der Steen vertelt verhalen die vloeien, rijmen, en teruggrijpen naar sleutelmomen- ten in zijn bestaan. Was jij vroeger ook zo zo’n ukkie met reuzeplannen? Werd jouw kop ook begraven onder het hoofdkussen van je broer? Is jouw hart ook versnipperd in de keukenmachine van je eerste liefde? Het zijn van die dingen die iedereen kan herkennen.

De voorstelling gaat over klein blijven en groot worden, over ontwikkelen en afstompen. Op het toneel wordt gehinkeld langs de grenzen van het absurdisme en jij vraagt je af: ‘Is dit echt allemaal waargebeurd?

Thema: Spoken word/persoonlijke ontwikkeling Leeftijd: 12 t/m 18
Publiek: 180

Prijs voor 1/2/meer: 1984/2457

Theater voortgezet onderwijs
Amar speelt Ali
€1621,-
Amar speelt Ali Image

In Amar speelt Ali kruipt Amar in de huid van vele Ali’s. Amar speelt in zijn eentje een Marokkaans gezin, waarin iedereen zijn eigen antwoord zoekt op de integratie. Hij schakelt moeiteloos heen en weer tussen deze komische en levensechte personages. Een pro-Nederlandse vader. Een oudste zoon die het niet meer trekt. Een politiekcorrecte middelste zoon die als beroepsallochtoon opduikt in praatprogramma’s. De jongste zoon wordt ondertussen vermalen tussen twee culturen.

Amar speelt ALI houdt ons een meedogenloze lachspiegel voor die uitvergroot wat we liever verborgen houden. Een hilarisch, maar tegelijkertijd ook dieptragisch verhaal over integratie, discriminatie, vooroordelen, keuzes maken en het verliezen van je identiteit.

Amar (34), geboren in Marokko, woont sinds zijn zevende in Nederland en maakte zijn cabaret-televisiedebuut in het acht uur journaal. In deze dolgedraaide maatschappij die zo zijn eigen cabaret creëert is zijn droom om Nederland te veranderen met humor, beginnend bij zichzelf: “Je moet jezelf nooit te serieus nemen”.

Algemene gegevens

Producenten: Amar el- Aijouri

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Amar el-Aijouri

Speelvlak (bxdxh): 6x5x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 150 

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 60

Prijzen: €1621,- voor de eerste uitvoering,, €518,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Pestkoppen!
op maat
Pestkoppen! Image

Pesten blijft een actueel thema op school. De pestkoppen van vroeger bestaan nog steeds , maar pesten gebeurd meer en meer via de smartphone en vanachter de pc. Via de digitale snelweg heeft de pestkop een wereldwijd po- dium om zijn slachtoffer op te kwellen.
In de voorstelling wordt op suggesties van leerlingen een pestcase gespeeld. Leerlingen én mentoren/docenten zijn bij de voorstelling aanwezig en vervullen hier ook een rol in. De voorstelling brengt een stuk ontspanning, humor krijgt zeker een plaats waar het kan, en brengt de heldere boodschap wat de gevolgen van pesten zijn voor pestkop en slachtoffer en welke maatregelen de docenten hanteren om pesten te voorkomen en te stoppen.

Pestkoppen! is een combinatie van een interactieve workshop voor docenten en mentoren en een interactieve voor- stelling met leerlingen waarin de docent en/of mentor een rol heeft.

Algemene gegevens:

Thema: Pesten & pestprotocol (project)

Leeftijd: 12 t/m 18

Publiek: 180/300

Shakespearience
€ 917,-
Shakespearience Image

De Shakespearience is de leukste, snelste en meest leer- zame manier om uw leerlingen te enthousiasmeren voor Shakespeare, zijn toneelstukken en zijn taal. De Shakespearience is een Shakespeare-rollercoaster van één lesuur. Uw leerlingen worden op een interactieve, humoristische en energieke manier meegenomen naar Shakespeare’s tijd. Sappige feitjes, ontroerende scènes en grappige anekdotes wisselen elkaar in rap tempo af. Zo laten we zien dat Shakespeare niet stoffig en saai is, maar relevant en helemaal van nu. De eerste “Yo Mama- insults”? Van Shakespeare! De eerste “knock, knock-joke”? Van Shakespeare! Wedden dat ook jij afgelopen week Shakespeare hebt geciteerd? Do the Shakespearience and you’ll know!
De Shakespearience is leerzaam, interactief, vol humor en energie. Uw leerlingen zullen verrast staan hoe leuk én relevant Shakespeare nog steeds is.

Do the Shakespearience, and you’ll know! Shakespearience is leerzaam, interactief, vol humor en energie.

Wist u dat:

  • 1 Lesuur (40 minuten tot een ruim een uur, afhankelijk van uw lesrooster)
  • De schoolvoorstelling is Nederlands/Engels of volledig Engels gesproken
  • Geschikt voor bovenbouw Havo/Vwo/Gymnasium en TTO
  • Shakespearience kan gewoon in de klas gespeeld worden
  • De voorstelling heeft een minimale opbouw tijd
  • Ervaren acteurs die echt een klik hebben met de doelgroep
  • Meerdere voorstellingen op een dag mogelijk
  • De Shakespearience is, in overleg, aan te passen aan uw lesprogramma
  • De schoolvoorstelling is uit te breiden met workshops en lesmateriaal

 

Algemene gegevens:

Thema: Kennismaking met Shakespeare

Leeftijd: 14 t/m 18 jaar

Publiek: 60

Prijs:  € 917,- (1) € 1.522,- (2) en € 1.829,- (3 voorstellingen).

 

Amar speelt WIT (Schoolversie)
€2157,-
Amar speelt WIT (Schoolversie) Image

Na zijn succesvolle cabaretdebuut ‘Amar speelt ALI’, komt Amar met een tweede cabaretsolo ‘Amar speelt WIT’. Amar (1971) is geboren in Marokko en woont sinds zijn zevende in Nederland. Hij heeft de Haagse Amsterdamse Theater Academie doorlopen en heeft jarenlange ervaring als acteur. Met zijn krachtige theaterpersoonlijkheid en subtiele acteervermogen houdt Amar ons een meedogenloze lachspiegel voor die uitvergroot wat we liever verborgen zouden houden. Amar put zijn inspiratie uit 28 jaar integratie in de praktijk.  

WIT confronteert, ageert, relativeert, inspireert, amuseert en opent ogen. Een koelkast, melk, pillen, papieren, wolken, sneeuw, suiker, een dwangbuis, schapen, het huis van de Amerikaanse president….allemaal wit. De kleur van onschuld, maagdelijkheid, vrede, overgave, trouwen en de dood. In ‘Amar speelt WIT’ gaat Amar op zoek naar identiteit en vrijheid in een tijd vol twijfels en veranderingen. Als een witte clown zwervende, soms verdrietig, soms hoopvol en dan weer vrolijk. De omstandigheden maken wie hij is. Hij is een speelbal van het lot. Maar wat is er dan wel zeker…..Het einde?

 

Algemene gegevens

Producenten: Amar el- Aijouri

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Amar el-Aijouri

Regie: George Isherwood

Speelvlak (bxdxh): 6x5x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 150

Opbouwtijd (min): 120

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 45

Prijzen: €1621,- voor de eerste uitvoering, , €518,- voor de tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

LIPLAND
775,-
LIPLAND Image

Hoe lang blijft hoop houdbaar?

Schoolvoorstelling voor 10-14 jaar i.s.m. VluchtelingenWerk Nederland

Gered van ellende en verdrinking verblijven Suus en haar vader al twee jaar en zevenenveertig dagen op een eiland dat alles te bieden heeft wat een mens nodig heeft om te overleven. Eten, drinken, warmte, veiligheid.

Maar er zijn geen andere mensen, er is niks te doen, geen enkele afleiding. Dus hebben ze alle tijd om terug te denken aan wat ze hebben meegemaakt.

Suus probeert haar vader –die geen woord meer zegt sinds hij is aangespoeld- op te vrolijken, hem aan te praat te krijgen. Enerzijds om hem te helpen maar ook om zelf bezig te zijn. Maar eens moet er geslapen worden. En wie beteugelt dan de nachtmerries?

Vader en dochter helpen elkaar in een lichtvoetige, ontroerende en uiteindelijk indringende voorstelling met het wachten op de overtocht naar… het Beloofde Land.

Spel: Rozemarijn van der Kaaij en Stef Feld  / Regie: René Vernout  / Tekst: Stef Feld  / Decor en Kostuums: Hélène Doornebal

Techniek: Esther Havik  / Zakelijke leiding: Onno Ephraïm

Na afloop vertelt een ‘ervaringsdeskundige’ (iemand die zelf heeft ervaren wat het betekent om te moeten vluchten) zijn/haar eigen verhaal. Zo komen fantasie en werkelijkheid bij elkaar. Het maakt de kinderen bewust(er) en helpt hen de realiteit beter te doorgronden.

Producent: Vest

Thema: Vluchtelingen

Leeftijd: 12 – 14

Publiek: 90 – 120

Prijs: 775,-

OF DIT?!
1356,-
OF DIT?! Image

In OF DIT?! wordt op eigenzinnige en humoristische wijze het maken van keuzes belicht.

In deze voorstelling wisselen verschillende scenario’s zich in radend tempo af, met als overkoepelend thema: het maken van keuzes. Van kleine, dagelijkse keuzes tot keuzes die van levensbelang zijn.

Als publiek word je telkens meegenomen in een nieuwe wereld, een nieuw verhaal en een nieuwe (soms onmogelijke) keuze.

String of boxer? Liefde of angst? Begraven of cremeren?

Eén ding staat vast; je MOET kiezen. Wat kies jij?

Producent: Lefgozers

Thema: Keuzes maken, dilemma’s

Leeftijd: 14 t/m 18

Publiek: 150 op school/200 in theater

Prijs: 1356,-

ILIAS
1292,-
ILIAS Image

Een publiek, een verteller en een goed verhaal; zo begon ooit, lang geleden, de theatertraditie. Het zijn ook de ingrediënten van deze voorstelling, gebaseerd op misschien wel het mooiste epos uit de wereldgeschiedenis. Een eeuwenoud verhaal, dat op een frisse, nieuwe manier wordt verteld door Alexander de Bruijn.

In ILIAS wordt het publiek meegenomen naar de wereld van de oude Grieken. Een wereld vol helden, prinsessen, goden en geweld. In deze nieuwe bewerking komt alle spanning, humor en dramatiek optimaal naar voren, zodat een nieuwe generatie deze geweldige avonturen kan ontdekken.

Producent: Alexander de Bruin

Thema: Literaire vertelling

Leeftijd: 15 t/m 18

Publiek: 90/120

Prijs: 1292,-

 

 

 

 

Kantoorvlieg
1034,-
Kantoorvlieg Image

Tussen ordners, bureaustoelen en ratelende printers stuiten twee mannen op onverwacht bezoek. Een paar glimmende oogjes loeren uit een propje papier, harige pootjes rennen over het bureau.

De kantoormannen gaan de strijd aan met hun grimmige visite, maar raken hun zelfbeheersing en stropdassen volledig kwijt.

Spelend, vliegend en vallend nemen de mannen van Dender je mee in hun ter plekke getekend universum. Kom kijken naar deze krachtmeting tussen mens en beest, met live cartoongeluiden en een snerpende elektrische gitaar, en laat je verrassen door de kracht van het kleine.

Zie hier de trailer

Zie hier de samenvatting

Producent: tg Dender

Thema: Cartoon theater

Leeftijd: 12 t/m 18

Publiek: 120/150

Prijs: 1034,-

De muzikale rollercoaster
2461,-
De muzikale rollercoaster Image

Zet drie mannen op een podium, overlaad ze met instrumenten en laat ze hun gang gaan!
In een mum van tijd ontpoppen de drie zich tot virtuoze alleskunners. Met speels gemak worden allerlei muziekstijlen, absurde muzikale creaties, ritmische hoogstandjes en prachtige meerstemmigheid door elkaar verweven tot een zinderende show. Het publiek wordt voortdurend op het verkeerde been gezet en is dikwijls een actief onderdeel van de voorstelling.
Maar, wat laten de heren eigenlijk horen en zien? Is het cabaret of muziek of muzikaal cabaret? Is het absurdisme of zijn het serieuze onderwerpen? Heeft de show een rode draad, een boodschap of juist niet?
Al jaren toeren de mannen van Enge Buren door heel Nederland met avondvullende muzikale cabaretprogramma’s. Speciaal voor het voorgezet onderwijs hebben ze een programma samengesteld uit hun veelzijdig repertoire.
Bij deze “Muzikale Rollercoaster” wordt ook een lesbrief geleverd die, geheel
naar eigen keuze, kan worden gebruikt. De show blijft zonder het gebruik ook
zeer de moeite waard!

Producent: Enge buren

Thema: Muzikaal topcabaret

Leeftijd: 12 t/m 18

Publiek: 180

Prijs: 2461,-

Stormkracht!
819,-
Stormkracht! Image

Stormkracht is een theatrale vertelling over De Watersnoodramp voor iedereen vanaf 10 jaar. Bijna dagelijks komen er (via de media) rampen op ons af. Over de hele wereld, maar ook in ons eigen welvarende landje . Daarom komt het soms dichter bij dan je zou willen. Wat gebeurt er met je als je bij een ramp betrokken raakt? Welke keuzes maak je dan? Kies je voor jezelf of is er meer waar het om draait? Wie neem je mee, wat laat je achter? Wanneer is een ramp eigenlijk een ramp?

Stormkracht is een voorstelling waarin de nacht van 31 januari 1953 weer tot leven wordt gebracht middels de boerenjongen Jan en het dromerige meisje Sara. Ook is er nog Gilles, de deftige zoon van de wethouder. Beide jongens zijn verliefd op Sara. Terwijl het water stijgt gaan ze naar het raadshuis. Dan willen Sara en Gilles naar huis met de auto, maar plotseling springt Jan ervoor…

De twee acteurs, Annemarike Ruitenbeek en Oscar Postema, schakelen razendsnel van de ene rol naar de andere:  een deftige burgemeester, een oude vrouw op zolder, een domme telegraafbeambte, een dronken dijkgraaf, een stoere  kastelein  en nog vele andere rollen…

Stormkracht is een erfgoed educatieve voorstelling en past binnen de Canon.

lesbrief: http://theaterloods-b.nl/docs/TL-B-Stkr-lesbrief-def.pdf

Algemene gegevens

Producenten: Theaterloods-b

Aantal spelers: 2

Technicus: 1

Leeftijd: groep 6, 7 en 8 klassen PO. Onderbouw VO

Uitvoerenden: Annemarike Ruitenbeek, Oscar Postema en Ramon de Nennie

Speelvlak (bxdxh): 8x5x3

Duur voorstelling (min): 60

Publiek (school/theater): 60 / 60

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 40

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: €780,-  voor twee uitvoeringen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=TJijFFE3Tfk

Flyer:      http://theaterloods-b.nl/docs/TL-B-stormkrachtflyer-2016(1).pdf

Marktplaatsmiljonairs
1.595
Marktplaatsmiljonairs Image

Kun je rijk worden door steeds maar weer te ruilen? Albert en Stefan denken van wel. Daarom halen ze via Marktplaats een gratis konijn op dat ze ruilen voor iets dat meer waard is. Dat is het begin van een onwaarschijnlijk avontuur. Tegen alle verwachtingen in ruilen de mannen tot een luxe appartement aan een ski-piste in Zuid-Duitsland.

Aan de hand van filmfragmenten verklaren de vrienden hun succes. Maar ze gaan niet voorbij aan de bijwerkingen van rijkdom. Want alles heeft een prijs.
Na de veelbesproken film (‘Ruilen: van konijn naar een fortuin’)  en de succesvolle theatertour hebben de makers Albert en Stefan een speciaal theaterprogramma gemaakt voor het Voortgezet Onderwijs: ‘Marktplaatsmiljonairs’. Impresariaat Uit de Kunst (IUDK) biedt dit programma per september 2017 aan. Naast een (CKV)programma dat tot de verbeelding spreekt, is  ‘Marktplaatsmiljonairs’ ook vakoverstijgend!
 
Hoezo is Economie saai? Albert en Stefan bewijzen het tegendeel: “Ruilen is de perfecte metafoor van onze economie.”
 
Een voorstelling over hebzucht, roem, moraal en vriendschap.
 

Algemene gegevens:

Producent:  Hollandse Helden & Heeteevee

Uitvoerenden: Albert Klein Haneveld en Stefan Egberts

Leeftijd: 12/18 jr

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 200 / 300

Lesmateriaal: lesbrief

Bijzonderheden: 2 uur voorbereidingstijd ivm opbouwen videoscherm.

Prijzen: 1 voorstelling € 1.595, 2 voorstellingen € 1.995, 3 voorstellingen € 2.295

op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

(V)rauw van de Kippen
1005
(V)rauw van de Kippen Image

(V)rauw van De Kippen

 

Word je ook gek van reclamecampagnes over slank zijn, make-up, over het streven naar het perfecte plaatje?

Wat brengt dit uiterlijk vertoon ons? (V)rauw is een confronterend en lachwekkend kippenhok. De voorstelling opent het gesprek over uiterlijk vertoon en stelt de vraag: zijn we niet een beetje doorgeslagen met onze selfiestick en sportschool abonnement?
(V)rauw gaat over uiterlijk vertoon. Onder de laag van onze schoonheid schuilt een wezen die zijn grenzen niet kent.

(V)rauw is een korte voorstelling met verdiepings workshop!

Algemene gegevens:

Thema: Uiterlijk vertoon en jij?

Leeftijd: 12 t/m 18
Publiek: 150/500

Prijs 50min voorstelling 1/2/3: 915/1075/1145

Prijs 100min voorstelling 1/2/3: 1005/1205/1275

Maak het mee!
1873
Maak het mee! Image

Achterover leunen is geen optie: bij Maak het mee wordt er heel wat van de leerlingen verwacht. Piep- schuim brengt namelijk geen kant-en-klare voorstelling, maar werk in uitvoering. Bij Maak het mee zal een gastregisseur live – onder het oog van de kijkers – scènes, liedjes en changementen onder handen nemen en kneden tot iets beters. Of niet?

De leerlingen mogen meebeslissen, en misschien hebben zij nog een goed idee. Een onvergetelijke theaterervaring voor de leerlingen….maak het mee met Piepschuim!

Thema: Cabaret/Liedjesprogramma/CKV

Leeftijd: 14 t/m 18
Publiek: 150

Prijs voor 1/2/meer: 1873/2179/3098

Uitschot
829
Uitschot Image

Chris moet binnenkort eindexamen doen, maar hij staat er niet zo best voor.
Meer dan twee vijven kan hij zich niet veroorloven. Hij is al een keer blijven zit- ten, nog een tweede keer en zijn vader zal volledig doorslaan. Het enige dat overblijft is juf Stöhr over te halen om een oogje toe te knijpen. Een goed plan! Juf Stöhr heeft immers andere zorgen.

Ze werkt nog maar drie jaar als lerares en is nieuw op school. Met doordachte en uitdagende lesprogramma’s probeert ze de leerlingen te overtuigen, maar de leer- lingen gooien er met hun pet naar. Chris, het zwaarste geval van allemaal, wil van haar een voldoende geschonken krijgen. Als Chris de jonge lerares na schooltijd opwacht, dreigt de situatie volledig uit de hand te lopen.

Als publiek zit je dicht op de actie en gieren de acteurs als een wervelwind om je heen. Uitschot is een voorstelling voor in de klas.
Thema’s als prestatiedruk, machtsverhou- dingen en online pesten komen aan bod.

Thema: Machtsverhoudingen, prestatiedruk

Leeftijd: 14 t/m 18

Publiek: 30/60

Prijs : 829,-

Spot
€ 1621,-
Spot Image

Spot is een grappige voorstelling over identiteit en over keuzes die je maakt in de wereld van nu. Twee jongens met een compleet andere achter- grond komen elkaar tegen. De jongens zijn in de maatschappij vastgelopen. Boos en ongeschikt. De één is als kind te veel verwend. De ander is thuis juist kort gehouden. Ze zijn onhandelbaar geworden en tot een situatie veroordeeld waarin ze op elkaar zijn aangewezen. Gesprekken die ze voeren over hun problemen zijn soms hila- risch, soms confronterend. Ze ontdekken dat ze ondanks hun verschillende achtergronden veel gemeen hebben.

Algemene gegevens:

Thema: Identiteit & keuzes maken

Leeftijd: 12 t/m 18

Publiek: 150/500

Piepschuim breekt de tent af!
€ 2090,-
Piepschuim breekt de tent af! Image

Heel vroeg in de ochtend lopen er drie mannen op het schoolplein of sportveld. Wat bouwen ze daar? En wat gaat daar gebeuren? Binnen anderhalf uur staat er een joekel van een tipi. Per twee klassen ontvangt Piepschuim de leerlingen in de tent. Daar worden ze binnen een lesuur van de sokken geblazen door een voorstelling die nog verrassender is dan de omgeving waarin ze zich ineens bevinden. Piepschuim breekt de tent af is een muzikale theatervoorstelling in een bijzondere omgeving waar de energie vanaf spat. Hoewel de voorstelling verschillende thema’s heeft, wordt de rode draad gevormd door de “cowboyverhalen”. Wat geloof ik wel? Wat geloof ik niet? wie moet ik volgen? Wie niet? Moet ik überhaupt iets of iemand volgen? De intensiteit van de voorstelling, de energie en aansprekende inhoud, zorgen voor een even unieke als verrassende ervaring voor zowel leerling als docent. Piepschuim speelt tot 6 keer per dag voor 60 leerlingen. Elke voorstelling past in een lesuur. In overleg maakt Piepschuim een geluidsopname van de voorstelling op voor verwerkingsopdrachten

Algemene gegevens

Producenten: Piepschuim

Uitvoerenden: Cor Burger: teksten, zang, gitaren, Erik van Loo: bas,
zang, Robbert Koekoek: saxen, klarinet, fluiten, percussie , Tina
Meijers: techniek

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 14/18 jr

Speelvlak (bxdxh): 10x10x10

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 60 / 0

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 2090,- voor een dagproject met maximaal 6 uitvoeringen in de tipi, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Petit Cirque, le
€2268,-
Petit Cirque, le Image

Le Petit Cirque is een visueel circusspektakel wat enorm goed aanslaat bij jongeren (van 12 tot en met 18 jaar). In de voorstelling komen vijf absoluut verrassende personages elkaar onverwacht tegen in een circustent. Dat blijkt het begin van een hilarische en ontroerende voorstelling waarbij unieke circus-hoogstandjes en de magie van het theater samensmelten tot één hartverwarmend feest.

Zo komt U oog in oog te staan met Igor Tartarovitch ; zien we Nederlands kampioen jongleren Huub met zijn weergaloze jongleer- en goochelkunsten ; de hartverwarmende clowns I frappanti met originele en verrassende acts; houden we onze adem in bij de acrobatiek van duo   Gi-Jo en natuurlijk ……last but not least huiveren we van de verschrikkelijke maar ook zachtaardige “Yeti, het sneeuwmonster”! Kortom acrobatiek, jonglerie en magie van de hoogste plank en brutale maar ook hartverwarmende clowns met een flinke dosis humor! Cirque Magnifique is een hedendaags theatercircus zonder (echte) dieren.

Algemene gegevens

Producenten: Cirque Magnifique

Aantal spelers: 5

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Carla en Eric van der Steen, Huub Cooijmans, Anja van Wijngaarden, Johannes Fischer

Speelvlak (bxdxh): 5x5x4

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 300 / 300

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: €2268,- voor de eerste uitvoering, , €389,- voor de tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Amar speelt Ali (Theaterversie)
€2157,-
Amar speelt Ali (Theaterversie) Image

In Amar speelt Ali kruipt Amar in de huid van vele Ali’s. Amar speelt in zijn eentje een Marokkaans gezin, waarin iedereen zijn eigen antwoord zoekt op de integratie. Hij schakelt moeiteloos heen en weer tussen deze komische en levensechte personages. Een pro-Nederlandse vader. Een oudste zoon die het niet meer trekt. Een politiekcorrecte middelste zoon die als beroepsallochtoon opduikt in praatprogramma’s. De jongste zoon wordt ondertussen vermalen tussen twee culturen.

Amar speelt ALI houdt ons een meedogenloze lachspiegel voor die uitvergroot wat we liever verborgen houden. Een hilarisch, maar tegelijkertijd ook dieptragisch verhaal over integratie, discriminatie, vooroordelen, keuzes maken en het verliezen van je identiteit.

Amar (34), geboren in Marokko, woont sinds zijn zevende in Nederland en maakte zijn cabaret-televisiedebuut in het acht uur journaal. In deze dolgedraaide maatschappij die zo zijn eigen cabaret creëert is zijn droom om Nederland te veranderen met humor, beginnend bij zichzelf: “Je moet jezelf nooit te serieus nemen”.

Algemene gegevens

Producent: Amar el- Aijouri

Leeftijd: 12/18 jr

Duur voorstelling (min): 50

Aantal spelers: 1

Publiek (school/theater): 500

Prijzen: €2157,- voor de eerste uitvoering, €615,- voor de tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Amar speelt WIT (Theaterversie)
€2157,-
Amar speelt WIT (Theaterversie) Image

Na zijn succesvolle cabaretdebuut ‘Amar speelt ALI’, komt Amar met een tweede cabaretsolo ‘Amar speelt WIT’. Amar (1971) is geboren in Marokko en woont sinds zijn zevende in Nederland. Hij heeft de Haagse Amsterdamse Theater Academie doorlopen en heeft jarenlange ervaring als acteur. Met zijn krachtige theaterpersoonlijkheid en subtiele acteervermogen houdt Amar ons een meedogenloze lachspiegel voor die uitvergroot wat we liever verborgen zouden houden. Amar put zijn inspiratie uit 28 jaar integratie in de praktijk.

WIT confronteert, ageert, relativeert, inspireert, amuseert en opent ogen. Een koelkast, melk, pillen, papieren, wolken, sneeuw, suiker, een dwangbuis, schapen, het huis van de Amerikaanse president….allemaal wit. De kleur van onschuld, maagdelijkheid, vrede, overgave, trouwen en de dood. In ‘Amar speelt WIT’ gaat Amar op zoek naar identiteit en vrijheid in een tijd vol twijfels en veranderingen. Als een witte clown zwervende, soms verdrietig, soms hoopvol en dan weer vrolijk. De omstandigheden maken wie hij is. Hij is een speelbal van het lot. Maar wat is er dan wel zeker…..Het einde?

Algemene gegevens

Producenten: Amar el- Aijouri

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Amar el-Aijouri

Regie: George Isherwood

Speelvlak (bxdxh): 6x5x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 500

Opbouwtijd (min): 120

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 45

Prijzen: €2157,- voor de eerste uitvoering, , €615,- voor de tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

De Jacht
€627,-
De Jacht Image

Plotseling staan een man en een vrouw in de deuropening van het klaslokaal. Ze zoeken. Ze zoeken hun zoon Max, die wel niet meer bij hen woont, maar af en toe nog naar huis komt. Om te eten. Ze hebben hem nu al een paar weken niet gezien. Weet iemand uit de klas waar hij kan zijn ? De ouders vertellen het verhaal van een talentvolle, levenslustige jongen, die slaaf werd van zijn onbeheersbaar verlangen naar drugs. Een voorstelling zonder rust, want de jacht gaat door.
De Jacht is een intensieve theatrale ervaring voor in de klas.

Geschikt voor thema’s als drugs en jongeren. Ook voor klassen VMBO zeer geschikt gebleken.

De Jacht en GIF! VO
De Jacht en GIF! zijn authentieke voorstellingen binnen het thema drank en drugs.
Beide voorstellingen worden gespeeld in het klaslokaal. In zowel De Jacht als GIF spelen de acteurs de ouders van een kind dat verslaafd is.
Ook voor ouderavonden erg geschikt!

Zie de volgende links:

Een filmpje: http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2014-01-21/615188/toneelspel-overvalt-middelbare-schoolklas#.UyBNp_l5Mvz

Flyer: http://theaterloods-b.nl/docs/file/TLB-dejacht-7.pdf

Algemene gegevens

Producenten: Theaterloods-b

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Annemarike Ruitenbeek en Oscar Postema

Speelvlak (bxdxh): 0x0x0

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 30 / 60

Opbouwtijd (min): 0

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: €659,- voor drie uitvoeringen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Doen of Durven
€ 1.869,-
Doen of Durven Image

Sommige mensen houden met iedereen rekening, behalve met zichzelf. Andere mensen denken juist dat de hele wereld alleen om hen draait. En dan heb je ook nog mensen die met de groep meelopen terwijl ze diep in hun hart iets anders willen doen. Ze zouden hun eigen plan willen trekken. Maar ja, hoe doe je dat?

En hoe ziet dat plan er dan eigenlijk uit? En jij? Doe jij altijd wat je wilt of doe je wat de rest doet? Wat vind jij beter? Doen of durven stelt al deze vragen door middel van verassende komische sketches en mooie liedjes.

Check de links!

http://m.youtube.com/watch?v=H547CChfiu4

Algemene gegevens

Producenten: Meisjes Scholten

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Liesbeth Groenwold, Sophie van Oers en Nina de la Croix

Speelvlak (bxdxh): 5x5x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 150 / 300

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 1.869,- voor de eerste uitvoering, € 303,- voor een tweede uitvoering, € 311,- voor een derde uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Enge buren
€2461,-
Enge buren Image

Cabareteske populaire muziek. Dit talentvolle Arnhemse trio verbouwt de ene na de andere Goud van Oud-kraker, meesniksmartlap en dijenkletser in een handomdraai. Ze zijn gewapend met een uitgebreid, uiteenlopend arsenaal aan instrumenten (waaronder gitaar, Afrikaanse trommels, accordeon en bouwhelmen) en gezegend met prachtig samenklinkende stemmen. Ze maken gebruik van cabaret, muziek en acrobatiek. Niets is te gek en alles is mogelijk – muzikaal en theatraal.  Enge Buren staat in het vrije circuit garant voor een leuke avond. Voor het onderwijs is speciaal een selectie gemaakt uit het repertoire. De try-outs van het onderwijsprogramma waren een succes en hebben duidelijk gemaakt dat Enge Buren vanaf vbo/mavo elke zaal imponeren door hun veelzijdigheid, maar vooral door hun vaak komische aanpak van bekende songs. Vakmensen die elk publiek bespelen.

Algemene gegevens

Producenten: Enge Buren

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Pyr Tilma, Henk van der Weyden en Michiel Bos (uitvoering)

Speelvlak (bxdxh): 6x3x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 180 / 180

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 15

Afbreektijd (min): 60

Prijzen: €2461,- voor twee uitvoeringen, , €777,- voor een derde uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Gif
€ 695,-
Gif Image

GIF  is een theatrale tekst lezing over jongeren en onverantwoord alcoholgebruik. Maar ook over ouders die denken dat het zo’n vaart niet zal lopen. GIF is dus bedoeld voor jongeren – en voor ouders. De leerlingen zullen worden geconfronteerd met situaties die ze in hun omgeving zullen herkennen, zoals: scheiding, verslavingsgevoeligheid en verschillende opvoedstijlen.

vader               Waarom we onze zoon ……

moeder            niet zelf aan het woord laten?

vader               Hij kan niet meer praten.

moeder            Niet meer bewegen..

Zie de volgende links:

Filmpje: https://vimeo.com/81505603

Flyer: http://www.theaterloods-b.nl/docs/TL-b-GIF-flyer2(2).pdf

Algemene gegevens

Producenten: Theaterloods-B

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 12/16 jr

Uitvoerenden: Annemarike Ruitenbeek, Oscar Postema

Nagesprek: acteurs.

Speelvlak (bxdxh): 5x5x3

Duur voorstelling (min): 35

Publiek (school/theater): 75 / 0

Opbouwtijd (min): 20

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 695,- voor drie uitvoeringen, , op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Het Achterhuis
€454,-
Het Achterhuis Image

Actrice Sabine van Boven bewerkte “Het Achterhuis” tot een monoloog waarin zij vertelt over de ruim 2 jaar dat Anne Frank moest schuilen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op indringende wijze wordt het publiek meegenomen in een wereld vol angst, hoop, dromen, verliefdheid, woede en verdriet. Een theatermonoloog voor iedereen vanaf 10 jaar. Met goedkeuring van het Anne Frankfonds te Basel.

Algemene gegevens

Producenten: Sabine van Boven

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Sabine van Boven

Speelvlak (bxdxh): 5x4x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 60 / 60

Opbouwtijd (min): 75

Pauze tussen de voorstellingen (min): 15

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: €454,- voor de eerste uitvoering, , €259,- voor de tweede uitvoering, , €194,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Het is geen wedstrijd
€ 1.954,-
Het is geen wedstrijd Image

Het is geen wedstrijd

Je hoeft niet de beste te zijn

Of de mooiste

Of de leukste

Of de snelste

Meedoen is belangrijker dan winnen

Je hoeft er geen spelletje van te maken

Want het is geen wedstrijd

En er valt niets te winnen

Hoe belangrijk is het om de beste te zijn? Waarom moet je steeds weer de competitie aan gaan? Wie bepaalt er wie er wint en wie er verliest? Wat is er eigenlijk te winnen? En was meedoen niet belangrijker? Deze vragen worden gesteld in de voorstelling Het is geen wedstrijd. Het is een muzikale theatervoorstelling op het scherp van de snede, waarbij de acteurs de strijd met elkaar niet schuwen. Kunnen we met zijn allen tegelijk over streep?

Of is het allemaal maar een spelletje?

Het is geen wedstrijd wordt geregisseerd door Daniëlle Wagenaar, bekend als regisseur van Het Syndicaat en TG Max

Vanaf 1 augustus 2015 te boeken!

Algemene gegevens

Producenten: Piepschuim

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Cor Burger: teksten, zang, gitaren, Erik van Loo: bas,
zang, Robbert Koekoek: saxen, klarinet, fluiten, percussie , Tina
Meijers: techniek

Speelvlak (bxdxh): 6x4x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 250 / 250

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: € 1.954,- voor een eerste uitvoering, € 300,- voor een tweede, € 900,- voor een derde uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Het Verzet (naar Bint)
€505,-
Het Verzet (naar Bint) Image

Het Verzet (geïnspireerd op BINT van Bordewijk) is al jaren een unieke theatrale beleving voor in de klas! De acteur Oscar Postema kruipt in de huid van zowel de leraar als de rector. In een spannende, beklemmende theaterervaring komt de samenleving, waar Bordewijk ons destijds voor waarschuwde, akelig dichtbij…
Als 4D het lokaal binnenkomt, wordt de klas opgewacht door een onbekende docent. Een vervanger, want 4D heeft zijn voorganger weggepest. Zijn laconieke optreden is slechts schijn. Hij blijkt een warm aanhanger van tucht en discipline, een regime dat ook zijn rector voorstaat.

Zijn eerste woorden?
‘Deze handdruk is een oorlogsverklaring, kom maar op, ik weet wie de sterkste is…”

Klik op deze links voor Flyer en Filmpje!

FLYER:  http://theaterloods-b.nl/docs/TLB-hetverzet-2016.pdf

FILMPJE: http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/theaterstuk-verzet-doet-leerlingen-huiveren?quicktabs_1=1

Algemene gegevens

Producenten: Theaterloods-b

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 14/18 jr

Uitvoerende: Oscar Postema

Nagesprek: acteur of educatief medewerker

Speelvlak (bxdxh): 0x0x0

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 40 / 0

Opbouwtijd (min): 15

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30 min

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: €530,- voor twee uitvoeringen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie
(drie uitvoeringen mogelijk in overleg)

 

Liever een blauwtje lopen dan een groentje blijven
€ 1.357,-
Liever een blauwtje lopen dan een groentje blijven Image

Cabaret, stand-up comedy & muzikaal theater door Maarten Willemse

Check deze video voor een impressie van deze voostelling:

https://www.youtube.com/watch?v=zYHGJnDZBoE&feature=youtu.be

Media over cabaretvoorstellingen van Maarten Willemse:

‘Enorme muzikaliteit’. Het Parool
‘Vlotte babbels… blakend van het zelfvertrouwen’. De Telegraaf
‘Maarten viel op door een mooie, geëngageerde conference’. De Volkskrant
Zie onderaan deze pagina voor reacties van leerlingen op deze voorstelling.

Omschrijving van de voorstelling:
Maarten pakt in deze nieuwe voorstelling een thema op dat voor alle leerlingen herkenbaar is: je kwetsbaar voelen. Hoe ga je daarmee om? Verstop je je? Ga je van de weeromstuit stoer of agressief doen? Of durf je rustig te blijven en je open op te stellen?

In grappige en confronterende sketches neemt Maarten de leerlingen mee in dit thema. Hij vertelt hoe hij zich op school een sulletje voelde en een “echte kerel” wilde worden. Hij ging zelfs op vechtsport, om indruk te maken op het meisje waar hij verliefd op was. Het liep allemaal wat anders… Hijzelf liep daarna trouwens ook anders, met z’n gebroken hart en z’n gekneusde ribben.

Nog een kwetsbare situatie: presenteren voor een groep – wie vindt het niet doodeng? (Afgezien van al die dappere leraren, natuurlijk.) Maarten laat het op een herkenbare en hilarische manier zien, als een typetje dat deelneemt aan een tv-talentenjacht. Waarmee hij terloops de vraag aanroert: hoe zorgvuldig zijn de mensen achter die veelbekeken programma’s eigenlijk met hun kwetsbare deelnemers?

Maartens verhalen hebben niet alleen een hoge grapdichtheid, ze worden ook nog eens afgewisseld met muzikale hoogstandjes: rap, zang, beatbox, percussie, gitaar – hij heeft ervoor gestudeerd en doet het allemaal. En dan goochelt hij ook nog. Tot slot trekt hij een wijze, filosofische conclusie over kwetsbaarheid. Althans … dat vindt ’ie zelf.

Maarten Willemse heeft zich gespecialiseerd in voorstellingen voor het voortgezet onderwijs en is al tien jaar een van de populairste en meest geboekte CKV-artiesten. Hij zoekt continu de interactie met de leerlingen op en sluit door zijn manier van optreden bijzonder knap aan op hun belevingswereld.

Doelgroep:
Er zijn drie verschillende versies van de voorstelling: 1) vmbo, 2) havo/vwo en 3) voor gelegenheden waarbij alle niveaus door elkaar zitten. Maarten past de voorstelling bovendien aan de leeftijd van de leerlingen aan. Een 13-jarige vindt nu eenmaal andere grappen leuk dan een 17-jarige.

Reacties op deze voorstelling:
Enkele honderden leerlingen is gevraagd een reactie te geven. Ze mochten een cijfer geven plus een kort commentaar. Maartens gemiddelde cijfer lag op een 8,7. Daarmee scoorde hij niet alleen ver boven het gemiddelde van 6,2, het was meteen ook de beste beoordeling van de afgelopen tien jaar.

Hieronder een aantal reacties, ongewijzigd:
“Ik vond het een leuke show. Hij liet dilemma’s zien die veel leeftijdsgenoten hebben. Ik vind het ook leuk dat hij veel dingen die nu spelen in zijn show heeft gebruikt. Ook leuk hoe hij steeds weer muziek gebruikte op manieren die ik helemaal niet kende. Een 9,5” Anne, H3

“Vond het heel leuk, had het stommer verwacht. Hij had een leuk verhaal dat goed met elkaar verbond. Hij zei ook veel dingen van deze tijd die iedereen herkende. Ook duurde het niet zo lang en dat was ook fijn. Vooral het deel met de ballon was erg leuk, ik dacht ook eerst dat het echt was. Ook de liedjes vond ik leuk en apart. Een 9. ” Lara, M4

“Heel verrassend heel veel gelachen en leuk dat wij er vaak in betrokken werden. Een 9,5.” Chelsea, V4

“Ik vond het een leuke, grappige, unike, gezellige voorstelling. Alleen het duurde wel een beetje kort, en dat vond ik jammer omdat ik er echt om kon lachen. Het enige enge/rare was die ballon. We hebben veel gelachen. Een 9,5. Amber, H3

“Ik vond het een hele leuke voorstelling, ik heb veel gelachen. Dit is de eerste CKV_middag die ik echt leuk vond. Een 10.” Lotte, V5

“Het was erg dapper van de acteur dat hij in zijn eentje een hele voorstelling opvoerde. De boodschap werd goed overgebracht. Een 8,5.” Lars, H4

“Het was een heel leuke en grappige voorstelling. He was heel goed uitgevoerd met vele grappige scenario’s. Het was realistisch. Ik zou graag nog een keer naar zo een soort voorstelling willen. De tijd was ook goed, niet te lang en niet te kort. De situaties hebben te maken met de leeftijd van het publiek. Een 9.” Sjoerd, H3

“Leuke voorstelling veel gelachen en hij praatte duidelijk waardoor alles goed verstaanbaar was, voor herhaling vatbaar. Een 8,5” Quint, H4

“Ik vond het erg grappig. Er zaten veel herkenbare momenten in zoals TVOH en HGT. Zijn humor is droog en “to the point” en dat maakte de voorstelling zo leuk. De zaal deed ook erg leuk mee. Ik praat zelf een beetje zoals dat typetje Hendrik-Jan. Een 8.” Marika, V5

“Ik vond de voorstelling heel grappig. Alle elementen pasten heel goed bij ons. Ook het taalgebruik. Een 9.” Annabel, V5

“Het was een leuke voorstelling, vooral de woordspelingen en sketches vond ik leuk. Ook een origineel idee. Een 9.” Wouter, V5

“Ik vond het veel leuker dan verwacht. Om eerlijk te zijn dacht ik dat het best saai zou zijn maar het was echt heel leuk. Een 9”. Susanne, M4

“Het was een grappige voorstelling die een beetje aparte dingen bevatte. De humor was wel droog maar dat was juist leuk. Zijn performing was heel goed en de situatie was origineel. Ik was constant vermaakt en het ging snel. Het leek alsof hij al een echte professional was. (Hij is dat waarschijnlijk ook). Een 8,5. Kayleigh, V3

“Ik vond het nogal flauw, het was niet helemaal mijn ding. Maar de muziek die hij gebruikte was wel heel leuk en het maakte het voor mij een stuk prettiger. Ik vond het idee wel leuk, maar het was gewoon niet helemaal mijn ding. Een 5.” Dieuwke, V4 (Dieuwke bleek bij navraag een enorme hekel aan cabaret te hebben en vond zelf een vijf al een compliment)

Algemene gegevens

Producenten: Maarten Willemse 
Aantal spelers: 1
Leeftijd: 12/18 jr
Uitvoerenden:
Speelvlak (bxdxh): 5x4x3
Duur voorstelling (min): 50
Publiek (school/theater): 180 / 0
Opbouwtijd (min): 45
Pauze tussen de voorstellingen (min): 30
Prijzen: € 1.357,- voor een eerste uitvoering, € 738,- voor een tweede, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liever één keer met Sneeuwwitje dan zeven keer met de dwergen
€ 1357,-
Liever één keer met Sneeuwwitje dan zeven keer met de dwergen Image

Liever één keer met Sneeuwwitje dan zeven keer met de dwergen

De toon van de voorstelling van Maarten Willemse is licht en humoristisch, maar er komen een paar serieuze thema’s aan bod: gepest worden en je buitengesloten voelen. En hoe je dan voor jezelf op kunt komen. En hoe je kunt integreren in de groep en de maatschappij zónder jezelf te verloochenen.

Maarten zoekt in zijn voorstelling op een speelse manier uit hoe je dat nou allemaal het beste aan kunt pakken. Hij zoekt ook graag en vaak het contact met de leerlingen op. Als ze een opmerking maken of een vraag hebben gaat hij er graag op in en improviseert hij er op los. Zijn act heeft een hoog tempo, is visueel en bevat een mix van cabaret, stand-up comedy, percussie, gitaar, rap, beatbox, zang en… magic.

Er zijn drie verschillende versies van de voorstelling: voor vmbo, havo/vwo en voor gelegenheden waarbij alle niveaus door elkaar zitten. Bovendien past Maarten de voorstelling op een subtiele manier aan de leeftijd van de leerlingen: een 13-jarige vindt immers andere grappen leuk dan een 17-jarige. De thematiek is dezelfde, de verschillen zitten in bijvoorbeeld de woordkeus, tempo en “doordenkgehalte” van de grappen.

Maarten won in 2006 Zilver op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Dit is een speciaal voor het voortgezet onderwijs herschreven versie van zijn prijswinnende voorstelling.

Over deze voorstelling schreef de landelijke pers:

“Enorme muzikaliteit.” Het Parool

“Vlotte babbels… blakend van het zelfvertrouwen.” De Telegraaf

“Mooie, geëngageerde conference.” De Volkskrant

“Een geboren verteller. Je gaat van Maarten houden: hij is ontwapenend, leuk, intelligent en innemend.” Juryrapport Amsterdams Kleinkunst Festival.

Voor een filmpje met enkele fragmenten uit Maartens theatervoorstellingen:

https://www.youtube.com/watch?v=CMCmvNB7vkI

(Let op: hierin zitten ook een stukjes uit voorstellingen voor volwassenen bij. U krijgt wél een indruk van zijn persoonlijkheid en stijl).

Enkele reacties:

“Wat een geweldige voorstelling! Ik was zo enthousiast dat ik voor Maarten en zijn technicus tussen de twee voorstellingen in een fles wijn ben gaan kopen. Ik vond het uitzonderlijk knap hoe Maarten de leerlingen vanaf het eerste moment voor zich innam, hoe hij in hun eigen taal en over hun belevingswereld met ze communiceerde en hoe hij ze moeiteloos meenam in de achterliggende thema’s.”

“Dit was al het zesde optreden dit jaar van Maarten bij ons. Ik had dit keer alle collega’s ook uitgenodigd omdat niemand geloofde dat hij deze groep echt 45 minuten stil en geboeid kon houden. Ze stonden met open mond te kijken naar hoe de leerlingen de hele voorstelling ademloos hebben geluisterd. En hoe ze daarnaast natuurlijk veel en hard hebben gelachen.”

“Een bijzonder fijne en professionele samenwerking. Maartens technicus nam ruim van tevoren contact op om even alles te checken. We moesten door omstandigheden op de dag zelf veel improviseren, maar daar gingen zowel Maarten als zijn technicus moeiteloos in mee. En hij hield de leerlingen (5 VWO) drie kwartier op het puntje van hun stoel met zijn mooie verhalen, enorme muzikale vaardigheden en spitsvondige grappen. In de interactie viel op hoe goed hij de belevingswereld van de leerlingen aanvoelt en ze elke keer aan het lachen weet te krijgen.”

“De voorstelling van Maarten, de cabaretier, was écht goed. De leerlingen, 4theoretisch en 4kader waren zeer geboeid. Drie kwartier lang ademloos de aandacht kunnen vasthouden zegt genoeg voor deze groep ! Ik wilde jullie dat even laten weten.”

Algemene gegevens

Producenten: Maarten Willemse 

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Maarten Willemse

Speelvlak (bxdxh): 5x3x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 180 / 500

Opbouwtijd (min): 45

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: € 1357,- voor de eerste uitvoering,, € 738,- voor een tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Martelgang van..
€ 1513,00
Martelgang van.. Image

De Martelgang van… Piranha Geïmproviseerd cabaret Een verhaal van anderszijn. Het anderszijn begint al bij onze voorstelling zelf: improvisatie. Geen uitgeschreven tekst, geen gecomponeerde liedjes maar een uitgewerkt levensverhaal samen met het publiek ter plekke bedacht. In ‘De Martelgang van…’ maken we kennis met een hoofdpersoon die buiten de maatschappij staat. Ondanks, of juist dankzij, zijn/haar eigenaardigheden heeft deze persoon net zoveel behoefte aan liefde en aandacht als ieder ander. Dat is niet zo eenvoudig als je buiten de boot valt. Lokt de hoofdpersoon de problemen uit of is het allemaal de schuld van de anderen? Wat is de rol van familie en vrienden? Aan het begin en tijdens deze geïmproviseerde, muzikale vertelling bepalen de spelers, Ton Haas en Joost van der Knaap, samen met het publiek onder andere: het beroep van de hoofdpersoon, welk exotisch zoogdier meedoet en… of het goed of slecht afloopt. De Martelgang van… is een voorstelling vol vaart, absurde humor en vreemde typetjes. Ook de gevoelige snaar wordt niet geschuwd. In overleg met de school/instantie kan een specifieke thematiek worden aangepakt. Geschikt voor elke schoolsituatie!

Algemene gegevens

Producenten: Piranha

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Ton Haas en Joost van der Knaap

Speelvlak (bxdxh): 5x4x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 180 / 300

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: € 1513,00 voor de eerste uitvoering; , € 285,00 per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Ondersteboven
€1344,-
Ondersteboven Image

‘Ondersteboven’ is zeer geschikt als eerste kennismaking met theater. En dat gewoon op school! Een eerste bezoek aan een cabaretprogramma kan een hele onderneming zijn. En theater kent zo zijn gedragscodes: mobieltjes uit, mp3-spelers uit, niet praten tijdens de voorstelling en zo voorts. Waarom moet dat eigenlijk? Als oud-onderwijzer haalt cabaretier Bert Schuiling in “Ondersteboven” een aantal herinneringen op over zaken waar hij behoorlijk van ondersteboven raakte. En waar je dus vreselijk om kunt lachen. Zo vertelt Bert over zijn eerste schooldag, over zijn moeder, die liever een dochter had gehad, over piercings en extreme make-overs. Over zijn eerste dansles, over het verkeerde been, over zijn hekel aan Italiaanse liedjes en over dingen die niet zijn wat ze lijken te zijn.En ondertussen verklaart hij waarom een live-voorstelling toch anders is dan een dvd-opname. En waarom jij je mobieltje uitdoet.

Algemene gegevens

Producenten: Bert Schuiling

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Bert Schuiling

Speelvlak (bxdxh): 6x6x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 150 / 200

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: €1344,- voor twee uitvoeringen, , € 440,00 voor een derde uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

ID
2029
ID Image

D, identiteit, identificeren? Je pas- poort? Je achtergrond? Hoe andere mensen naar je kijken? We kennen allemaal het woord maar weten niet echt wat het betekent, terwijl we

er wel voortdurend op afgerekend worden. Of we ergens mogen wonen, als terrorist worden gezien, als buitenbeentje…

In de voorstelling krijgen 6 jonge mensen de kans om een nieuwe identiteit voor zichzelf te creëren, maar daarvoor moeten ze eerst uitzoeken wat hun identiteit nu is. Ze worden geleid door een onzicht- bare spelleider, die via opdrachten de groep uitdaagt om hun angsten, geheimen en gedachten over elkaar prijs te geven. Hoever gaat iedereen voor die nieuwe identiteit of blijven ze uiteindelijk toch liever wie ze waren?

ID, een multidisciplinaire voorstelling met persoonlijke verhalen, performances en hedendaagse dans die elkaar in rap tempo afwisselen. Let op: ID speelt in theaterlocaties!

Algemene gegevens:

Thema: Identiteit

Leeftijd: 14 t/m 18

Publiek: 180/500

Prijs 1/2: 2029/3043

Dans voortgezet onderwijs
Als ik mijn ogen sluit
€ 1556
Als ik mijn ogen sluit Image

Vroeger kwam pesten vooral voor op school of op straat. In deze tijd gaat het veel verder; internet en social media maken een groot deel uit van het huidig pestgedrag, waardoor het pesten nu continu doorgaat. Daarnaast verbergen gepeste jongeren zich vaak achter hun online profiel. De leukste foto’s en gelukkigste momenten worden gepost terwijl het eigenlijk helemaal niet goed gaat met iemand. In deze voorstelling wordt op een pure en confronterende manier duidelijk wat er gebeurt in het leven en de gedachten gang van iemand die gepest wordt. En de extreme gevolgen die het kan hebben op iemands leven. In de voorstelling worden drie pestthema’s naar voren gebracht: homoseksualiteit; overgewicht en – degene van wie je eigenlijk niet eens weet waarom hij/zij wordt gepest – het buitenbeentje.

De voorstelling is multidisciplinair, naast dans wordt er gebruikt gemaakt van spel, muziek en beeldmateriaal.

Algemene gegevens

Producenten: Under Construction

Leeftijd: 12/16 jr

Duur voorstelling (min): 45

Aantal spelers: 6

Publiek (school/theater): 240 / 240

 

Prijzen: €1556,- voor de eerste uitvoering,, €421,- voor de tweede uitvoering,, €984,-voor de derde uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Musica e movimento
€ 1530,-
Musica e movimento Image

De multiculturele smeltkroes die Brazilië heet, heeft een rijkdom aan cultureel interessante verschijningsvormen opgeleverd. In ‘Musica e Movimento’ wordt de toeschouwer/deelnemer een combinatie van muziek en bewegings-/dansvormen voorgeschoteld waarbij zelf actief deelnemen sterk wordt gestimuleerd. Eerst demonstreert de groep verschillende Braziliaanse muziekinstrumenten in diverse muziekstijlen. Hierna komt de muziek en dans van de Braziliaanse Capoeira-vechtkunst centraal te staan. Daarna maken de leerlingen kennis met het zelf bespelen van Braziliaanse percussieinstrumenten, waarna er tot slot gezamenlijk toegewerkt wordt naar een spetterende Braziliaanse Batucada. Musica do Brasil is al jaren op veel scholen een bekende verschijning. Met ‘Musica e movimento’ brengen zij in kleine groepen de Braziliaanse muziek en Capoeira tot leven. In overleg zijn variaties en uitbreidingen op dit programma mogelijk.

Algemene gegevens

Producenten: Musica do Brasil

Aantal spelers: 3

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Edson Gomes, Claudio Lemos en Henk Janssen

Speelvlak (bxdxh): 8x8x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 60 / 60

Opbouwtijd (min): 30

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 1530,- voor drie uitvoeringen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

A choice of dance
€ 1603,-
A choice of dance Image

Een energieke start met de diverse dansers van Dance Project, die hun hun flitsende en energieke SHOWTIME neerzetten. Stoer, swingend, vrolijk, serieus en hu- moristisch…… De dansers halen uit de kast! Daarna mogen de leerlingen kiezen uit verschillende gepresenteerde dansstijlen. Ze volgen de workshop naar keuze van een uur, na een kwartiertje pauze krijgt de aange- leerde choreografie nog meer geur, kleur en smaakstoffen en we eindigen met een spetterende SHOWTIME met álle leerlingen.

A Choice of Dance

betekent een voorstelling plús workshop- project van 2,5 uur, beginnend en eindigend met een voorstelling, waarbij:

– Er voor elke 30 leerlingen een danser is.
– Klassen kunnen deelnemen, maar ook een hele school!

– De school hoeft alleen maar de ruimtes te regelen.
– Voor geluidsapparatuur en de indeling zorgt Dance Project.

Algemene gegevens:

Thema: Mix van dansstijlen/ Project met Work- shops

Leeftijd: 12 t/m 18

Publiek: 120/200

Een Romeo en Julia
1292,-
Een Romeo en Julia Image

Jan Sluis de vader van Maartje is tegen de komst van het asielzoekerscentrum in zijn dorp en speelt binnen de gemeente een actieve rol om dit tegen te gaan. Ondanks zijn acties komt het centrum er toch en komen er 300 vluchtelingen wonen. Vluchteling Ibrahim Akram is de vader van Walid, hij heeft een streng geloof en conservatieve opvattingen over het leven. Jan en Ibrahim komen tijdens AZC-bijeenkomsten lijnrecht tegenover elkaar te staan. Op een feest ontmoeten Maartje en Walid elkaar. Ondanks de opvattingen van beide ouders worden zij verliefd en ontstaat er een verboden liefde. De kloof tussen de twee vaders groeit met de dag maar de liefde tussen Walid en Maartje bloeit.

Een Romeo en Julia is een dans theatervoorstelling gebaseerd op de gelijknamige klassieker van Shake- speare, een nieuwe voorstelling van Lonneke van Leth in de lijn van haar bewerkte klassiekers voor jongeren met toneel en dans.

Voor wie: Jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen

Choreografie/concept: Lonneke van Leth

Dansers: Camille Pidou, Riccardo Sbrighi

Tekst: Martijn de Rijk

Decor/concept: Vincent de Kooker

Acteurs: Celil Toksoz en Wim Serlie

Video: Leo van Emden

Zie hier de trailer

Lees hier de recensie

Algemene gegevens:

Producent: Lonneke van Leth producties

Leeftijd: 12 t/m 18 jaar

Thema: Asielzoekers, onmogelijke liefde, klassieker

Prijs: 1291,-  ( twee voorstellingen op een dag op dezelfde locatie 1936,-)

 

Dansen,dansen,dansen
1603,-
Dansen,dansen,dansen Image

Een voorstelling waarbij iedereen zin krijgt om te dan- sen! Een succesvoorstelling over de geschiedenis van jongerendansen van de vorige eeuw.
Al walsend vertrekken we in 1900 via tangocharleston en lindy hop naar de stengunwalk, de twist en rock ’n roll. Daarna gaan we swingen in de disco en komen Michael Jackson en Madonna tegen. Breakdance en streetdance, maar ook house demonstraties zijn te zien in de voorstelling van ruim een half uur. Daarna komt het publiek ‘aan de beurt’.

Ontwikkeld in samenwerking met het Historisch Museum Amsterdam

Algemene gegevens:

Thema: Geschiedenis van dansstijlen
Leeftijd: 12 t/m 18

Prijs: €1603,-

 

Like Me
1001,-
Like Me Image

“Leuk weekend gehad? Ik zag het op facebook.”

De drie scholieren in de dansvoorstelling Like Me zijn het liefst de hele dag online. WhatsApp, snaps, selfies, statusupdates: iedereen is tegenwoordig non-stop met elkaar in contact door middel van social media. Maar wat blijft er over als je de filters weghaalt, tussen de updates doorleest of…. offline bent? Een voorstelling over social media én social ME.

Under Construction Dance Company combineert sinds 2010 dans, drama en beeld om bij jongeren op luchtige wijze een boodschap over te brengen. Actuele maatschappelijke thema’s zoals pesten, verschillende culturen en social media staan centraal.

Trailer

Producent: Under construction

Thema: Social media

Leeftijd: 12 t/m 16

Publiek: 200

Prijs: 1001,-

The Fabulous Sneakerboyz
1873,-
The Fabulous Sneakerboyz Image

The Fabulous Sneakerboyz is een voorstelling die gaat over vooroordelen. Kun je aan de hand van sneakers iemands karakter herkennen?

Is een man een pak succesvol… of is hij onderweg naar zijn zoveelste sollicitatie? We zullen het nooit weten mits wij een persoonlijk gesprek met die persoon aangaan. Liefde is elkaar leren kennen en niet door middel van een reeks samengestelde foto’s op een account op social media.

Een sneaker die goed past, is niet altijd de sneaker die bij jou past.

Producent: Roy Julen

Thema: Eigen keuze durven maken

Leeftijd: 12 t/m 18

Publiek: 200/250

Prijs: 1873,-

 

 

 

 

The history of HipHop
1840,-
The history of HipHop Image

Hiphop is een wereldwijd verspreide jongerencultuur die ruim 30 jaar bestaat. De belangrijkste elementen van de hiphop
zijn inmiddels uitgegroeid tot zelfstandige subculturen. In de wereld van de breakdance draait alles om Breaks, Footwork, Powermoves, Electric Boogaloo, Popping & Locking. Voor DJ’s is dat Scratchen, Mixen, Backspinnen en Beatjuggling. Een goede rapper schrijft z ́n rap lyrics in bars, en weet zich met harde Punch Lines in een MC battle staande te houden. Flow Provider neemt het publiek in een spetterende presentatie mee naar het ontstaan van de hiphopcultuur begin jaren ’70 in New York. Top breakdancers, een DJ, rapper en een gra ti artiest laten geheel live zien hoe de hiphopcultuur zich vanaf het eerste begin tot heden heeft ontwikkeld.

Naast de voorstelling ook een divers workshopaanbod in alle dis- ciplines van hiphop namelijk Rap, DJ-ing, verschillende soorten Breakdance, Streetdance en Urban Art workshops.

Producent: Flowprovider

Thema: De ins-and-outs van hiphop

Leeftijd: 12 t/m 18
Publiek: 240

Prijs: 1840,-

Ik zie je!
1191
Ik zie je! Image

Hoe gaan we met elkaar om sinds schermen zich tussen ons hebben geplaatst? Dankzij onze computer en mobieltjes is alles binnen handbereik: bibliotheken aan kennis, karrevrachten beroemde mensen, honderden gedroomde liefdes. Maar als je zover kunt kijken, vergeet je makkelijk wat er naast je gebeurt. Wie er naast je gebeurt. Liefde heeft onderhoud en aandacht nodig, maar hoe geven we dat tussen het snel beantwoorden van berichtjes door? De dansvoorstelling vertelt het verhaal van twee vrienden die constant botsen, omdat ze niet naar elkaar kijken. Hoe vinden ze de aandacht en liefde voor elkaar weer terug? Een ontdekkingstocht vol dansende emoticons, lichtgevende pakken en bellende dansers.

Algemene gegevens:

Leeftijd: 12+

Publiek: 250/300

Thema: contact / communicatie / vriendschap

Duur: 40 min.

Publiek: 250/300

Productie: www.stichtingtranz.nl

Prijzen: €1497,- voor de eerste uitvoering, €195,- voor de tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

 

 

VRLFD
1580
VRLFD Image

 

Soms zijn woorden niet voldoende om je emoties te uiten vooral niet als je iemand leuk vind en er stapel- verliefd op bent. Maar een goed gesprek om zeker te zijn dat beide personen hetzelfde bedoelen, daar kan een emoji soms nog voor verwarring en verdriet zorgen. Zie het verhaal van 2 dansers die verliefd worden in hun wereld van emojis.

Algemene gegevens:

Thema: verliefd worden in de tijd van emojis

Leeftijd: 12 t/m 18

Publiek: 200/250

Prijs voor 1/2: 1580/1995

Wat de boer niet kent
€1102,-
Wat de boer niet kent Image

Wat de boer niet kent…. dat eet hij niet! Vier dansers, allemaal met een andere achtergrond, op weg naar hun bestemming. Onderweg kruisen hun wegen. Ze botsen. Hoe goed kennen we de cultuur van de ander eigenlijk? Zijn we echt zo verschillend van elkaar of hebben we misschien toch ook veel gemeen? De nieuwste voorstelling van Under Construction laat zien hoe het is om een kijkje te nemen in andermans cultuur. Al dansend ontmoeten zij elkaar. Jazzdans, moderne dans, urban en te gekke stunts worden gebruikt om meer begrip te krijgen. Met een humoristische toon laten we zien dat anders niet altijd vreemd is!

Wat de boer niet kent.. is te combineren met een nabespreking. Hierbij nemen wij ook onze eigen maatschappij onder de loep, waarbij we op een luchtige manier verschillende stereotypes bespreken en de jongeren hierbij mee laten denken. Een voorstelling met een maatschappelijk tintje gecombineerd met een grote dosis plezier, enthousiasme en te gekke moves!

Algemene gegevens

Producenten: Under Construction

Aantal spelers: 4

Leeftijd: 12/16 jr

Speelvlak (bxdxh): 9x6x3

Duur voorstelling (min): 40

Publiek (school/theater): 240 / 240

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: €1102,- voor de eerste uitvoering,, ,€259,- voor de tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Veerkracht
€ 1.621,-
Veerkracht Image

“Veerkracht” gaat over twee mensen die elk in hun eigen wereld leven.

De jongen leeft op straat. In de modder, de stank en de drukte. Zo dicht op de huid van de mens dat niemand naar hem kijkt. Daar is hij thuis. Het meisje woont op een wolk. Ver weg van de modder, van de stank en de drukte. Nog belangrijker, ze is weg van de mens. Van ons. Ze ziet er anders uit dan anderen en is onzeker. Op een dag ontdekken ze elkaar, de twee uiteinden. Ze komen naar elkaar toe en als dat gebeurt, verandert alles. Hij laat zien hoe mooi zij is en zij maakt hem gelukkig.

De dansvoorstelling Veerkracht wil vallen en opstaan en daartussen dansen en vliegen.

Kijk voor een impressie van deze prachtige voorstelling:

https://www.youtube.com/watch?v=wakorR04BNc

Algemene gegevens

Producenten: Tr@nz

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 12/14 jr

Uitvoerenden: Janneke Van Amelsvoort / Céline Procureur

Speelvlak (bxdxh): 7x6x3

Duur voorstelling (min): 35

Publiek (school/theater): 150 / 200

Dans: Janneke Van Amelsvoort & Céline Procureur

regie: Céline Procureur

Prijzen: € 1.621,- voor een eerste uitvoering , € 453,- voor een tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Be the choreographer
€1556,-
Be the choreographer Image

‘Fresh – Be the Choreographer’ is een 50 minuten durende, Interactieve dansshow, waar de leerlingen samen met de hoofdchoreograaf “FLEX” bepalen, hoe de dansante invulling van de show verloopt. We geven de leerlingen een aantal tools en dansstijlen en door middel van deze puzzel wordt een finale dans in elkaar gezet. Deze educatieve vorm van het maken van een dans is goed te vergelijken met theaterimprovisatie, denk hierbij bijvoorbeeld aan “De Lama’s”. We gebruiken de informatie die aan het begin van de show wordt gegeven en verwerken dat in de einddans. Aan deze voorstelling kunnen we door middel van workshops nog meer factoren aan de show toevoegen. • Ook nog te boeken zijn de voorstellingen: Fresh – What happens in FRESH stays in FRESH Fresh – The school edition Fresh – This is HipHop

Algemene gegevens

Producenten: Fresh

Aantal spelers: 5

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden

Speelvlak (bxdxh): 8x8x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 150 / 250

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: €1556,- voor de eerste uitvoering, , €453,- voor de tweede uitvoering., €518,- voor de derde uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Bitter Sweet
€1426,-
Bitter Sweet Image

Under Construction is een nieuw, fris dansgezelschap, bestaande uit zes meiden. Samen hebben zij de voorstelling Bittersweet ontwikkeld. Bittersweet is een voorstelling die jongeren waarschuwt voor de gevaren van loverboys in hun eigen taal: hiphop, streetdance maar ook moderne dans komt aan bod in dit aangrijpende stuk. So you think you can dance gecombineerd met kunsteducatie! Verschillende stijlen komen voorbij om jongeren te laten zien hoeveel dans te bieden heeft.

Bitttersweet is te combineren met een lesbrief en/of een nabespreking. De lesbrief is gericht op de verschillende dansstijlen en de nabespreking geeft jongeren een compleet beeld van de loverboyproblematiek. Hiermee heeft u een compleet programma in huis, dat jongeren niet snel zullen vergeten!

Algemene gegevens

Producenten: Under Construction

Aantal spelers: 6

Leeftijd: 12/16 jr

Speelvlak (bxdxh): 6x6x3

Duur voorstelling (min): 45

Publiek (school/theater): 240 / 240

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: €1426,- voor de eerste uitvoering,, €389,- voor de tweede uitvoering;, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

De Loverboy en het Meisje
€ 1346,-
De Loverboy en het Meisje Image

Afgelopen seizoen was deze voorstelling te zien op festival De Parade, nu te zien op scholen door het land. ‘De Loverboy en het Meisje’ is een modern liefdesepos in een filmische danstheatervoorstelling, gemaakt rondom het beroemde muziekstuk van Franz Schubert ‘De dood en het meisje’.

De angst voor het leven en de dood houden het meisje (Mathilda) gevangen in een sleur van het alledaagse. Door omstandigheden ontmoet ze hem, mysterieus en zonder angst, hij heeft alles gezien en geproefd en is continu op zoek naar nieuwe ervaringen en dat ene wat hij nog niet heeft gevonden. Met filmische scènes en lyrics uit de “Film Noir”. Vliegensvlug partnerwerk tegenover ingetogen duet. Een bijzondere voorstelling die je niet snel zal vergeten!

De voorstelling is goed in te passen in ‘Loverboy’-project.

Algemene gegevens

Producenten: Lonneke van Leth Producties

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Dansers van Lonneke van Leth

Speelvlak (bxdxh): 10x6x3

Duur voorstelling (min): 35

Publiek (school/theater): 240 / 240

Opbouwtijd (min): 30

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 1346,- voor één uitvoering,, € 518,- voor een tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Hit me, baby, one more time!
€ 1.083,-
Hit me, baby, one more time! Image

Mannen en vrouwen.

Dag en nacht.

Zo verschillend, maar ze kunnen niet zonder elkaar. Vrouwen worden onafhankelijker en komen los van de stereotypen waar ze het steeds mee moesten doen. Vrouwen werken, reizen, studeren en zijn hoog opgeleid. Met andere woorden: vrouwen vechten terug, letterlijk en figuurlijk! Hebben de mannen deze evolutie door? Mannen, wakker worden!

In deze choreografie neemt Andy Ninvalle je mee naar het leven van zo’n man, die verliefd is op een beeldschone dame. Met gebruik van elementen uit de Indiase cultuur vertelt hij zijn verhaal en probeert hij te slagen in de liefde, maar dan slaat zij hem om de oren met… tja ……. HIT ME BABY ONE MORE TIME!!!

Algemene gegevens

Producenten: Andy Ninvalle’s Massive Movement / Maple Swank

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Andy Ninvalle & Astrid van Stijn

Speelvlak (bxdxh): 9x6x3

Duur voorstelling (min): 100

Publiek (school/theater): 180 / 180

Opbouwtijd (min): 0

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 1.083,- voor een, projectuitvoering met meerdere activiteiten met en voor leerlingen

Ik ben Ik!
€1543,-
Ik ben Ik! Image
Tekeningen ontstaan en komen tot leven op het podium. Drie danseressen dansen met, tegen of in de tekeningen. Een nieuwe wereld ontstaat, ergens tussen realiteit en fictie. Dans en beeldende kunst komen samen in de interdisciplinaire voorstelling ‘Ik ben ik’.

Wie ben ik? Waar hoor ik bij? Hoe zie ik er uit? Wat gebeurt er met mijn lijf? Heb ik de goede kleren aan? Ben ik wel leuk genoeg? In de beeldende dansvoorstelling ‘Ik ben ik!’ geven beeldend kunstenaar Elmar Noteboom en Dansstorm Oost, via een combinatie van en de interactie tussen live tekeningen en dans, op een grappige en herkenbare manier vorm aan het thema identiteit. Elmar werkt live on stage met een iPad, zijn tekeningen worden geprojecteerd zodat de ontwikkeling van lijn tot tekening zichtbaar is voor het publiek.

Voorafgaand aan de voorstelling ontvangt de docent een lesbrief. Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met de dansers en tekenaar. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=WZZY8_7Rsyo

Producenten: Dansstorm Oost 

Aantal spelers: 

Leeftijd: 9/14 jr 

Uitvoerenden: Elmar Noteboom (of Marieke Meijer), Julia Dieckmann, Judith Naber, Marlies

Speelvlak (bxdxh): 8x8x3 

Duur voorstelling (min): 40

Publiek (school/theater): 250 / 350

Prijzen: €1543,- voor de eerste uitvoering, , €307,- voor de tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Lilly
€ 842,-
Lilly Image

Dans op straat, schoolpleinen, musea, winkelcentra, gymzalen, tegen muren? Jawel deze nieuwe company maakt choreografieen geschikt voor zowel binnen als buiten en is dus zeer breed en flexibel inzetbaar. Rauwe verrassende Moderne Dans met een Urban touch (Free-running).

‘Lilly’: een duet waar heden en verleden elkaar tegenkomen. Over een oorlog die, hoewel bijna vergeten toch angstvallig dichtbij kan komen. En over een man en een vrouw die niet met, maar ook niet zonder elklaar kunnen leven. ‘Lilly’ is mede gebaseerd op een gedicht van Renee van Riessen:

De vrouw en de trommel

Er is in haar een vrouw die valt,

één die om donkere wakken schaatst,

één die de kracht van water zoekt,

één die de lucht niet kan weerstaan:

er is in haar een vrouw die valt.

Er is in haar een vrouw die valt,

die niet met anderen eten kan,

één die haar hart niet bergen kan,

haar eigen dromen niet verstaat.

Er is in haar een vrouw die valt

en brekend door de grendels gaat

die om ons hart gesloten zijn –

Er is in haar een vrouw die valt

en op een grote trommel slaat.

Ze voelt het donker op haar huid,

ze weet de angst daar ingegrift,

ze drijft die luid en dreigend uit.

Lilly 1 is de 3 x voorstelling variant.

Algemene gegevens

Producenten: Dansmobiele Brigade

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Sasaker Polman en Noemi Wager

Speelvlak (bxdxh): 8x8x3

Duur voorstelling (min): 15

Publiek (school/theater): 120 / 0

Opbouwtijd (min): 90

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 842,- voor drie uitvoeringen, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

The Match
€ 1871,-
The Match Image

Een dansvoorstelling met een knipoog waarin alle facetten van een voetbalwedstrijd zoals de warming-up, de coach, de betweterige reporters, penalty’s, hoekschoppen, rode- en gele kaarten etc. worden gebruikt als inspiratie voor een choreografie.

 Janine Schott (voormalig 2daPoint en huidig artistiek leider Schott in de Rose) en choreograaf Lonneke van Leth hebben hun krachten gebundeld voor een uniek nieuw educatief jongeren project: The Match. Na de voorstelling krijgen jongeren de mogelijkheid om de overeenkomst tussen topsport en dans te ervaren. Door middel van actieve participatie en film wordt dans binnen de eigen belevingswereld gepresenteerd en daarmee herkenbaar gemaakt.

Tijdens een workshop ervaren jongeren welke vaardigheden je als danser en topsporter iedere dag beoefent. Hoe kun je een sport als voetbal gebruiken om tot een choreografie te komen.

Speelperiode: okt-nov 2015 en maart – april 2016.

Algemene gegevens

Producenten: Lonneke van Leth Producties

Aantal spelers: 7

Leeftijd: 12/18 jr

Uitvoerenden: Dansers van Lonneke van Leth

Speelvlak (bxdxh): 15x10x3

Duur voorstelling (min): 50

Publiek (school/theater): 240 / 240

Opbouwtijd (min): 30

Pauze tussen de voorstellingen (min): 30

Afbreektijd (min): 30

Prijzen: € 1871,- voor de eerste uitvoering,  € 903,- voor een tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Mixed Up
€ 1.083,-
Mixed Up Image

In deze voorstelling krijgen een klassieke balletdanseres en een breakdancer een opdracht: mix nieuwe dansstijlen in je eigen stijl. Zij doen hun uiterste best en trachten aan elkaar te bewijzen dat zij dit het beste kunnen. Het gaat van de klompendans tot Indiaas Bollywood met ritme als nieuw medium. Dansers Myrthe Kaars en Andy Ninvalle zijn erin geslaagd het concept te verbreden. Het gaat niet alleen meer klassieke dans en breakdance maar ook om andere bekende dansstijlen. Deze succesvoorstelling van Massive Movement is een voorstelling om snel te boeken!

Algemene gegevens

Producenten: Andy Ninvalle’s Massive Movement / Maple Swank

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 12/18 jr

Makers: Janine Schott en Andy Ninvalle

Uitvoerenden: Myrthe Kaars en Andy Ninvalle

Speelvlak (bxdxh): 8x5x3

Duur voorstelling (min): 120

Publiek (school/theater): 180 / 0

Opbouwtijd (min): 60

Pauze tussen de voorstellingen (min): 0

Afbreektijd (min): 0

Prijzen: € 1.083,- voor een , op dezelfde dag in dezelfde accommodatie

Raps 'n Taps!
€1150,-
Raps

Maple Swank is een super energiek duo, ontstaan vanuit de magische ontmoeting tussen rap en tapdancing.

Janice “Lady J” Lambert en Andy “Stewlocks” Ninvalle nemen je mee op een onvergetelijke reis langs rap, zang, tapdans, beatbox en SERIOUS FUN! De voorstelling ‘Rap ‘n Tap’ is een boeiende samensmelting vol muziek en dans. In Andy’s woorden: “this captures the Pulse of Life!”.

Geen opnamestudio nodig, en ook geen instrumenten! Andy en Janice laten zien hoe makkelijk muziek gemaakt kan worden … met alleen ebruik van IMAGINATION!

Check this! 

Algemene gegevens

Producenten: Andy Ninvalle’s Massive Movement / Maple Swank

Aantal spelers: 2

Uitvoerenden: Janice Lambert en Andy Ninvalle

Speelvlak (bxdxh): 8x6x3

Duur voorstelling (min): 90

Publiek (school/theater): 180 / 180

Leeftijd: 12-18

Prijzen: € 1.150,- (1 voorstelling) en € 1.650,- (2 voorstelling)

Pauze: 15 minuten

Opbouwtijd (min): 60 min

Afbreektijd: 30 min

Frienden
1745
Frienden Image

Een vriendschapsverzoek is snel verstuurd, maar een goeie vriend in het echte leven is moeilijker te verkrijgen. Sommige van ons zien een profiel en sturen meteen een verzoek, ook al kennen we die persoon niet. Maar wie zijn nou die personen echt achter de foto’s op facebook. Kunnen we die persoon vertrouwen? Is die persoon wel echt wie hij of zij zegt dat ie is?

We zien hoe een meisje zich laat verleiden door een leuk profiel op Facebook. Van erbij willen horen door meer volgers te krijgen tot één verkeerd vriendschap- verzoek te accepteren en de gevolgen van dien.

Een confronterend en gevoelig dansverhaal verteld dmv tekstberichten en muzikale begeleiding van hedendaagse popmuziek.

Algemene gegevens:

Thema: Social media en echte vriendschap

Leeftijd: 12 t/m 18

Publiek: 200/250

Prijs voor 1/2: 1745/2240

Muziek voortgezet onderwijs
Projeto Batucada Image
Projeto Batucada
wereldmuziek, workshops, CKV VMBO, CKV 1 muziek, basisvorming Wereldmuziek: Brazilië,  workshops en concert. Het ‘Projeto Batucada’ is een unieke manier om kennis te maken met de Braziliaanse muziek. Het aabod bestaat uit drie workshops voor drie groepen leerlingen. Hierin krijgen ze de basisritmes van onder andere de batucada, samba, afox en bloco afrobrasileiro aangeleerd. De workshops worden gegeven en begeleid door de musici. In het concert dat plaatsvindt na de workshops, wordt een muzikale rondreis door Brazili gemaakt en komen naast de muzikale stijlen uit de works... Lees meer
€ 1685,-
Romeo en Julia! Image
Romeo en Julia!
Ja zeggen voor pubers. Een cabareteske, muzikale verteltheatervoorstelling voor de onderbouw van het VO. Waar liggen de grenzen en wanneer zeg je:”Nee !”? Romeo en Julia is de basis voor deze voorstelling waarin de muzikale acteur Serge Bosman Facebook, Instagram, games, de wereld van nu en het gedachtegoed van Shakespeare op een toegankelijke manier op het podium brengt. De wereld kent geen grenzen meer, maar meer dan ooit zijn grenzen misschien wel de weg naar vrijheid. Kijk, praat, vertel en doe mee in ... Lees meer
€ 571,-
TRASH! Image
TRASH!
Afval opruimen, scheiden en sorteren, dat is wat vuilnismannen doen. Maar wat als je de stortplaats ziet als een grote berg inspiratie voor het maken en ontdekken van nieuwe muziek? Hoezeer Harrie, Sjakie en Henk ook hun best doen om de boel op te ruimen en op de juiste manier van elkaar te scheiden, keer op keer worden ze verleid door de muzikale mogelijkheden van de stortplaats. Werkgerei wordt instrumentarium en tonnen, vuilniszakken en dozen blijken waanzinnig mooi te klinken! De werkplaats sirene probeert om de mannen in het gareel te houden maar uiteindelijk is er zelfs voor de zaal geen ontkomen aan het enthousiasmerende trommelvirus TRASH! De Vuilnismannen vormen een team ... Lees meer
€ 1526,-
Trashcan Image
Trashcan
Met het nieuwe, interactieve programma “Trashcan” willen de mannen van DIVE de leerlingen op muzikale wijze bewust maken zijn van wat een mens zoal weg- gooit op een dag en wat er eigenlijk met afval gebeurt. Wist je bijvoorbeeld dat een mens gemiddeld 74 kilo eten weggooit per jaar? En wist je dat een plastic zakje er 15 jaar over doet om uit ons milieu te verdwijnen? ‘Trashcan’ is geluid maken met afval, dat samplen en in songs verwerken. Terwijl achter op het podium een film draait over afval op straat. Zo leren leerlingen leren op speelse wijze beter om te gaan met milieu en ... Lees meer
€ 750,-
Bring That Beat Back! Image
Bring That Beat Back!
Het eerste ritme dat een mens hoort of voelt is … de hartslag, zelfs al voor de geboorte. Ritmes zijn de hartslag van het leven in de buik van iedere mens … DE BEAT. Bij muziek die in de verte draait, is het dat ene dat je het best hoort … DE BEAT. En als je dichtbij bent, dan is er één ding dat je in beweging krijgt… De BEAT. Maple Swank gaat terug naar de oorsprong van DE BEAT. De hartslag. Het lichaam. De schoonheid van de eenvoud. Voor iedereen die het kwijt is geraakt. BRING THAT BEAT BACK!!! Trailer  Live from the looper... Lees meer
1150,-
“ Come on baby let’s groove” - DRUMBASSADORS Image
“ Come on baby let’s groove” - DRUMBASSADORS
Met een drumstel kun je nog veel meer doen dan alleen het begeleiden van een band. Je kunt er zelfs complete songs op spelen.  In hun programma spelen de Drumbassadors (René Creemers & Wim de Vries) hun gedrumde `songs` met daarin een verbazingwekkende variëteit aan contrasten, klanken, kleuren, ritmes, melodieën, dynamiek en een spectaculaire virtuositeit. Tijdens de voorstelling is er aandacht voor de functie van de drummer in een band en vertellen de Drumbassadors een stukje over de geschiedenis van het oudste mobieltje ter wereld; de snaredrum (!) Luisteren en samenwerken, een gegeven waar iedereen in het dagelijks leven mee te maken heeft, zijn een belangrijke boodschap van ... Lees meer
1563,-
Van Boudewijn de Groot tot Lil’ Kleine Image
Van Boudewijn de Groot tot Lil’ Kleine
De Nederlandse taal in de popmuziek, sommigen háten het, anderen wíllen niet anders. De reden? Muziek in je moerstaal komt hárder binnen, en dat kan enorm confronterend zijn. Wan- neer een lied in ’t Nederlands word gezongen, kún je niet om de inhoud heen. Van de keurige 50’s (“Ik hou van jou, blijf je trouw”), naar ’t rock & roll 60’s (“Kom van dat dak af”). Van de politiek verantwoorde 70’s (“Meneer de President”), naar ’n mistroostig 80’s (“Is dit alles”). Van niks-aan-de-hand 90’s (“Het is een nacht”), naar ’n eigenwijs ’00 (“W... Lees meer
Close Call Image
Close Call
Het concert begint: zet je telefoon… AAN! Installeer de speciale app, maak van je telefoon een muziekinstrument en speel mee met een knallende bigband met drie drummers. Maar pas op! Bespeel jij je telefoon of bespeelt je telefoon jou? CLOSE CALL van componist Arthur Wagenaar (Orkater, De Witt of Oranje) is een interactief concert over de impact van de smartphone en social media. Het internet is overal, Facebook weet alles en Google is de nieuwe god. Kijk jij ook 221x per dag op je telefoon? Wie volg jij? Wie volgt jou? Wat doet dat met ons? CLOSE CALL zet je over deze kwesties aan het denken en maakt leerlingen op een speelse manie... Lees meer
2503,-
REMIX 2.1 Image
REMIX 2.1
Nederland heeft een grote naam in het buitenland als het om dancemuziek en remixen gaat. Het is zelfs een heus exportproduct van werk van Nederlandse top-dj’s. Ook de band DIVE, die over de hele wereld optreden met hun live-dance muziek, heeft diverse remixen van hun werk in het buitenland uitgebracht. Het concept van een remix is de basis voor DIVE’s programma ‘Remix 2.1’ REMIX 2.1 is een zeer interactief programma, waarbij de leerlingen uitgedaagd worden om eigen muzikale ideeën te gebruiken en daarmee de muziek van de bekendste artiesten om te kneden tot een nieuwe song. Verschillende, bekende hits, worden door elkaar gemixed en het leuke is dat al vanaf het begin... Lees meer
Hang on to a dream Image
Hang on to a dream
Na van z’n 8e, een aantal jaren piano -en gitaarlessen te hebben gevolgd richt Niels Geusebroek in 1996 de band Silkstone op. 4 Havo, het eerste lesuur van het nieuwe schooljaar. Niels zit naast een toen nog onbekende leeftijdsgenoot en ze vonden elkaar gelijk in de gemeenschappelijke interesse voor muziek. Voor het eind van het 2e lesuur was de band opgericht. Wat daarop volgde zijn jaren van avontuur in een klassiek jongensboek . 13 jaar lang speelde Niels met zijn band alle zalen en festivals in Nederland plat. In 2009 kreeg het muzikale avontuur van Niels een wen... Lees meer
Martin Verdonk Project (VO) Image
Martin Verdonk Project (VO)
Percussionist Martin Verdonk (Curaçao, 1959) behoort al meer dan dertig jaar tot de wereldtop. Zijn staat van dienst mag met recht indrukwekkend genoemd worden. Martin heeft Internationaal opgetreden met artiesten als Steve Winwood, Incognito, Santana, Prince, Lionel Richie, Donna Summer, Chaka Khan, James Taylor en Toots Thielemans. In Nederland werkte hij o.a. met Ilse DeLange, Nick & Simon, Jan Smit, 3J’s, Doe Maar, Rene Froger, Trijntje Oosterhuis, Lenette van Dongen, Gerard Joling, Glennis Grace, Do en Ruth Jacott. Sinds 1990 geeft Martin les op het Conservatorium van Rotterdam. In 1995 ontving hij de prijs voor “Outstanding service to Jazz Educat... Lees meer
€ 368,-
Grote Bewegingsconcert Image
Grote Bewegingsconcert
Het Grote Bewegingsconcert. Dive komt dit seizoen met een heel nieuw interactief en educatief programma.Tijdens deze wervelende show, bijgestaan door ervaren budosport beoefenaars, krijgen de leerlingen te zien en te horen dat muziek en sport heel goed samengaan. Dit is al eeuwen zo, vanaf de tijd van de japanse Samoerai-hrijgsheren tot nu… Naast een stukje geschiedenis en veel Live Muziek komen er ook een aantal zelfverdedigings technieken aan bod die de leerlingen op simpele en leuke wijze een manier aanbieden om meer te bewegen. Sterker nog: Aan het eind van de show mogen l... Lees meer
€1083,-
Beats van de Straat Image
Beats van de Straat
Tijdens de interactieve voorstelling ‘Beats van de Straat’ worden de leerlingen getrakteerd op een live demonstratie ‘trommelen op rommel’ van het hoogste niveau! De  Vuilnismannen Sjakie, Harrie en Henk demonstreren op spectaculaire wijze hoe zij de kunst van het trommelen op rommelen hebben ontdekt en zich hierin tot in de puntjes hebben gespecialiseerd. Bezems worden volwaardige instrumenten, kliko’s komen tot leven en emmers vliegen door de lucht. Maar niet alleen De Vuilnismannen zijn aan het woord. Ook de leerlingen worden actief betrokken in de muzikale wereld van De Vuilnismannen waarbij sommigen zel... Lees meer
€1526,-
Martin Verdonk Image
Martin Verdonk
Percussionist Martin Verdonk (Curaçao, 1959) behoort al meer dan dertig jaar tot de wereldtop. Zijn staat van dienst mag met recht indrukwekkend genoemd worden. Martin heeft Internationaal opgetreden met artiesten als Steve Winwood, Incognito, Santana, Prince, Lionel Richie, Donna Summer, Chaka Khan, James Taylor en Toots Thielemans. In Nederland werkte hij o.a. met Ilse DeLange, Nick & Simon, Jan Smit, 3J’s, Doe Maar, Rene Froger, Trijntje Oosterhuis, Lenette van Dongen, Gerard Joling, Glennis Grace, Do en Ruth Jacott. Sinds 1990 geeft Martin les op het Conservatorium van Rotterdam. In ... Lees meer
€ 349,-
Musica do Brasil Image
Musica do Brasil
Wereldmuziek:  Muziek uit Brazilië wordt steeds populairder in ons land. De belangstelling voor de vele authentieke vormen en verschillende stijlen groeit. Ook de hedendaagse popmuziek maakt steeds meer gebruik van Braziliaanse ritmes. Musici als Paul Simon, Sting en David Byrne hebben in belangrijke mate gezorgd voor deze belangstelling. Tijdens dit concert wordt een muzikale reis door Brazilië gemaakt van het noorden naar het zuiden. Elke streek heeft zijn eigen stijlen, ontstaan door vermenging van de cultuur van de oorspronkelijke bewoners met die van bewoners uit andere landen die zich op dit continent vestigde... Lees meer
€1196,-
Jongen en Yo! Image
Jongen en Yo!
Andy Ninvalle is een hiphop-kenner die bijna alle elementen van de HipHop beheerst. Breakdance, New Style, Rap, HipHop muziek produceren en Beatbox! Hij vertelt een verhaal over het ontstaan van de “Human Beatbox” in Amerika op feiten gebaseerd en op grappige wijze uitgevoerd! Hij creëert personages van de straat en schakelt van het ene personage naar het ander met effecten en geluiden. In Jongen en Yo! wordt het publiek meegenomen naar New York na de 2e wereldoorlog, je bezoekt de getto’s en je ontmoet de mensen die daar wonen. Een Kleine Jongen en een Grote Jongen, die JONGEN en YO heten, wonen daar. JONGEN en ... Lees meer
€745,-
Niks aanraken Image
Niks aanraken
Niks aanraken, toch muziekmaken! – het ultieme meedoe-concert René en Raymond vormen samen de band DIVE, waarmee ze over de hele wereld optreden met hun live-dance muziek. In Nederland schrijven René en Raymond tunes en leaders voor bekende programmas als Telekids, het NOS-journaal en diverse lifestyle-programma’s. In het ultieme meedoe-concert NIKS AANRAKEN, TOCH MUZIEK MAKEN,  laten René en Raymond de handen van de leerlingen wapperen tijdens dit “meedoe-concert”. De mannen van DIVE hebben namelijk infrarood apparaatjes bi... Lees meer
€748,-
No holding back Image
No holding back
‘The making of’ popmuziek. Bij veel jongeren neemt popmuziek een centrale plaats in. Toch blijft het voor velen vaak iets ongrijpbaars, iets geheimzinnigs. Want hoe schrijf je nou eigenlijk een popnummer? Wat gaat er aan vooraf, begint het met een melodietje dat je op de fiets fluit, of met een regel tekst… en waar moet die tekst over gaan: liefde, roze Cadillacs of over het slechte weer? En hoe moet dat nummer gaan klinken, romantisch, agressief, uitbundig of juist somber. Welke stijl gebruik je daarvoor? Reggea, hip-hop of toch maar hardrock? De schoolconcertband No Holding Back brengt licht in deze duistere materie. Tijdens het schoolconcert wordt duid... Lees meer
€ 1235,00
Van Gitaar tot Techno Image
Van Gitaar tot Techno
Raymond en René vormen de live danceformatie DIVE, die over de hele wereld optreedt; van Miami tot Kiev. Daarnaast componeren ze muziek voor o.a tv-programma’s van John de Mol, het NOS-journaal en Telekids. Allemaal tunes en muziek van nú … Maar ergens in een ver, ver verleden is de mens muziek gaan maken. René en Raymond laten in ‘Van Gitaar tot Techno’ horen hoe dat ongeveer is gegaan. DIVE neemt de leerlingen mee op een muzikale reis van heel vroeger tot het moderne nu. Van de eerste trommel tot aan de nieuwste samplemachine; van het oudste instrument ter wereld (d... Lees meer
€748,-
Van Binnen
Van Binnen's Popshow
Van Binnen’s Popshow-schooltour Van Binnen is terug in de scholen met een spetterende nieuwe show vol interactie, popbeleving en muziek van Nederlandse bodem! Beleef de sensatie van een popconcert binnen de muren van de school. Welke functie heeft een instrument binnen een band? Wat doet licht, geluid en beeld met de beleving van een luisteraar? In de ‘Popquiz à GoGo’ wordt de muziekkennis getest en kunnen de leerlingen door middel van een speciale app de show realtime beinvloeden. Dit alles wordt gevolgd door een VJ en rechtstreeks geprojecteerd o... Lees meer
€ 2.290,-
Drumbassadors Image
Drumbassadors
De drummer is de motor van elke band. Als die motor niet lekker draait, doet de rest van de band dat ook niet. Maar met een goede drummer als motor, gaat het bij elke band als een trein. Maar nu twee drummers die samen een band vormen: De Drumbassadors, ofwel Wim de Vries en René Creemers. Ze  laten in hun schoolconcerten zien en horen hoe een drummer in een band functioneert. Maar dat is lang niet alles, want met een drumstel kun je veel meer doen dan een band begeleiden. Zo kun je er complete liedjes op spelen, maar ook de meest virtuoze technieken en acrobatische toeren op... Lees meer
1563,-
Stomp Image
Stomp
De gebroeders Kern Koppen brengen de schoolversie van de show STOMP. Wat is dat dan? Turbotaal en levensraps. humor om te lachen. Guus van der Steen vertelt verhalen die vloeien, rijmen, en teruggrijpen naar sleutelmomen- ten in zijn bestaan. Was jij vroeger ook zo zo’n ukkie met reuzeplannen? Werd jouw kop ook begraven onder het hoofdkussen van je broer? Is jouw hart ook versnipperd in de keukenmachine van je eerste liefde? Het zijn van die dingen die iedereen kan herkennen. De voorstelling gaat over klein blijven en groot worden, over ontwikkelen en afstompen. Op het toneel wo... Lees meer
Theater voortgezet onderwijs
Amar speelt Ali Image
Amar speelt Ali
In Amar speelt Ali kruipt Amar in de huid van vele Ali’s. Amar speelt in zijn eentje een Marokkaans gezin, waarin iedereen zijn eigen antwoord zoekt op de integratie. Hij schakelt moeiteloos heen en weer tussen deze komische en levensechte personages. Een pro-Nederlandse vader. Een oudste zoon die het niet meer trekt. Een politiekcorrecte middelste zoon die als beroepsallochtoon opduikt in praatprogramma’s. De jongste zoon wordt ondertussen vermalen tussen twee culturen. Amar speelt ALI houdt ons een meedogenloze lachspiegel voor die uitvergroot wat we liever verborgen houden. Een hilarisch, maar tegelijkertijd ook ... Lees meer
€1621,-
Pestkoppen! Image
Pestkoppen!
Pesten blijft een actueel thema op school. De pestkoppen van vroeger bestaan nog steeds , maar pesten gebeurd meer en meer via de smartphone en vanachter de pc. Via de digitale snelweg heeft de pestkop een wereldwijd po- dium om zijn slachtoffer op te kwellen. In de voorstelling wordt op suggesties van leerlingen een pestcase gespeeld. Leerlingen én mentoren/docenten zijn bij de voorstelling aanwezig en vervullen hier ook een rol in. De voorstelling brengt een stuk ontspanning, humor krijgt zeker een plaats waar het kan, en brengt de heldere boodschap wat de gevolgen van pesten zi... Lees meer
op maat
Shakespearience Image
Shakespearience
De Shakespearience is de leukste, snelste en meest leer- zame manier om uw leerlingen te enthousiasmeren voor Shakespeare, zijn toneelstukken en zijn taal. De Shakespearience is een Shakespeare-rollercoaster van één lesuur. Uw leerlingen worden op een interactieve, humoristische en energieke manier meegenomen naar Shakespeare’s tijd. Sappige feitjes, ontroerende scènes en grappige anekdotes wisselen elkaar in rap tempo af. Zo laten we zien dat Shakespeare niet stoffig en saai is, maar relevant en helemaal van nu. De eerste “Yo Mama- insults”? Van Shakespeare! De eerste “knock, knock-joke”? Van Shakespeare! Wedden dat ook jij afgelopen week Shakespeare hebt geciteerd? Do the... Lees meer
€ 917,-
Amar speelt WIT (Schoolversie) Image
Amar speelt WIT (Schoolversie)
Na zijn succesvolle cabaretdebuut ‘Amar speelt ALI’, komt Amar met een tweede cabaretsolo ‘Amar speelt WIT’. Amar (1971) is geboren in Marokko en woont sinds zijn zevende in Nederland. Hij heeft de Haagse Amsterdamse Theater Academie doorlopen en heeft jarenlange ervaring als acteur. Met zijn krachtige theaterpersoonlijkheid en subtiele acteervermogen houdt Amar ons een meedogenloze lachspiegel voor die uitvergroot wat we liever verborgen zouden houden. Amar put zijn inspiratie uit 28 jaar integratie in de praktijk.   WIT confronteert, ageert, relativeert, inspireert, amuseert en opent ogen. Een koelkast, melk, pillen, papier... Lees meer
€2157,-
LIPLAND Image
LIPLAND
Hoe lang blijft hoop houdbaar? Schoolvoorstelling voor 10-14 jaar i.s.m. VluchtelingenWerk Nederland Gered van ellende en verdrinking verblijven Suus en haar vader al twee jaar en zevenenveertig dagen op een eiland dat alles te bieden heeft wat een mens nodig heeft om te overleven. Eten, drinken, warmte, veiligheid. Maar er zijn geen andere mensen, er is niks te doen, geen enkele afleiding. Dus hebben ze alle tijd om terug te denken aan wat ze hebben meegemaakt. Suus probeert haar vader –die geen woord meer zegt sinds hij is aangespoeld- op te vrolijken, hem aan te praat te krijgen. Enerzijds om hem te... Lees meer
775,-
OF DIT?! Image
OF DIT?!
In OF DIT?! wordt op eigenzinnige en humoristische wijze het maken van keuzes belicht. In deze voorstelling wisselen verschillende scenario’s zich in radend tempo af, met als overkoepelend thema: het maken van keuzes. Van kleine, dagelijkse keuzes tot keuzes die van levensbelang zijn. Als publiek word je telkens meegenomen in een nieuwe wereld, een nieuw verhaal en een nieuwe (soms onmogelijke) keuze. String of boxer? Liefde of angst? Begraven of cremeren? Eén ding staat vast; je MOET kiezen. Wat kies jij? Producent: Lefgozers Thema: Keuzes maken, dilemma’s Leeftijd: 14 t/m 18 Publiek: 150 op school/200 in theater... Lees meer
1356,-
ILIAS Image
ILIAS
Een publiek, een verteller en een goed verhaal; zo begon ooit, lang geleden, de theatertraditie. Het zijn ook de ingrediënten van deze voorstelling, gebaseerd op misschien wel het mooiste epos uit de wereldgeschiedenis. Een eeuwenoud verhaal, dat op een frisse, nieuwe manier wordt verteld door Alexander de Bruijn. In ILIAS wordt het publiek meegenomen naar de wereld van de oude Grieken. Een wereld vol helden, prinsessen, goden en geweld. In deze nieuwe bewerking komt alle spanning, humor en dramatiek optimaal naar voren, zodat een nieuwe generatie deze geweldige avonturen kan ontdekken. Producent: Alexander de Bruin Thema: Literaire vertelling Leeftijd: 15 t/... Lees meer
1292,-
Kantoorvlieg Image
Kantoorvlieg
Tussen ordners, bureaustoelen en ratelende printers stuiten twee mannen op onverwacht bezoek. Een paar glimmende oogjes loeren uit een propje papier, harige pootjes rennen over het bureau. De kantoormannen gaan de strijd aan met hun grimmige visite, maar raken hun zelfbeheersing en stropdassen volledig kwijt. Spelend, vliegend en vallend nemen de mannen van Dender je mee in hun ter plekke getekend universum. Kom kijken naar deze krachtmeting tussen mens en beest, met live cartoongeluiden en een snerpende elektrische gitaar, en laat je verrassen door de kracht van het kleine. Zie hier de trailer ... Lees meer
1034,-
De muzikale rollercoaster Image
De muzikale rollercoaster
Zet drie mannen op een podium, overlaad ze met instrumenten en laat ze hun gang gaan! In een mum van tijd ontpoppen de drie zich tot virtuoze alleskunners. Met speels gemak worden allerlei muziekstijlen, absurde muzikale creaties, ritmische hoogstandjes en prachtige meerstemmigheid door elkaar verweven tot een zinderende show. Het publiek wordt voortdurend op het verkeerde been gezet en is dikwijls een actief onderdeel van de voorstelling. Maar, wat laten de heren eigenlijk horen en zien? Is het cabaret of muziek of muzikaal cabaret? Is het absurdisme of zijn het serieuze ond... Lees meer
2461,-
Stormkracht! Image
Stormkracht!
Stormkracht is een theatrale vertelling over De Watersnoodramp voor iedereen vanaf 10 jaar. Bijna dagelijks komen er (via de media) rampen op ons af. Over de hele wereld, maar ook in ons eigen welvarende landje . Daarom komt het soms dichter bij dan je zou willen. Wat gebeurt er met je als je bij een ramp betrokken raakt? Welke keuzes maak je dan? Kies je voor jezelf of is er meer waar het om draait? Wie neem je mee, wat laat je achter? Wanneer is een ramp eigenlijk een ramp? Stormkracht is een voorstelling waarin de nacht van 31 januari 1953 weer tot leven wordt gebracht middels de boerenjongen Jan en het dromerige meisje Sara. Ook is er nog Gilles, de deftige zoon van de wethoude... Lees meer
819,-
Marktplaatsmiljonairs Image
Marktplaatsmiljonairs
Kun je rijk worden door steeds maar weer te ruilen? Albert en Stefan denken van wel. Daarom halen ze via Marktplaats een gratis konijn op dat ze ruilen voor iets dat meer waard is. Dat is het begin van een onwaarschijnlijk avontuur. Tegen alle verwachtingen in ruilen de mannen tot een luxe appartement aan een ski-piste in Zuid-Duitsland. Aan de hand van filmfragmenten verklaren de vrienden hun succes. Maar ze gaan niet voorbij aan de bijwerkingen van rijkdom. Want alles heeft een prijs. Na de veelbesproken film (‘Ruilen: van konijn naar een fortui... Lees meer
1.595
(V)rauw van de Kippen Image
(V)rauw van de Kippen
(V)rauw van De Kippen   Word je ook gek van reclamecampagnes over slank zijn, make-up, over het streven naar het perfecte plaatje? Wat brengt dit uiterlijk vertoon ons? (V)rauw is een confronterend en lachwekkend kippenhok. De voorstelling opent het gesprek over uiterlijk vertoon en stelt de vraag: zijn we niet een beetje doorgeslagen met onze selfiestick en sportschool abonnement? (V)rauw gaat over uiterlijk vertoon. Onder de laag van onze schoonheid schuilt een wezen die zijn grenzen niet kent. (V)rauw is een korte voorstelling me... Lees meer
Maak het mee! Image
Maak het mee!
Achterover leunen is geen optie: bij Maak het mee wordt er heel wat van de leerlingen verwacht. Piep- schuim brengt namelijk geen kant-en-klare voorstelling, maar werk in uitvoering. Bij Maak het mee zal een gastregisseur live – onder het oog van de kijkers – scènes, liedjes en changementen onder handen nemen en kneden tot iets beters. Of niet? De leerlingen mogen meebeslissen, en misschien hebben zij nog een goed idee. Een onvergetelijke theaterervaring voor de leerlingen….maak het mee met Piepschuim! Thema: Cabaret/Liedjesprogramma/CKV Leeftijd: 14 ... Lees meer
Uitschot Image
Uitschot
Chris moet binnenkort eindexamen doen, maar hij staat er niet zo best voor. Meer dan twee vijven kan hij zich niet veroorloven. Hij is al een keer blijven zit- ten, nog een tweede keer en zijn vader zal volledig doorslaan. Het enige dat overblijft is juf Stöhr over te halen om een oogje toe te knijpen. Een goed plan! Juf Stöhr heeft immers andere zorgen. Ze werkt nog maar drie jaar als lerares en is nieuw op school. Met doordachte en uitdagende lesprogramma’s probeert ze de leerlingen te overtuigen, maar de leer- lingen gooien er met hun pet naar. Chris, het zwaarste g... Lees meer
Spot Image
Spot
Spot is een grappige voorstelling over identiteit en over keuzes die je maakt in de wereld van nu. Twee jongens met een compleet andere achter- grond komen elkaar tegen. De jongens zijn in de maatschappij vastgelopen. Boos en ongeschikt. De één is als kind te veel verwend. De ander is thuis juist kort gehouden. Ze zijn onhandelbaar geworden en tot een situatie veroordeeld waarin ze op elkaar zijn aangewezen. Gesprekken die ze voeren over hun problemen zijn soms hila- risch, soms confronterend. Ze ontdekken dat ze ondanks hun verschillende achtergronden veel gemeen hebben. ... Lees meer
€ 1621,-
Piepschuim breekt de tent af! Image
Piepschuim breekt de tent af!
Heel vroeg in de ochtend lopen er drie mannen op het schoolplein of sportveld. Wat bouwen ze daar? En wat gaat daar gebeuren? Binnen anderhalf uur staat er een joekel van een tipi. Per twee klassen ontvangt Piepschuim de leerlingen in de tent. Daar worden ze binnen een lesuur van de sokken geblazen door een voorstelling die nog verrassender is dan de omgeving waarin ze zich ineens bevinden. Piepschuim breekt de tent af is een muzikale theatervoorstelling in een bijzondere omgeving waar de energie vanaf spat. Hoewel de voorstelling verschillende thema’s heeft, wordt de rode draad gevormd door de “cowboyverhalen”. Wat geloof ik wel? Wat geloof ik niet? wie ... Lees meer
€ 2090,-
Petit Cirque, le Image
Petit Cirque, le
Le Petit Cirque is een visueel circusspektakel wat enorm goed aanslaat bij jongeren (van 12 tot en met 18 jaar). In de voorstelling komen vijf absoluut verrassende personages elkaar onverwacht tegen in een circustent. Dat blijkt het begin van een hilarische en ontroerende voorstelling waarbij unieke circus-hoogstandjes en de magie van het theater samensmelten tot één hartverwarmend feest. Zo komt U oog in oog te staan met Igor Tartarovitch ; zien we Nederlands kampioen jongleren Huub met zijn weergaloze jongleer- en goochelkunsten ; de hartverwarmende clowns I frappanti met originele en verrassende acts; houden we onz... Lees meer
€2268,-
Amar speelt Ali (Theaterversie) Image
Amar speelt Ali (Theaterversie)
In Amar speelt Ali kruipt Amar in de huid van vele Ali’s. Amar speelt in zijn eentje een Marokkaans gezin, waarin iedereen zijn eigen antwoord zoekt op de integratie. Hij schakelt moeiteloos heen en weer tussen deze komische en levensechte personages. Een pro-Nederlandse vader. Een oudste zoon die het niet meer trekt. Een politiekcorrecte middelste zoon die als beroepsallochtoon opduikt in praatprogramma’s. De jongste zoon wordt ondertussen vermalen tussen twee culturen. Amar speelt ALI houdt ons een meedogenloze lachspiegel voor die uitvergroot wat we liever verborgen houden. Een hilarisch, maar tegelijkertijd ook ... Lees meer
€2157,-
Amar speelt WIT (Theaterversie) Image
Amar speelt WIT (Theaterversie)
Na zijn succesvolle cabaretdebuut ‘Amar speelt ALI’, komt Amar met een tweede cabaretsolo ‘Amar speelt WIT’. Amar (1971) is geboren in Marokko en woont sinds zijn zevende in Nederland. Hij heeft de Haagse Amsterdamse Theater Academie doorlopen en heeft jarenlange ervaring als acteur. Met zijn krachtige theaterpersoonlijkheid en subtiele acteervermogen houdt Amar ons een meedogenloze lachspiegel voor die uitvergroot wat we liever verborgen zouden houden. Amar put zijn inspiratie uit 28 jaar integratie in de praktijk. WIT confronteert, ageert, relativeert, inspireert, amuseert en opent ogen. Een koelkast, melk, p... Lees meer
€2157,-
De Jacht Image
De Jacht
Plotseling staan een man en een vrouw in de deuropening van het klaslokaal. Ze zoeken. Ze zoeken hun zoon Max, die wel niet meer bij hen woont, maar af en toe nog naar huis komt. Om te eten. Ze hebben hem nu al een paar weken niet gezien. Weet iemand uit de klas waar hij kan zijn ? De ouders vertellen het verhaal van een talentvolle, levenslustige jongen, die slaaf werd van zijn onbeheersbaar verlangen naar drugs. Een voorstelling zonder rust, want de jacht gaat door. De Jacht is een intensieve theatrale ervaring voor in de klas. Geschikt voor thema’s als drugs en jongeren. Ook voor klassen VMBO zeer geschikt gebleken. ... Lees meer
€627,-
Doen of Durven Image
Doen of Durven
Sommige mensen houden met iedereen rekening, behalve met zichzelf. Andere mensen denken juist dat de hele wereld alleen om hen draait. En dan heb je ook nog mensen die met de groep meelopen terwijl ze diep in hun hart iets anders willen doen. Ze zouden hun eigen plan willen trekken. Maar ja, hoe doe je dat? En hoe ziet dat plan er dan eigenlijk uit? En jij? Doe jij altijd wat je wilt of doe je wat de rest doet? Wat vind jij beter? Doen of durven stelt al deze vragen door middel van verassende komische sketches en mooie liedjes. Check de links! ... Lees meer
€ 1.869,-
Enge buren Image
Enge buren
Cabareteske populaire muziek. Dit talentvolle Arnhemse trio verbouwt de ene na de andere Goud van Oud-kraker, meesniksmartlap en dijenkletser in een handomdraai. Ze zijn gewapend met een uitgebreid, uiteenlopend arsenaal aan instrumenten (waaronder gitaar, Afrikaanse trommels, accordeon en bouwhelmen) en gezegend met prachtig samenklinkende stemmen. Ze maken gebruik van cabaret, muziek en acrobatiek. Niets is te gek en alles is mogelijk – muzikaal en theatraal.  Enge Buren staat in het vrije circuit garant voor een leuke avond. Voor het onderwijs is speciaal een selectie gemaakt uit het repertoire. De try-outs van h... Lees meer
€2461,-
Gif Image
Gif
GIF  is een theatrale tekst lezing over jongeren en onverantwoord alcoholgebruik. Maar ook over ouders die denken dat het zo’n vaart niet zal lopen. GIF is dus bedoeld voor jongeren – en voor ouders. De leerlingen zullen worden geconfronteerd met situaties die ze in hun omgeving zullen herkennen, zoals: scheiding, verslavingsgevoeligheid en verschillende opvoedstijlen. vader               Waarom we onze zoon …… moeder            niet zelf aan het woord laten? vader               Hij kan niet meer praten. moeder            Niet meer bewegen.. Zie de volgende links: Filmpje: ... Lees meer
€ 695,-
Het Achterhuis Image
Het Achterhuis
Actrice Sabine van Boven bewerkte “Het Achterhuis” tot een monoloog waarin zij vertelt over de ruim 2 jaar dat Anne Frank moest schuilen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op indringende wijze wordt het publiek meegenomen in een wereld vol angst, hoop, dromen, verliefdheid, woede en verdriet. Een theatermonoloog voor iedereen vanaf 10 jaar. Met goedkeuring van het Anne Frankfonds te Basel. Algemene gegevens Producenten: Sabine van Boven Aantal spelers: 1 Leeft... Lees meer
€454,-
Het is geen wedstrijd Image
Het is geen wedstrijd
Het is geen wedstrijd Je hoeft niet de beste te zijn Of de mooiste Of de leukste Of de snelste Meedoen is belangrijker dan winnen Je hoeft er geen spelletje van te maken Want het is geen wedstrijd En er valt niets te winnen Hoe belangrijk is het om de beste te zijn? Waarom moet je s... Lees meer
€ 1.954,-
Het Verzet (naar Bint) Image
Het Verzet (naar Bint)
Het Verzet (geïnspireerd op BINT van Bordewijk) is al jaren een unieke theatrale beleving voor in de klas! De acteur Oscar Postema kruipt in de huid van zowel de leraar als de rector. In een spannende, beklemmende theaterervaring komt de samenleving, waar Bordewijk ons destijds voor waarschuwde, akelig dichtbij… Als 4D het lokaal binnenkomt, wordt de klas opgewacht door een onbekende docent. Een vervanger, want 4D heeft zijn voorganger weggepest. Zijn laconieke optreden is slechts schijn. Hij blijkt een warm aanhanger van tucht en discipline, een regime dat ook zijn rector voorstaat. Zijn eerste woorden? ‘Deze handdruk is een oorlogsverklaring, kom maar op, ik weet... Lees meer
€505,-
Liever een blauwtje lopen dan een groentje blijven Image
Liever een blauwtje lopen dan een groentje blijven
Cabaret, stand-up comedy & muzikaal theater door Maarten Willemse Check deze video voor een impressie van deze voostelling: https://www.youtube.com/watch?v=zYHGJnDZBoE&feature=youtu.be Media over cabaretvoorstellingen van Maarten Willemse: ‘Enorme muzikaliteit’. Het Parool ‘Vlotte babbels… blakend van het zelfvertrouwen’. De Telegraaf ‘Maarten viel op door een mooie, geëngageerde conference’. De Volkskrant Zie onder... Lees meer
€ 1.357,-
Liever één keer met Sneeuwwitje dan zeven keer met de dwergen Image
Liever één keer met Sneeuwwitje dan zeven keer met de dwergen
Liever één keer met Sneeuwwitje dan zeven keer met de dwergen De toon van de voorstelling van Maarten Willemse is licht en humoristisch, maar er komen een paar serieuze thema’s aan bod: gepest worden en je buitengesloten voelen. En hoe je dan voor jezelf op kunt komen. En hoe je kunt integreren in de groep en de maatschappij zónder jezelf te verloochenen. Maarten zoekt in zijn voorstelling op een speelse manier uit hoe je dat nou allemaal het beste aan kunt pakken. Hij zoekt ook graag en vaak het contact met de leerlingen op. Als ze een opmerking maken of een vraag hebben g... Lees meer
€ 1357,-
Martelgang van.. Image
Martelgang van..
De Martelgang van… Piranha Geïmproviseerd cabaret Een verhaal van anderszijn. Het anderszijn begint al bij onze voorstelling zelf: improvisatie. Geen uitgeschreven tekst, geen gecomponeerde liedjes maar een uitgewerkt levensverhaal samen met het publiek ter plekke bedacht. In ‘De Martelgang van…’ maken we kennis met een hoofdpersoon die buiten de maatschappij staat. Ondanks, of juist dankzij, zijn/haar eigenaardigheden heeft deze persoon net zoveel behoefte aan liefde en aandacht als ieder ander. Dat is niet zo eenvoudig als je buiten de boot valt. Lokt de hoofdpersoon de problemen uit of is het allemaal de schuld van de anderen? Wat is de rol van fami... Lees meer
€ 1513,00
Ondersteboven Image
Ondersteboven
‘Ondersteboven’ is zeer geschikt als eerste kennismaking met theater. En dat gewoon op school! Een eerste bezoek aan een cabaretprogramma kan een hele onderneming zijn. En theater kent zo zijn gedragscodes: mobieltjes uit, mp3-spelers uit, niet praten tijdens de voorstelling en zo voorts. Waarom moet dat eigenlijk? Als oud-onderwijzer haalt cabaretier Bert Schuiling in “Ondersteboven” een aantal herinneringen op over zaken waar hij behoorlijk van ondersteboven raakte. En waar je dus vreselijk om kunt lachen. Zo vertelt Bert over zijn eerste schooldag, over zijn moeder, die liever een dochter had gehad, over piercings en extreme make-overs. Over zijn eer... Lees meer
€1344,-
ID Image
ID
D, identiteit, identificeren? Je pas- poort? Je achtergrond? Hoe andere mensen naar je kijken? We kennen allemaal het woord maar weten niet echt wat het betekent, terwijl we er wel voortdurend op afgerekend worden. Of we ergens mogen wonen, als terrorist worden gezien, als buitenbeentje… In de voorstelling krijgen 6 jonge mensen de kans om een nieuwe identiteit voor zichzelf te creëren, maar daarvoor moeten ze eerst uitzoeken wat hun identiteit nu is. Ze worden geleid door een onzicht- bare spelleider, die via opdrachten de groep uitdaagt om hun angsten, geheimen en... Lees meer
Dans voortgezet onderwijs
Als ik mijn ogen sluit Image
Als ik mijn ogen sluit
Vroeger kwam pesten vooral voor op school of op straat. In deze tijd gaat het veel verder; internet en social media maken een groot deel uit van het huidig pestgedrag, waardoor het pesten nu continu doorgaat. Daarnaast verbergen gepeste jongeren zich vaak achter hun online profiel. De leukste foto’s en gelukkigste momenten worden gepost terwijl het eigenlijk helemaal niet goed gaat met iemand. In deze voorstelling wordt op een pure en confronterende manier duidelijk wat er gebeurt in het leven en de gedachten gang van iemand die gepest wordt. En de extreme gevolgen die het kan hebben op i... Lees meer
€ 1556
Musica e movimento Image
Musica e movimento
De multiculturele smeltkroes die Brazilië heet, heeft een rijkdom aan cultureel interessante verschijningsvormen opgeleverd. In ‘Musica e Movimento’ wordt de toeschouwer/deelnemer een combinatie van muziek en bewegings-/dansvormen voorgeschoteld waarbij zelf actief deelnemen sterk wordt gestimuleerd. Eerst demonstreert de groep verschillende Braziliaanse muziekinstrumenten in diverse muziekstijlen. Hierna komt de muziek en dans van de Braziliaanse Capoeira-vechtkunst centraal te staan. Daarna maken de leerlingen kennis met het zelf bespelen van Braziliaanse percussieinstrumenten, waarna er tot slot gezamenlijk toegewerkt wordt naar een spetterende Brazilia... Lees meer
€ 1530,-
A choice of dance Image
A choice of dance
Een energieke start met de diverse dansers van Dance Project, die hun hun flitsende en energieke SHOWTIME neerzetten. Stoer, swingend, vrolijk, serieus en hu- moristisch…… De dansers halen uit de kast! Daarna mogen de leerlingen kiezen uit verschillende gepresenteerde dansstijlen. Ze volgen de workshop naar keuze van een uur, na een kwartiertje pauze krijgt de aange- leerde choreografie nog meer geur, kleur en smaakstoffen en we eindigen met een spetterende SHOWTIME met álle leerlingen. A Choice of Dance betekent een voorstelling plús workshop- project van 2,5 uur, be... Lees meer
€ 1603,-
Een Romeo en Julia Image
Een Romeo en Julia
Jan Sluis de vader van Maartje is tegen de komst van het asielzoekerscentrum in zijn dorp en speelt binnen de gemeente een actieve rol om dit tegen te gaan. Ondanks zijn acties komt het centrum er toch en komen er 300 vluchtelingen wonen. Vluchteling Ibrahim Akram is de vader van Walid, hij heeft een streng geloof en conservatieve opvattingen over het leven. Jan en Ibrahim komen tijdens AZC-bijeenkomsten lijnrecht tegenover elkaar te staan. Op een feest ontmoeten Maartje en Walid elkaar. Ondanks de opvattingen van beide ouders worden zij verliefd en ontstaat er een verboden liefde. De kloof tussen de twee vaders groeit met de dag maar de liefde tussen Walid en Maartje bloeit. ... Lees meer
1292,-
Dansen,dansen,dansen Image
Dansen,dansen,dansen
Een voorstelling waarbij iedereen zin krijgt om te dan- sen! Een succesvoorstelling over de geschiedenis van jongerendansen van de vorige eeuw. Al walsend vertrekken we in 1900 via tangocharleston en lindy hop naar de stengunwalk, de twist en rock ’n roll. Daarna gaan we swingen in de disco en komen Michael Jackson en Madonna tegen. Breakdance en streetdance, maar ook house demonstraties zijn te zien in de voorstelling van ruim een half uur. Daarna komt het publiek ‘aan de beurt’. ... Lees meer
1603,-
Like Me Image
Like Me
“Leuk weekend gehad? Ik zag het op facebook.” De drie scholieren in de dansvoorstelling Like Me zijn het liefst de hele dag online. WhatsApp, snaps, selfies, statusupdates: iedereen is tegenwoordig non-stop met elkaar in contact door middel van social media. Maar wat blijft er over als je de filters weghaalt, tussen de updates doorleest of…. offline bent? Een voorstelling over social media én social ME. Under Construction Dance Company combineert sinds 2010 dans, drama en beeld om bij jongeren op luchtige wijze een boodschap over te brengen. Actuele maatschappelijke thema’s zoals pesten, verschillende culturen en social media staan centraal. ... Lees meer
1001,-
The Fabulous Sneakerboyz Image
The Fabulous Sneakerboyz
The Fabulous Sneakerboyz is een voorstelling die gaat over vooroordelen. Kun je aan de hand van sneakers iemands karakter herkennen? Is een man een pak succesvol… of is hij onderweg naar zijn zoveelste sollicitatie? We zullen het nooit weten mits wij een persoonlijk gesprek met die persoon aangaan. Liefde is elkaar leren kennen en niet door middel van een reeks samengestelde foto’s op een account op social media. Een sneaker die goed past, is niet altijd de sneaker die bij jou past. Producent: Roy Julen Thema: Eigen keuze durven maken Leeftijd: 12 t/m 18 Publiek: 200/250 Prijs: 1873,-       &nb... Lees meer
1873,-
The history of HipHop Image
The history of HipHop
Hiphop is een wereldwijd verspreide jongerencultuur die ruim 30 jaar bestaat. De belangrijkste elementen van de hiphop zijn inmiddels uitgegroeid tot zelfstandige subculturen. In de wereld van de breakdance draait alles om Breaks, Footwork, Powermoves, Electric Boogaloo, Popping & Locking. Voor DJ’s is dat Scratchen, Mixen, Backspinnen en Beatjuggling. Een goede rapper schrijft z ́n rap lyrics in bars, en weet zich met harde Punch Lines in een MC battle staande te houden. Flow Provider neemt het publiek in een spetterende presentatie mee naar het ontstaan van de hiphopcultuu... Lees meer
1840,-
Ik zie je! Image
Ik zie je!
Hoe gaan we met elkaar om sinds schermen zich tussen ons hebben geplaatst? Dankzij onze computer en mobieltjes is alles binnen handbereik: bibliotheken aan kennis, karrevrachten beroemde mensen, honderden gedroomde liefdes. Maar als je zover kunt kijken, vergeet je makkelijk wat er naast je gebeurt. Wie er naast je gebeurt. Liefde heeft onderhoud en aandacht nodig, maar hoe geven we dat tussen het snel beantwoorden van berichtjes door? De dansvoorstelling vertelt het verhaal van twee vrienden die constant botsen, omdat ze niet naar elkaar kijken. Hoe vinden ze de aandacht en liefde voor ... Lees meer
VRLFD Image
VRLFD
  Soms zijn woorden niet voldoende om je emoties te uiten vooral niet als je iemand leuk vind en er stapel- verliefd op bent. Maar een goed gesprek om zeker te zijn dat beide personen hetzelfde bedoelen, daar kan een emoji soms nog voor verwarring en verdriet zorgen. Zie het verhaal van 2 dansers die verliefd worden in hun wereld van emojis. Algemene gegevens: Thema: ... Lees meer
Wat de boer niet kent Image
Wat de boer niet kent
Wat de boer niet kent…. dat eet hij niet! Vier dansers, allemaal met een andere achtergrond, op weg naar hun bestemming. Onderweg kruisen hun wegen. Ze botsen. Hoe goed kennen we de cultuur van de ander eigenlijk? Zijn we echt zo verschillend van elkaar of hebben we misschien toch ook veel gemeen? De nieuwste voorstelling van Under Construction laat zien hoe het is om een kijkje te nemen in andermans cultuur. Al dansend ontmoeten zij elkaar. Jazzdans, moderne dans, urban en te gekke stunts worden gebruikt om meer begrip te krijgen. Met een humoristische toon laten we zien dat anders niet altijd vreemd is! Wat de boer ... Lees meer
€1102,-
Veerkracht Image
Veerkracht
“Veerkracht” gaat over twee mensen die elk in hun eigen wereld leven. De jongen leeft op straat. In de modder, de stank en de drukte. Zo dicht op de huid van de mens dat niemand naar hem kijkt. Daar is hij thuis. Het meisje woont op een wolk. Ver weg van de modder, van de stank en de drukte. Nog belangrijker, ze is weg van de mens. Van ons. Ze ziet er anders uit dan anderen en is onzeker. Op een dag ontdekken ze elkaar, de twee uiteinden. Ze komen naar elkaar toe en als dat gebeurt, verandert alles. Hij laat zien hoe mooi zij is en zij maakt hem gelukkig. De dansvoorstelling... Lees meer
€ 1.621,-
Be the choreographer Image
Be the choreographer
‘Fresh – Be the Choreographer’ is een 50 minuten durende, Interactieve dansshow, waar de leerlingen samen met de hoofdchoreograaf “FLEX” bepalen, hoe de dansante invulling van de show verloopt. We geven de leerlingen een aantal tools en dansstijlen en door middel van deze puzzel wordt een finale dans in elkaar gezet. Deze educatieve vorm van het maken van een dans is goed te vergelijken met theaterimprovisatie, denk hierbij bijvoorbeeld aan “De Lama’s”. We gebruiken de informatie die aan het begin van de show wordt gegeven en verwerken dat in de einddans. Aan deze voorstelling kunnen we door middel van workshops nog meer factoren aan de show toe... Lees meer
€1556,-
Bitter Sweet Image
Bitter Sweet
Under Construction is een nieuw, fris dansgezelschap, bestaande uit zes meiden. Samen hebben zij de voorstelling Bittersweet ontwikkeld. Bittersweet is een voorstelling die jongeren waarschuwt voor de gevaren van loverboys in hun eigen taal: hiphop, streetdance maar ook moderne dans komt aan bod in dit aangrijpende stuk. So you think you can dance gecombineerd met kunsteducatie! Verschillende stijlen komen voorbij om jongeren te laten zien hoeveel dans te bieden heeft. Bitttersweet is te combineren met een lesbrief en/of een nabespreking. De lesbrief is gericht op de verschillende dansstijlen en de nabespreking geeft jo... Lees meer
€1426,-
De Loverboy en het Meisje Image
De Loverboy en het Meisje
Afgelopen seizoen was deze voorstelling te zien op festival De Parade, nu te zien op scholen door het land. ‘De Loverboy en het Meisje’ is een modern liefdesepos in een filmische danstheatervoorstelling, gemaakt rondom het beroemde muziekstuk van Franz Schubert ‘De dood en het meisje’. De angst voor het leven en de dood houden het meisje (Mathilda) gevangen in een sleur van het alledaagse. Door omstandigheden ontmoet ze hem, mysterieus en zonder angst, hij heeft alles gezien en geproefd en is continu op zoek naar nieuwe ervaringen en dat ene wat hij nog niet heeft gevonden. Met filmische scènes en lyrics uit de... Lees meer
€ 1346,-
Hit me, baby, one more time! Image
Hit me, baby, one more time!
Mannen en vrouwen. Dag en nacht. Zo verschillend, maar ze kunnen niet zonder elkaar. Vrouwen worden onafhankelijker en komen los van de stereotypen waar ze het steeds mee moesten doen. Vrouwen werken, reizen, studeren en zijn hoog opgeleid. Met andere woorden: vrouwen vechten terug, letterlijk en figuurlijk! Hebben de mannen deze evolutie door? Mannen, wakker worden! In deze choreografie neemt Andy Ninvalle je mee naar het leven van zo’n man, die verliefd is op een beeldschone dame. Met gebruik van elementen ui... Lees meer
€ 1.083,-
Ik ben Ik! Image
Ik ben Ik!
Tekeningen ontstaan en komen tot leven op het podium. Drie danseressen dansen met, tegen of in de tekeningen. Een nieuwe wereld ontstaat, ergens tussen realiteit en fictie. Dans en beeldende kunst komen samen in de interdisciplinaire voorstelling ‘Ik ben ik’. Wie ben ik? Waar hoor ik bij? Hoe zie ik er uit? Wat gebeurt er met mijn lijf? Heb ik de goede kleren aan? Ben ik wel leuk genoeg? In de beeldende dansvoorstelling ‘Ik ben ik!’ geven beeldend kunstenaar Elm... Lees meer
€1543,-
Lilly Image
Lilly
Dans op straat, schoolpleinen, musea, winkelcentra, gymzalen, tegen muren? Jawel deze nieuwe company maakt choreografieen geschikt voor zowel binnen als buiten en is dus zeer breed en flexibel inzetbaar. Rauwe verrassende Moderne Dans met een Urban touch (Free-running). ‘Lilly’: een duet waar heden en verleden elkaar tegenkomen. Over een oorlog die, hoewel bijna vergeten toch angstvallig dichtbij kan komen. En over een man en een vrouw die niet met, maar ook niet zonder elklaar kunnen leven. ‘Lilly’ is mede gebaseerd op een gedicht van Renee van Riessen: De vrouw en ... Lees meer
€ 842,-
The Match Image
The Match
Een dansvoorstelling met een knipoog waarin alle facetten van een voetbalwedstrijd zoals de warming-up, de coach, de betweterige reporters, penalty’s, hoekschoppen, rode- en gele kaarten etc. worden gebruikt als inspiratie voor een choreografie.  Janine Schott (voormalig 2daPoint en huidig artistiek leider Schott in de Rose) en choreograaf Lonneke van Leth hebben hun krachten gebundeld voor een uniek nieuw educatief jongeren project: The Match. Na de voorstelling krijgen jongeren de mogelijkheid om de overeenkomst tussen topsport en dans te ervaren. Door middel van acti... Lees meer
€ 1871,-
Mixed Up Image
Mixed Up
In deze voorstelling krijgen een klassieke balletdanseres en een breakdancer een opdracht: mix nieuwe dansstijlen in je eigen stijl. Zij doen hun uiterste best en trachten aan elkaar te bewijzen dat zij dit het beste kunnen. Het gaat van de klompendans tot Indiaas Bollywood met ritme als nieuw medium. Dansers Myrthe Kaars en Andy Ninvalle zijn erin geslaagd het concept te verbreden. Het gaat niet alleen meer klassieke dans en breakdance maar ook om andere bekende dansstijlen. Deze succesvoorstelling van Massive Movement is een voorstelling om snel te boeken! Algemene gegevens ... Lees meer
€ 1.083,-
Raps
Raps 'n Taps!
Maple Swank is een super energiek duo, ontstaan vanuit de magische ontmoeting tussen rap en tapdancing. Janice “Lady J” Lambert en Andy “Stewlocks” Ninvalle nemen je mee op een onvergetelijke reis langs rap, zang, tapdans, beatbox en SERIOUS FUN! De voorstelling ‘Rap ‘n Tap’ is een boeiende samensmelting vol muziek en dans. In Andy’s woorden: “this captures the Pulse of Life!”. Geen opnamestudio nodig, en ook geen instrumenten! Andy en Janice laten zien hoe makkelijk muziek gemaakt kan worden … met alleen ebruik van IMAGINATION! ... Lees meer
€1150,-
Frienden Image
Frienden
Een vriendschapsverzoek is snel verstuurd, maar een goeie vriend in het echte leven is moeilijker te verkrijgen. Sommige van ons zien een profiel en sturen meteen een verzoek, ook al kennen we die persoon niet. Maar wie zijn nou die personen echt achter de foto’s op facebook. Kunnen we die persoon vertrouwen? Is die persoon wel echt wie hij of zij zegt dat ie is? We zien hoe een meisje zich laat verleiden door een leuk profiel op Facebook. Van erbij willen horen door meer volgers te krijgen tot één verkeerd vriendschap- verzoek te accepteren en de gevolgen van dien. Een confronterend en ge... Lees meer

 

Reageren is niet mogelijk